Adu454 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) Cześć wszystkim. Przedstawiam wam moją Audiczke1.8T Quattro Zielony Avant 2003r.Sprowadzona ze Szwajcarii, kupiona w komisie Luty 2015Wyposażenie Fabryczne: Wnętrze:Welurowa tapicerka, fotele sporty grzane4x elektryczne szybyElektryczny szyberdachElektrycznie składane lusterkaPakiet oświetleniaKolorowy FISRNS-DDekory rybia łuskaHomeLinkKierka 3 ramiennaNadwozie:Czujniki parkowania przód+tyłSpryskiwacze na lampyPodgrzewane spryskiwacze szybyAlu 16 + Continental zimoweHamulce przód 312mmZawieszenie 1BEMoje modyfikacje: Wnętrze:Półskóry z alkantarąObszyta gałka + reczny, skórą perforowaną, czerwona nić (zajmujemy sie tapicerką)Tuner DVB-T, głownie korzystałem z USB i muzyki ale zbyt długo trzeba było wybierac muzykeAdapter TP-Link Bluetooth, akutalnie puszczam muzyke z telefonuOklejone dekory czarnym szczotkowanym aluminiumWzmacniacz Crunch pod podłogą bagażnikaSubwoofer PowerBass 10" zabudowany w lewym boku (około 12litrów skrzynka)Wskazniki Depo Doładowanie, Cisnienie oleju, Temperatura oleju Nadwozie: Koła 18" O.Z. 235/40Sciągniete napisy z klapyZestaw zenon HID, przejęte od brata B5Ramiona wycieraczek AEROSilnik:Gaz LPGtech reduktor turbo 220HP, ogolnie instalacja zrobiona na zapas mocyFiltr grzybek SimotaTip składany z rur i silikonowFMIC 550x180, orurowanie skladane z elementówTurbo K03 Hybryda, koło kompresji "max" regenerowałem jak pusciły simeringi i odrazu rozwiercanie, wejscie na Tip 50mmDownpipe, owiniety bandażemFiltr na odmęWywalony układ odpowietrzania zbiornika paliwa EVAPWywalona rurka TIP->Przepustnica Większe wtryski Pompa paliwa by Gregor10.pl Soft by Gregor10.plOgólnie troszkę poukładane pod maską Naprawy od czasu kupnaSimering na lewej tylnej półosceRegeneracja i rozwiercanie turbinyWymiana olejuUszczelka pod podstawką filtra olejuKlocki tyłOgarniecie nowej wiązki do cewek Jak coś mi sie przypomni bede edytował Czas na kilka fotekKilka komisowych Kilka znalezionych na dysku, będzie autko umyte i wpadną nowe mody juz nie długo to ogarnę cos lustrzanką specjalnie na forum. Moja i brata B5 kupiona od Cross z forumProsze o opinie i ewentualne wskazówkiPozdro Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez Adu454
Binek1.8T Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Bardzo ładna sztuka. Koło większe by sie przydało Edytowane 11 Lutego 2016 przez Binek1.8T
Adu454 Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Opublikowano 11 Lutego 2016 18" to za mało? ;> A 16" to urok zimy ;p zresztą nie będę zmieniał 16 z nowymi oponami Szwajcar założył nówki Continentale i sprzedał auto, Wieczorkiem będą zdjęcia nowych modów,
jacek70 Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Shamowałeś go . Jaki wynik ? Fajna fura.✌☺
Binek1.8T Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 18" to za mało? ;> A 16" to urok zimy ;p zresztą nie będę zmieniał 16 z nowymi oponami Szwajcar założył nówki Continentale i sprzedał auto, Wieczorkiem będą zdjęcia nowych modów, Aa nie doczytałem ze to 18stki jakos na zdjęciu małe mi sie wydawały wybacz
Adu454 Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Shamowałeś go . Jaki wynik ? Fajna fura.✌☺ Jak ogarnę wstępny program to pewnie się wybiorę dupo hamownia stwierdza jakieś 180kucy A więc są nowe zdjęcia w dobrej jakosci Dzisiejszy mod Było: W trakcie prac: Zdejmowanie starej dokładki Dopasowanie do coolera Przed rzeźbą Po rzeźbie I na aucie Więcej zdjęć w albumie na fotosik.pl Jutro chce złożyć żeby można było jeździć, nie składałem dziś bo chce jeszcze opuścić cooler 1-1,5cm, teraz zrobiło się deczko miejsca a od góry silikony nie zawadzały by o belkę i halogeny, siatki wyrezam w stylu tych z audizine Dokładka to zamiennik, ale dla mnie najważniejsze ze nie jest to laminat W wolnym czasie pomaluje ją z zastosowaniem podkładu na plastik wiec nic się nie będzie łuszczyć Bez lamp z czarnymi wnękami wygląda bosko więc i lampy w środku się kiedyś omaluje Czekam na opinie i hejty, 3-2-1 START Edytowane 11 Lutego 2016 przez Adu454
Adu454 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Opublikowano 12 Lutego 2016 Tak jak pisałem pod zdjęciami, pomalowana będzie
staniek Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Kolor auta bardzo mi się podoba Masz może Kolego jakieś lepsze/inne foto auta z tą dokładką w podkładzie?
Adu454 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Opublikowano 12 Lutego 2016 Dzięki nie wiem czy zaglądałes w album na fotosiku? Póki co więcej nie robiłem, ale na dniach chce założyć letnie kalesa i ją wypucowac to napewno coś zrobię i wstawię na forum
tomekhxc Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 dobre mody , dobry kolorek i silnik fajnie że sie sam zabrałeś za dopasowanie dokładki s-line , kazdy przeważnie szuka gotowca
Adu454 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Opublikowano 12 Lutego 2016 Z natury jestem oszczędny i wole coś sam wyrezać a na dodatek nie znalazł bym góry s line pod spryski i PDC, a jak bym znalazł to bym wolał dać na coś innego
Kewin19 Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Witam ile dałeś za zamiennik dokładki i gdzie kupiłeś? Dzięki za odp
Adu454 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam ile dałeś za zamiennik dokładki i gdzie kupiłeś? Dzięki za odp Odpowiem na priv Mam dobre wieści, jest termin na strojenie u gregora ^^ trochę trzeba poczekać ale za to będzie profi Modzi się, Wygłuszanie przednich drzwi cz1. Długo zastanawiałem się jak zaślepić dwa duze fabryczne otwory montażowe w drzwiach bo jak wiadomo jest to wnęka pod łokieć i klamkę drzwi, wymyśliłem że zrobię tak: Fotki z pracy Narazie są zaślepki na lewe drzwi, poszła mi puszka 250g zestawu naprawczego firmy NOVOL, potem wykleję te zaślepki matą butylową i będzie szczelnie Zaślepki są dość sztywne więc na pewno lepiej jak by samą matą zakleić te dziury Coś tam się działa po trochu Stan na dzień dzisiejszy, wiem długo mi schodzi, niestety to przez prace u siebie gdzie nie robię od-do, tylko ile trzeba, Jutro po robocie chce skonczyc te drzwi i brać się za b5 brata, będzie wymiana oleju, płukanka LM'a, zdzieranie michy i czyszczenie od dołu, olej 5w40 Motula wsio od Dzika z prochoice Pozdro O i tak, w poniedzialek bedzie kombinacja niestety, drzwi nie zlozylem bo zaczelismy b5 robić ;/ pierwsze co to śruby imbusowe wymyślił ktoś kto chciał zrobić na złość mechanikom ;/ imbus od miski ten centralnie nad sankami się obrobił, jeden przy przedniej podporze ledwo puścił, też zaczął się obrabiać, odrazu mówię że bit był dobrze nabity we łbie ;/ A druga sprawa to nie wiem jak odkrecic przednią podporę pod kołem pasowym, nie ma wogóle dostępu do dwóch srub ;/ Może ktos ma jakies rady jak się wyciaga miske w AEB ? Zaraz wyjeżdżamy z domciu na chipa do gregora ^^ Przedtem audiczka wróciła z Jasła Wynik chipu to 226KM i 310Nm Kreski bedą jak dostanę je na maila Ogólnie było troche problemów i troche wiekszy wydatek niż sie nastawiałem ale bez tego koni by nie było Grzesiek wymienił wtryski z BEX'a które sam włożyłem na jeszcze większe jakieś BOSCHE i dodatkowo jakąś "tajemniczą" pompę paliwa bo fabryczna nie mogła uciągnąć 180-200KM a taki wynik już całkiem by mnie nie zadowalał, po wymianie tych dwóch rzeczy miało być nie mniej niż 230kucy ale niestety turbina hybryda nie dawała rady ze względu na to ze wirnik wydechowy pozostał fabryczny a tylko po stronie zimnej został powiększony przy regeneracji Teraz musze wymienic reduktor gazu na inny mocniejszy bo ten niby do 220HP a nie trzyma cisnienia gazu ;/ także pocisnąć