Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] 195 czy 205 na 15"?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I bardzo dobrze zrobiłeś i nie masz co zmieniać. Wygląd to w zimie raczej nie jest priorytetowa sprawa moim zdaniem.

Opublikowano

Ok ok... nie zamierzam sie spierac, pewnie macie racje. Trudno, zalozylem juz 195 i nie bede zmienial. Chcialem UG7+ a roznica w cenie miedzy 195 a 205 byla nie do przyjecia.

tez chcailem 15 na 195 bo cena byla ok ...jednak ...do mnie nie moge zalozyc 15 tarcza hamulcowa -v. slina 2.5 tdi nie przyjmuje mniejszej jak 16 wiec... 500 zl + musialem wybecalowac :)

Opublikowano

zdecydowanie polecam 195 poniewaz mam 205 i gorzej sie trzymaja drogi na śniegu lub lodzie

Opublikowano

Aż takiej różnicy pomiędzy 195 a 205 nie ma. Jak już to jest minimalna.

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu dołożył i wziął Dunlop SP Winter Sport 3D albo Goodyear UG7+ .

Opublikowano

Nie zastanawiaj się bież 195/65/15 i mogą być bieżnikowane. Guma na oponach zimowych jest bardziej miękka niż na letnich. Po okresie czterech lat traci swoje właściwości. Przez ten okres nie zruszysz bardzo bieżnika na nowej oponie( chyba że będziesz jeździł po suchej nawieżchni) po tym okresie wypada zakup kolejnych opon zimowych bez względu na stan bieżnika.

Opublikowano

Nie zastanawiaj się bież 195/65/15 i mogą być bieżnikowane.

Tylko nie bieżnikowane, wszystko tylko nie to!

Opublikowano

145/90R15 pasuje prawie idealnie, nawet 135 będzie lepsze :polew:

Opublikowano

reh reh reh. ja nie widze w tym nic smiesznego węższe opony na zime sa bardziej praktyczne a agro-tuning :wink4: nie ma dla mnie takiego znaczenia.

Opublikowano

Ale bez przesady z wąskimi oponami, nie można wsadzać za bardzo wąskich opon. Wydaje mi się że do A4 najlepiej 195.