witjacrf Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Witam. Posiadam A4 B7 z przelotem 225kkm. Zauważyłem coś dziwnego (wcześniej nie miałem audi w automacie). Jak silnik jest zimny i samochód stroi cały dzień pod chmurką to podczas ruszania przód/ tył przy 2000obrotach auto zaczyna dopiero ruszać. Jak auto sie zagrzeje podczas przejechania ok 1 km wszystko działa normalnie od razu przyśpiesza. Czy to coś ze skrzynią?Czy normalna procedura skrzyni przed zagrzaniem?
Konrado90 Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 Jeżeli auto stoi pod chmurką i są niskie temp to jest to normalne przynajmniej ja miałem do czynienia z kilkoma skrzyniami multitronic i tiptronic i tak właśnie się działo
COXymoX Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 też tak mam, że poniżej 10 stopni na zewnątrz jak odpale po dłuższym postoju (zimny silnik) to ja mu w gaz a on śpi reaguje dopiero w okolicach 2tys/obr. Delikatnie się rozgrzeje i jest normalnie
delph34i Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 u mnie nic takiego nigdy sie nie wydarzyło nawet jak były -20 st.
COXymoX Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) u mnie nic takiego nigdy sie nie wydarzyło nawet jak były -20 st. może w benzynie jest inaczej.......z tym, że z miejsca rusza normalnie ale na gaz reaguje ospale Edytowane 18 Marca 2016 przez COXymoX
Rekomendowane odpowiedzi