Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 2.0 TDI 190 KM Quattro - sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko zależy czy osoba pracująca w serwisie zna się na swojej pracy czy nie . Nie dawno robiłem wymianę szyby w serwisie audi i moje wkurw.... po odbiorze nie miało granic - dużo uszkodzonych rzeczy .

Opublikowano
  • Autor

No mnie coś trzeszczało w słupku A i jak złożyli to się teraz ledwo ta maskownica trzyma (ma wyraźny luz w porównaniu do fabrycznego montażu). Ale póki co najbardziej szlag mnie trafia z tą zbieżnością, bo przecież to nie jest jakaś czarna magia. Są jakieś wartości referencyjne dla danego modelu, podłącza się aparaturę i reguluje.

Opublikowano

Jesli czegos nie mogli odkrecic tzn. ze poprzednicy z Austrii dokrecili za mocno ,nie mozliwe aby w nowym aucie byla potrzeba odkrecania srub na goraco ..

Wedlug wydruku geometria obecnie wyglada dobrze ,poprzednicy troche jeden kat zle ustawili ,ale zastanawiajace jest tez to ze sa roznice w wartosciach wzorcowych katow ,jedni podaja cos kolo 0,5st. ,drudzy ponad 1st.

Ja ze swojego doswiadczenia wiem ,ze czesto problem tkwi w samym sprzecie ,ktory tez sie kalibruje co jakis czas ,a pewnie malo kto to robi.

Kiedys jak zrobilem geometrie w jednym z warsztatow ,tak auto robilo 4 slady ,2 razy wracalem na poprawki i nic z tego ,na wydruku bylo idealnie a auto prowadzilo sie gorzej jak przed regulacja.

W innym warsztacie wyszlo ze wszystkie 4 kola byly cofniete w lewo o chyba blisko stopien ...

Opublikowano

Ja też miałem nadzieje ze oddajać auto do serwisu audi będzie profesjonalnie zrobione z użyciem odpowiednich narzędzi , ale po odebraniu auta naprawa chyba byłą wykonywana samum młotkiem i przecinakiem . Ramiona wycieraczek były tak poobdzierane ze to się w głowie nie mieści , przecież do ich ściągania są odpowiednie ściągacze .

Opublikowano
  • Autor

Pojechałem na reklamację do serwisu. Potwierdzili, że ściąga lekko i robią od nowa zbieżność. Na temat różnic w wartościach referencyjnych między Austrią a Polską - utrzymują, że w austriackim ustawieniu zbieżności nie wzięto pod uwagę, że to model Quattro. Faktycznie na wydruku tego nie ma, ale aż trudno uwierzyć w taką fuszerkę Austriaków.

Opublikowano

Jest infolinia Audi w Austrii . Dzwonią po każdej naprawie i proszą o ocenę. To naprawdę dużo daje;-) Przetestowane:-) Masz duże szanse odzyskać kaskę.

Opublikowano
  • Autor

Na pewno powalczę, natomiast musiałbym najpierw mieć pewność, że naprawdę coś 'nawalili' i że ustawienia dla Quattro są inne niż dla standardowego przedniego napędu. Typ zawieszenia na obu wydrukach jest ten sam (1BA).

Opublikowano

Czy ktoś z was wie czy wskaźnik temp. Oleju jest tylko dostępny z Virtual Cokpit czy moze ze wyklymi zegarami tez ?

Opublikowano

Czy ktoś z was wie czy wskaźnik temp. Oleju jest tylko dostępny z Virtual Cokpit czy moze ze wyklymi zegarami tez ?

Ze zwykłymi też. Po lewej stronie

Opublikowano

Ze zwykłymi też. Po lewej stronie

Po lewej stronie jest wskaznik,ale temp płynu chłodniczego a nie oleju

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jak tam auto sie sprawuje?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Piękna <3 zazdroszczę

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam po dłuższej przerwie :) Auto nadal jeździ i sprawuje się dobrze. Jestem upierdliwym klientem, więc trochę męczyłem serwis różnymi pierdołami natury Carplay/Audi Connect (chciałem, aby z poziomu telefonu dało się zdalnie sprawdzać stan auta, włączyć ogrzewanie czy upewnić się, że jest zamknięte). Ogólnie trudno na coś narzekać, aczkolwiek wkurza mnie, że np. A4-ki z nowszej produkcji mają więcej ustawień dla B&O (osobna regulacja subwoofera itd.), a o aktualizacji można pomarzyć. Niektóre systemy czasem sobie działają nieco losowo - np. ostrzegani przed pieszymi, czy lane assist. No ale tłumaczenia AUDI jest zawsze jedno: to tylko system wspomagający ;)

Ostatnio za to miałem przygodę z fabrycznymi oponami. Jedna z nich wybrzuszyła się i mi auto 'podskakiwało' na gładkim asfalcie...

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Przygoda z moim A4 powoli dobiega końca, chociaż nadal jestem z niego bardzo zadowolony (na tle wszystkich aut, jakie posiadałem - najmniej powodów do narzekań) :) Będę go sprzedawał w najbliższym okresie (czerwiec-lipiec),  z przebiegiem około 97 000 km. Pozwolę sobie ew. zamieścić ofertę sprzedaży w dziale ogłoszeń na tym forum, może ktoś akurat będzie zainteresowany, albo proszę o wiadomość na PRIV ? Wolałbym aby auto poszło do kogoś  'w dobre ręce', niż się bujać na jakichś allegro/portalach ogłoszeniowych i co chwila otrzymywać telefony od komisów i pseudo-zainteresowanych...

Edytowane przez tadziak

Opublikowano

szybko minęło ;)

Opublikowano
  • Autor
18 godzin temu, Ogi napisał:

szybko minęło ;)

No aż szok...4 lata prawie. Jeszcze nigdy żadnego samochodu tak długo nie posiadałem :)  Ale nadal 'pachnie nowością Audi'. Dealer, u którego kupuje nowe auto strasznie się podniecał dziś konfiguracją, że taka rzadkość 190 TDI w Quattro z asystentami wszystkimi :)

Opublikowano
  • Autor

Chciałem dać do ogłoszeń na tym forum ofertę sprzedaży mojej A4-ki, ale w ogóle nie ma opcji dodania nowego ogłoszenia/tematu. Czy coś źle patrzę?

W każdym razie jakby ktoś był zainteresowany to tutaj oferta:

https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a4-audi-a4-b9-matrix-led-b-o-hud-quattro-webasto-fv23-pl-salon-ID6BXzID.html

Cena oczywiście do negocjacji, bo na razie mi się nie śpieszy  (odbiór nowego dopiero pod koniec lipca) ?

Opublikowano

masz za mało postów ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 7.06.2019 o 13:38, jedrekx napisał:

masz za mało postów ;)

Tak, najwyraźniej, przynajmniej w konkretnych, wymaganych tematach :( Niemniej jakby ktoś był zainteresowany zakupem auta to gorąco zachęcam, bo mój nowy samochód ma być już za tydzień u dealera, więc wolałbym swoje A4 sprzedać w najbliższym czasie ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

We wtorek odbieram nowe auto (i oddaje dealerowi stare), więc jakby jednak ktoś był zainteresowany moją A4-ką, to ostatnia chwila, a cenę mocno obniżyłem ?