LBSru102 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Muszę wyprać wszystkie fotele przód i tył, bo mam plamy po wilgotnych i mokrych dniach, jakie produkty polecacie do prania, czy lepiej wybrać się do firmy która zajmuje się czyszczeniem, nie ukrywam trochę szkoda mi kasy na firmowe pranie, ale nie wiem czy samodzielnie doprowadzę tapicerkę do stanu idealnego.
Faraday Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Jeśli środek piorący to polecam firmy MOJE AUTO ( z Kajetanem Kajetonowiczem na opakowaniu ) dostaniesz go w Brico Marche ( bywa tez od czasu do czasu w biedronce). Jak na marketowy środek sprawdza się bardzo dobrze, przetestowałem go wiele razy i daje naprawdę dobry efekt. Przemyśl też czy nie opłaci Ci się inwestycja 400 - 500 zł na odkurzacz piorący na pewno przyda się w domu a i samochód wypierzesz wiele razy
Exmi Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 http://allegro.pl/nielsen-nap-low-foam-srodek-do-prania-tapicerki-i5920355873.html Z tańszych to ponoć jest niezłe, na forum widziałem kilka osób polecało. Tylko najlepiej mieć taki aplikator do spryskiwania (coś jak do szyb) i z taką kratką która spienia środek.
karol24 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Myślę, że jednak najlepiej jest pojechać do specjalisty. Nie wiem ile te środki kosztują, ale zawsze coś tam a z efektów pewnie nie będziesz do końca zadowolony. Zawsze może Ci wyjść jakiś zaciek, lub po prostu pewne miejsca będą różniły się odcieniem, ciężko zrobić to tak jak sprzętem do tego przeznaczonym.
nitro20 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Jakis czas temu prałem naprawde bardzo mocno uwalone fotele. Zrobiłem pianę z mydła z dodatkiem płynu do mycia, najpierw wcieralem piankę, a pozniej w miejsca w których były większe plamy, nakładalem Vanish. Wszystko robiłem taka szmatka kuchenna jakby z mikrofibry. Wczesniej sprawdziłem od spodu, czy vanish nie odbarwi. Na koniec wilgotna szmatka wytarłem wszystko dokładnie kilka razy i odkurzylem. Foteliki wyglądały super, oczywiście do prania mozna kupic cos profesjonalnego, mi sie nie chciało jechać do sklepu . Vanish to natomiast bardzo dobry patent.
Faraday Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Tak, efekt zadowala ale cały brud został wtarty głębiej a przy praniu odkurzaczem wyciągasz cały brud
LBSru102 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Tak, efekt zadowala ale cały brud został wtarty głębiej a przy praniu odkurzaczem wyciągasz cały brud Co racja to racja, odpuszcze sobie ręczna czyszczenie i poszukam firmy. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez LBSru102
iwadrian Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Jak chcesz prać samemu to tylko odkurzaczem piorącym. Ręczne pranie to tylko rozmazywanie plam i wciskanie brudu głębiej.
LBSru102 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2016 Planuje kupić odkurzacz do domu z funkcja prania, i myślę ze to będzie najlepsze rozwiązanie.
Faraday Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Polecam. Super sprawa Wysłane z mojego HTC Desire 510 przy użyciu Tapatalka
magoo Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Planuje kupić odkurzacz do domu z funkcja prania, i myślę ze to będzie najlepsze rozwiązanie. Odpuść temat. Dobry odkurzacz kosztuje a taki za kilkaset zł to jest do niczego... Do tego musisz kupić chemię i robią się koszty. A za pranie wnętrza zapłacisz 100-150zł i masz jak nowe. Prać ręcznie nie polecam bo brud tylko zniknie z wierzchu a głębiej będzie syf.
Faraday Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Ja mam zellmera 919 za kilkaset złoty i jest bomba. Oczywiście nie robi roboty jak profesjonalny przemysłowy odkurzacz za 3 tysiące ale dywany w domu czy tapicerkę czyści zadowalajaco. Chemia to 30 zł za litr koncentratu. Więc moim zdaniem tanio Wysłane z mojego HTC Desire 510 przy użyciu Tapatalka
opti Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) Jaką chemię kupujesz do tego odkurzacza, do prania tapicerki ? Jak z dyszami i osprzętem w tym modelu, podobno strasznie się "sypie".... (słaba jakość)... Masz może fotkę po praniu fotela, kanapy w aucie tym zestawem.... ? Edytowane 4 Lutego 2016 przez opti
Faraday Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) Fakt, dysza nie raz się zapycha ale porządne dmuchnięcie załatwia sprawę, inna sprawa jak bym stosował wodę przegotowaną lub destylowaną do rozrabiania koncentratu. A co do chemii to stosuję płyn który został dołączony do odkurzacza http://allegro.pl/buzil-g500-o-tens-1l-do-prania-dywanow-i-tapicerki-i5619318462.html To jest koncentrat, 25 ml na 1l wody lub zwykły vanish do prania dywanów Niestety zdjęć nie mam. W tym odkurzaczu ssawki są przeźroczyste - robi wrażenie jak widać ile syfu wyciąga Edytowane 4 Lutego 2016 przez Faraday
edekxp Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) ja polecam Karcher https://pestar-karcher.pl/pl/p/SE-4001-Karcher-odkurzacz-pioracy-dysza-do-tapicerki-plyn-1l/174 Używam już ponad 5 lat.Wyprałem już sporo aut znajomym i do tego kanapy krzesła czy dywany w domu. Super sprawa.Nie liczyłem ale pewnie się już zwrócił żadne vanisze czy inne tego nie zrobia, bo tam wciera się bród do środka. Nawet sobie nie wyobrażacie jaka jest brudna woda po upraniu tylko przednich foteli. Na spodzie odkurzacza jest błoto. Mam dwa auta więc wyprać w firmie to trzeba wydać około 300zł. Auto najlepiej prać chociaż raz do roku, bo zawsze siedzenia bedą brudne, tylko czasem tego nie widać Edytowane 4 Lutego 2016 przez edekxp
Faraday Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Dokładnie jak kolega piszę, dopóki nie miałem odkurzacza nie wiedziałem że siedziska czy dywany mogą być tak upieprzone brzydko mówiąc
Reggi Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Najlepsza opcja to APC ( rozrobione w odpowiednim dla materiałów stężeniu ) , szczotka z pół twardym włosiem. Spryskujemy fotel APC, trzemy szczotką i wciągamy odkurzaczem ( który jest przystosowany do pochłaniania wody). Prałem odkurzaczami piorącymi z tym proszkiem Karchera i zostawiało mi białe plamy, a APC nie.
edekxp Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) No rzeczywiście pozostają białe plamy ale na plastikach.Trzeba wycierać na mokro Proszek K3 też dobry Edytowane 11 Lutego 2016 przez edekxp
Rekomendowane odpowiedzi