zib0l Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Witam, mam problem od tygodnia, jak rusze gwałtownie to zapala sie kontrolka czrwona i trzy razy pika, a jak jezdze normalnie spokojnie, bez szybszego przyspieszania to sie nie zapala, auto caly czas normalnie jedzie i hamuje Ps. Przypomnialo mi sie tez ze raz po jezdzie jak wysiadlem czulem smrod z prawego kola tyl, moze reczny sie zawiesil ale dziala i nie swieci sie kontrolka recznego, vaga podepne jak wroce z pracy, moze ktos ma pomysl co sie dzieje
Magicbattle Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 czujnik jest za bardzo wysuniety z mocowania. popukaj go delikatnie mlotkiem gumowym i zobacz co bedzie sie dzialo
enczu Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Klasycznie sprawdzić stan płynu, może tu puknięcie jak kolega wyżej napisał coś da, lub sprawdzić czujniki abs
MiiichalQ Opublikowano 20 Stycznia 2016 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Ja mam kolego dokładnie tak samo gdyż ubywa mi płyn hamulcowy i na pewno masz niski poziom płynu bo u mnie jak ruszę mocno albo większy dołek złapię to tak samo zapala się kontrolka z wykrzyknikiem w nawiasie chyba ze mam pełny zbiorniczek to wtedy cisza.
jacek70 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Myślę że to nie czujnik ABS . Od ABS jest inna kontrolka ( żółta) a koledze świeci hamulec. Sprawdź płyn.
enczu Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Dużo czytałem, gdy mi się pojawił wykrzyknik i ludzie pisali również o czujniku ABS Dlatego też napisałem, że warto sprawdzić jeśli płyn jest. Chodź u mnie właśnie było to samo co u Ciebie, ubywał w jednym miejscu.
zib0l Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Opublikowano 10 Lutego 2016 przepraszam ze tak pozno odpisuje, nie bylo mnie, probleme byl "Stan płynu hamulcowego" po uzupelnieniu probelm znikł pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi