Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8 T gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,posiadam audi A4b6 1.8t 163 km ze skrzynka multitronic ( w przyszłości będzie swap na manualna 6b).

Zamierzam w następnym miesiącu wstawić do swojej maszynki gaz ponieważ sporo pali Pb przy mojej nodze w mieście łyka 13-14 L. Myślałem o wstryskach barracuda z tego względu że Wszędzie polecają te wtryski ale dalej jestem w kropce bo nie wiem jaki sterownik i reduktor do tych wtryskow. Chciałbym Zajechac do gazownika i zaproponować mu swój zestaw który wspólnie byśmy złożyli w tym wątku.

Proszę o propozycję.

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez Dominik93

Opublikowano

sterownik-Stag QBox lub Tech,

reduktor R01 250-czerwony,wystarczy na wirusa z zapasem,

wtryski Barracuda 130 o zwiększonym przepływie-http://www.phjacus.pl/Y90-BARRACUDA-Wtryskiwacz-pojedynczy-zwiekszony-przeplyw-130NL-min-p2500.html

Opublikowano

Ja mam Stag 4 plus ( po nim jest q-box)

Wtryski ac , reduktor ac , butla w koło wlew pod klapką. W maju minie 3 lata zero problemów . Oczywiście trzeba wymieniać filerki ale to norma. Płaciłem 2400.

Edytowane przez jacek70

Opublikowano
  • Autor

wtryski Barracuda 130 o zwiększonym przepływie-http://www.phjacus.pl/Y90-BARRACUDA-Wtryskiwacz-pojedynczy-zwiekszony-przeplyw-130NL-min-p2500.html

Skuszę się na Twój zestaw bo w przyszłości może być wirus. Zobaczymy co na to powie gazownika gdy zaproponuje mu jw zestaw.

Opublikowano

Mój też na wirusa wystarcza . Wszystko zależy o jakich mocach myślisz ?

Opublikowano
  • Autor

Mój też na wirusa wystarcza . Wszystko zależy o jakich mocach myślisz ?

Wirus żeby podciągnąć do 200 km maksymalnie.

Czy reduktor który jest zaproponowany nie będzie za slaby bądź kiepski? Wyczytałem na internecie że ludzie narzekają na ten reduktor a inni piszą że reduktor został już poprawiony. Co o tym myśleć?

Opublikowano

ja 3 dni temu założyłem własnie Staga Q-box, wtryski barracuda 130 i reduktor R-01- póki co mam serie ale planuje wkrótce zrobić soft, wtryski od bexa, DP i dolożyć drugi cooler. Póki co gazownia działa rewelacyjnie, butla 67 litrów w koło, wlew pod klapką. Spalanie nie wiem jakie bo nie wyjeździłem zbiornika jeszcze :D

Opublikowano

Zakładaj co koledzy piszą, sam dzisiaj odebrałem auto od gaziarza, wymieniał mi cały przód instalki i mam właśnie barracudy 130, Qboxa, reduktor ACr01 czerwony i ten zestaw spokojnie obrobi dwiesta kucy. Także jak na serie jaką w tej chwili posiadam to na wyrost.

Opublikowano

Dominik93 do kogo chcesz jechać w Suwałkach?

Opublikowano
  • Autor

Dominik93 do kogo chcesz jechać w Suwałkach?

Zamierzam jechać do Zyczkowskiego na ulicy Lipowej bo z tego co słyszałem to jeden z najlepszych gazownikow w Suwałkach. Masz kogoś do polecenia w Suwałkach do założenia gazu?

Dobra Pany, założę zestaw jaki zaproponowaliscie.

Opublikowano

Zakładanie AC czerwonego to proszenie się o kłopoty...najtańszy reduktor na rynku w danym przedziale mocy...dołóż coś $$$ i załóż coś z KME np. nowego Golda GT...

Nie mówię, że wszystkie AC są trefne ale ich jakość porozstawia dużo do życzenia...trafisz sztukę dobrą będziesz zadowolony...trafisz na sztuki trefne to będziesz wymieniał co 2 000 km na kolejne...

Opublikowano

Zakładanie AC czerwonego to proszenie się o kłopoty...najtańszy reduktor na rynku w danym przedziale mocy...dołóż coś $$$ i załóż coś z KME np. nowego Golda GT...

Nie mówię, że wszystkie AC są trefne ale ich jakość porozstawia dużo do życzenia...trafisz sztukę dobrą będziesz zadowolony...trafisz na sztuki trefne to będziesz wymieniał co 2 000 km na kolejne...

coś w tym może być, ja mam od niedawna problem właśnie z LPG zrobiłem w niecałe 2 lata około 60tys km. Auto w pewnym momencie miało problem z odpalaniem szczególnie po nocy, diagnoza, wtryski ( hana gold) zostały wymienione na gwarancji i nic nie pomogło, reduktor AC 01 może on gdzieś przepuszcza, i gdyby nie gwarancja to KME był wpakował

Opublikowano

montowałeś ostatnio GT?

Pytam z czystej ciekawości ponieważ słyszałem ostatnio ze lubią buczeć.

Opublikowano
  • Autor

Jedni chwalą sobie Ac inni są przeciwnikami tych reduktorow . Teraz jestem w kropce i nie wiem który reduktor wybrać.

Edytowane przez Dominik93

Opublikowano

Ja mam założonego jednego Golda GT z pierwszej testowej serii w swoim daily driverze S6 C5, z ciśnieniem i temperaturą daje sobie radę przy sprincie z rolki od 100 do 200 przy około 10 st. na zewnątrz. Buczenia żadnego nie odnotowałem także mogę polecić. Montowaliśmy wersję produkcyjną już też i klient nie zgłaszał nic niepokojącego.

Opublikowano

montowałeś ostatnio GT?

Tak...założyłem do:

- bmw 530

- saab turbo

- audi TT 180 km

- zafira 2.0T

Wszystkie siedzą cichutkoooo....

Opublikowano
  • Autor

Porownywalem ceny reduktorow to AC kosztują ok 250 zł zaś reduktor GT gold 400 zł.Wolę dopłacić ta różnice i wstawić GT golda i spać spokojnie. Ciekawi mnie ile krzyknie gazownik za wstawienie zestawu gazu:

- Sterownik stag qxbow

- Wtryski Barracuda 130 nl

- Reduktor GT gold.

Opublikowano

Jak myślucie AVJ + dp+ wtryski bex da rade na zwykłym goldzie czy będzie trzeba zmienić na Golda GT czy Twin??

Opublikowano

Obrobi. Siedzi u mnie z takim zestawem

Opublikowano
  • Autor

Jaka jest różnica pomiędzy reduktorem zwykłym czyli scoprion GT a reduktorem GT gold? Zauważylem że cenowo gold jest Droższy ale jeden i drugi jest do ok 350 km.