BorszuG180 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Witam, posiadam Audi A4 B5 1.8T AJL 180KM które fabrycznie posiadało napęd Quattro, jednak gdy je kupowałem okazało sie, że nie posiada ona napędu Quattro tylko FWD, mam pytanie czy jest możliwość założenia do niej z powrotem napędu Quattro i jakie mnie więcej były by tego koszty. Proszę nie pisać odpowiedzi w stylu "nie opłacalne, lepiej kupic inne auto z napędem Quattro" , ponieważ za dużo już pieniędzy włożyłem w ten samochód i nie mam zamiaru go zmieniać. Pozdrawiam.
wesz82 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Ajl byl w q i bez q. Jak nie masz q to mozna dolozyc q ale trzeba spawac auto. Bo watpie zeby ktos zamiast q dal fwd. W ogole ciekawy jestem czy mozna tak??? Edytowane 8 Stycznia 2016 przez wesz82
soulmaster3m Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 A jest jakiś temat gdzie ktoś już podjął się takiej operacji? Czysto informacyjnie bym taki temat sobie poczytał.
fatboyA4 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Sprawdż jakie masz zawieszenie z tyłu jak jest bela to nie masz karoserii pod quattro, jedynym sposobem z quattro zrobić FWD jest wymiana skrzyni biegów i wyrzucenie wału
wesz82 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Do autora. Sluchaj jak fabryka piscila teoje auto z q a ktos zmienil na oske to spokojnie mozna wrucic do fabryki ale ile to wyniesie to juz roznie moze byc.
BorszuG180 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Do autora. Sluchaj jak fabryka piscila teoje auto z q a ktos zmienil na oske to spokojnie mozna wrucic do fabryki ale ile to wyniesie to juz roznie moze byc. Najlepsze jest to , że w papierach od auta wpisane jest Quattro, mi sie wydaje , że ono kiedyś było tylko ktoś je poprostu wymontował (jakaś awaria czy coś). Czy mógłbyś podać jakis orientacyjny kosztorys takiej operacji? ^^ byłbym wdzięczny. Edytowane 8 Stycznia 2016 przez BorszuG180
MrTea Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 mozliwe ze napęd uległ awarii i jakiś mądry mechanik zalecił usunięcie i zrobienie FWD aby było "taniej"
BorszuG180 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2016 Sprawdż jakie masz zawieszenie z tyłu jak jest bela to nie masz karoserii pod quattro, jedynym sposobem z quattro zrobić FWD jest wymiana skrzyni biegów i wyrzucenie wału jutro z rana spróbuje wejść pod samochód i zrobić jakieś sensowne zdjęcie , wrzucę je i powiecie czy jest karoseria pod quattro czy nie bo nie ukrywam jestem zielony w tej sprawie.
soulmaster3m Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 A nad schowkiem na listwie nie masz napisu Quattro? No i naklejka z kodami, quattro to chyba 1X1
BorszuG180 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2016 A nad schowkiem na listwie nie masz napisu Quattro? No i naklejka z kodami, quattro to chyba 1X1 Jedyne gdzie jest napis Quattro to na tylnej klapie <haha>
soulmaster3m Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 No to patrz na naklejkę z kodami, jest w książce i w bagażniku, taka sama tu i tu.
BorszuG180 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2016 No to patrz na naklejkę z kodami, jest w książce i w bagażniku, taka sama tu i tu. Nie wiesz gdzie dokładnie w bagażniku ona sie znajduje?
z.i.o.m. Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 No to patrz na naklejkę z kodami, jest w książce i w bagażniku, taka sama tu i tu. Nie wiesz gdzie dokładnie w bagażniku ona sie znajduje? Wnęka koła zapasowego, po prawej stronie.
maniekaudia4 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 No to patrz na naklejkę z kodami, jest w książce i w bagażniku, taka sama tu i tu. Nie wiesz gdzie dokładnie w bagażniku ona sie znajduje? we wnęce koła zapasowego z prawej strony masz naklejkę
BorszuG180 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2016 https://imageshack.us/i/p3HqLbi7jtutaj macie zdjęcie kodów , a zdjęcie zawieszenia postaram sie zrobic jutro.
soulmaster3m Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) No sorry, ale to raczej nie quattro a tylko wymieniona klapa. 4GH WSS Windshield in heat-insulating glass with sunshield Q1S VOS Reinforced sports seat, front left 1BA DAE Standard suspension/shock absorption 1SA TWU Without additional front underbody guard 5D1 TRF Carrier frequency 433.92 MHz-434.42 Mhz 4K4 TKV Radio remote controlled central locking 3Y0 SSR Without roll-up sun screen 3L3 SIE Manual height adjustment for front seats 6R2 SHV Leather gearshift boot 2K1 SFS Reinforced bumpers 4X1 SAB Side air bag front 7K0 RDK Without tire pressure warning light CC7 RAD Alloy wheels 7J x 17 7Q9 NAV Navigation system MJ8 MOT 4-cyl. gasoline engine 1.8 L/132 kW 20V turbo, MVEG 2 base engine is T8B/T8C 8Z5 MKU Not hot country 9Q2 MFA Multi-function display/on-board computerwith check control 8Q1 LWR Headlight-range adjustment 2PV LRA Leather trimmed sports steering wheel X0A LDA National sales program Germany U1U INS Instrument insert w/ km/h speedo, clock tachometer, trip odometer, additional instruments with special color trim 8JH HSW Ellipsoidal headlight for driving on the right 3NZ HIS Rear seat bench unsplit, backrest split folding T8B GMO 4-cylinder gasoline engine 1.8 L unit 058.D 0JE GKV Weight category front axle weight range 5 0YD GKH Weight range 4 installation control only, no requirement forecast 0G1 GES Gearshift lever 8GD GEN Alternator 90A 0L0 GAB Mechanical throttle actuation F0A FZS No special purpose vehicle, standard equipment 4R3 FEH Power windows with comfort operation 7X0 EPH Without park distance control 5TG EIH Decorative aluminum inserts, dulling 3FA DEI Without roof insert (standard roof) 1BV DAE Sports suspension/shock absorption 1AC BRS Anti-lock brake system (ABS) 1LB BAV Disc brakes, front J1P BAT Battery 220 A (44 Ah) 1KD BAH Disc brakes, rear 5RQ ASR Right exterior mirror: convex 5SL ASL Left exterior mirror: aspherical 6XD ASE Exterior mirrors: electrically adjustable/heated 4UE AIB Air bag for driver and front seat passenger E0A AAU No special edition Jak chcesz sam posprawdzać kody to polecam http://vag-codes.info/ http://www.audiklub.org/wyposazenie.html Tylko Vinu sobie nie sprawdzaj bo wychodzi, że diesel jakiś głupi dekoder. Może zaczniemy od tego co napisałeś. Skąd wiesz, że fabrycznie było w Q? Bo kody na to nie wskazują, a klapa to za mało, no i zostaje listwa nad schowkiem, którą nie tak łatwo wymienić jak klapę. Edytowane 8 Stycznia 2016 przez soulmaster3m
wesz82 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Soul wydaje mi sie ze kolega sugerowal sie tym ze byly tez ajl w q. Zrob foty zawiechy no chyba ze ktos belke wymienil...
soulmaster3m Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Sporo silników było też w Q, ale zdecydowanie dodał 1+1.
krzysiekml Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 ja jeszcze nie widziałem ajl-a bez Q,może d*pa po dzwonie i wstawiony tył od ośki ?
Rekomendowane odpowiedzi