mozna tylko na benzynie na razie, No i martwi mnie cisnienie oleju bo kiedys było 0.8bar na mocno rozgrzanym oleju a teraz po powrocie od Gregora i zostawieniu auta zeby turbo ostygło, ciśnienie oleju na wskaźniku depo spadło totalnie do zera ;/ moze byc uszkodzony czujnik a moze faktycznie nie ma cisnienia na wolnych obrotach ;/ podczas jazdy cisnienie pokazuje Ja sobie dziś z nudów umyłem audiczke a żonka bawiła się aparatem, oto efekty: Jak oceniacie ? może jakieś komentarze w końcu zobaczę Edytowane 22 Lutego 2016 przez Adu454
Binek1.8T Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Nie pozorna ta twoja a4 powiem Ci ze kawał niezłej to roboty w jaka moc będziesz celował? Wizyta u Gregora bedzie ta finalną wydobyta mocą? Wizualnie bym ja troszke podpicowal. Listwy s4, lotka
Adu454 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2016 No tak jak w tytule, moc jaka na razie jest uzyskana to 226KM i 310Nm to tyle co mi Gregor powiedział przez telefon jak dzwonił że auto do odbioru ale wykresu jeszcze nie dostałem ;/Narazie moc zostaje jak jest, ale zadatek na więcej jest bo Gregor włożył jakąś pompę, nie wiem co to jest ale ją troche słychać i nowe wtryski Boscha, jeszcze większe niż te od BEXa które włożyłem bo tamte niby były słabe, teraz jedyne co mnie blokuje na więcej koniów to turbina bo zrobili mi hybrydę w Przyłęku, jest duży wirnik strony zimnej a został fabryczny strony gorącej i nie daje rady wypchnąć wszystkich spalin przez co silnik przy większym doładowaniu się dusił spalinami, także jak ta turbinka kiedyś padnie to wlatuje większa bo jestem pewien ze mocy mi bedzie mało za jakiś czas Właśnie teraz chcę ją troche wizualnie porobić, kupic lakier na dokładkę sline, będe chciał kupic zamienniki listw sline na drzwi i lotkę na klape, myślę że wezmę od TFB-tuning a także tylną listwę na zderzak od B7 na dwie rurki, wtedy wszystko razem wymaluję i będzie cacyMyslę nad obnizeniem tylko nie wiem czy bedzie mnie stać na gwint AP i nie wiem czy bym był z niego zadowolony bo nie chcę mega twardo albo nad samymi talerzykami na przednie amortyzatory od B5.Miałem gwinta ale mts technik w poprzedniej vectrze b i jeździłem na nim tylko dwa tygodnie i sprzedałem dlatego się teraz waham kupować gwint UPW końcu dostałem kreski
wampir Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Ciekawy kolor, taka "inna" zieleń. Miła odmiana od czarnych i srebrnych. Nie żałujesz, że nie oddałeś auta od razu żeby Ci wszystko kompleksowo wymieniono i dobrano odpowiednie i sprawdzone części?
Adu454 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Dzięki, wszyscy własnie mówią że nie spotykany kolor Wszystko co zrobiłem żeby mieć tą moc to miałem rozłożone w czasie i dokładałem stopniowo, pierw była robota turbiny bo lała olej na wydech więc od tego się zaczeło ze zrobili hybrydę, także koszty rozłożone, po trochu wydawałem kasę, na raz by mi było szkoda tyle wydać i satysfakcja że to co mogłem zrobiłem sam lubię robić coś samemu zamiast komuś płacić lub kupić gotowe
Jarek_ Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Fajnie te dekory wyszły. Daj więcej fotek wnętrza Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez Jarek_
Rekomendowane odpowiedzi