Opublikowano 29 Lutego 201610 l Autor Auta nie będę komentował, wiadomo Jak się teraz 'dociera' nowe auta? Nie butować na zimnym, używać pełnego zakresu obrotów włącznie z czerwonym polem, ale nie non stop. Wykorzystywać cały zakres obrotów i sporo bawić się biegami. Ja tak docierałem nowe auta i każde było mocniejsze niż seria
Opublikowano 29 Lutego 201610 l Auta nie będę komentował, wiadomo Jak się teraz 'dociera' nowe auta? Nie butować na zimnym, używać pełnego zakresu obrotów włącznie z czerwonym polem, ale nie non stop. Wykorzystywać cały zakres obrotów i sporo bawić się biegami. Ja tak docierałem nowe auta i każde było mocniejsze niż seria Jestem ciekaw jakby wyszło na hamowanii po dotarciu..;p
Opublikowano 4 Marca 201610 l No Szymek czym R8 przebijesz?? Ps auto jest mega- nawet się o takim aucie nie marzy A tu masz- fura Na forum BRAVO BRAVO BRAVO- JAKBYŚ kiedyś przez świętokrzyskie leciał daj znać :- ))
Opublikowano 6 Marca 201610 l Szymon pozwolisz, że zapytam.... w sprawie tego docierania..... - jak długo trwa taki proces (ile kilometrów)? - czy w silnikach doładowanych tak samo przeprowadza się ten proces? - na jakim oleju aktualnie auta R/RS wyjeżdżają z fabryki? Castrol? - polecasz na samym początku wymienić olej na olej innej marki? i tak z ciekawości jeszcze.... - na oponach jakiej marki i w jakim rozmiarze R8 wyjeżdża z fabryki? - jak wygląda sprawa napędu? Jest to stały napęd na obie osie z rozdziałem 50/50 czy w większości na tył, a przód jest dołączany?
Opublikowano 6 Marca 201610 l Autor Szymon pozwolisz, że zapytam.... w sprawie tego docierania..... - jak długo trwa taki proces (ile kilometrów)? - czy w silnikach doładowanych tak samo przeprowadza się ten proces? - na jakim oleju aktualnie auta R/RS wyjeżdżają z fabryki? Castrol? - polecasz na samym początku wymienić olej na olej innej marki? i tak z ciekawości jeszcze.... - na oponach jakiej marki i w jakim rozmiarze R8 wyjeżdża z fabryki? - jak wygląda sprawa napędu? Jest to stały napęd na obie osie z rozdziałem 50/50 czy w większości na tył, a przód jest dołączany? - 1000-1500 km - w silnikach z turbo robiłem to samo, S6, GTR, RS7 - Castrol - marka oleju (oczywiście normowanego) w przypadku wymiany okresowej tak jak ja robię 8-10 tkm nie ma znaczenia. - standardowo jest P- 245/35/19 T- 295/45/19 Nie pamiętam marki ale chyba Conti Sport - moja ma opcje (kuta felga) 255/30/20 i 305/40/20 na Pirelli Pzero Napęd jest stały o ograniczonym tarciu 70 tył i 30 przód. Przy slizgu w zależności o ustawienia w Drive Select mogą być zmiany. Komp tym zarządza
Opublikowano 6 Marca 201610 l Dzięki za info a tak swoją drogą zaskoczyłeś mnie trochę rozmiarami opon w R-ce, a dokładnie różnicą profili na przedniej i tylnej osi przy twojej oponie z przodu profil tylnej opony powinien wynosić 25 aby zachować podobny obwód koła, a tak u ciebie z tyłu obwód jest większy o 30 cm !!
Opublikowano 6 Marca 201610 l Autor Dzięki za info a tak swoją drogą zaskoczyłeś mnie trochę rozmiarami opon w R-ce, a dokładnie różnicą profili na przedniej i tylnej osi przy twojej oponie z przodu profil tylnej opony powinien wynosić 25 aby zachować podobny obwód koła, a tak u ciebie z tyłu obwód jest większy o 30 cm !! Błąd w katalogu a stamtąd brałem info, sprawdziłem i jest w przypadku 19' profil 35 na obydwu osiach i 30 przy 20' Szerokość na przodzie jest zawsze ta sama 245, ale tył jest 295 w 19 i 305 w 20
Opublikowano 6 Marca 201610 l na żywo wygląda dużo lepiej Przypomniała mi się zeszła niedziela: "Ej patrzcie ona ma ten korek oleju co pasuje do 1.9 tdi" :grin: :grin: Uj z wnętrzem, uj z heblami ważne że jest chromowany korek. Lolek Mistrz :polew:
Opublikowano 6 Marca 201610 l Zatańczyłbym na uszach żeby przejechać się 5 minut, nawet jeśli 4 minuty miałbym stać w korkach Światła o których sam mówiłeś, że są świetne robią naprawdę robotę, nagle robi się z nocy dzień.. Miazga totalna, a kapory z tyłu to baja Widziałem i słyszałem w Poznaniu taką R8, gość zaczął mnie wyprzedzać to aż się przestraszyłem co się obok mnie dzieje, drze to ryja niesamowicie Edytowane 6 Marca 201610 l przez enczu
Opublikowano 15 Marca 201610 l Dołączę się do wyrazów zachwytu pozostałych Piękna furka drogi Szymku !