jacekdk Opublikowano 22 Listopada 2008 Opublikowano 22 Listopada 2008 Witam kolegow, Moja A4, jak stoji na jalowym , pracuje nie za bardzo ok, przez 3-4 sekundy silniki pracuje rowno ale potem przez 1 sekunde trzensie sie lekko jak by bylo jej zimno i tak w kolko.... czy macie jakies lekarstwo ?
GRazny Opublikowano 22 Listopada 2008 Opublikowano 22 Listopada 2008 ho ho... kolego... temat rzeka... mało się interesuję tym silnikiem ale czasem czytam z ciekawości więc powiem że najpierw musisz go zlogować bo tak w ciemno Ci nikt nie powie... niby to BRE ale wtryski też potrafią czasem polecieć... no i nieszczęsny dwumas... jaki przebieg?
jacekdk Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Opublikowano 22 Listopada 2008 tylko 84.000 .... to moje pierwszy Audi ...kurcze mam nadzieje ze i nie ostatni
Musashi Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 zloguj grupe 013 w czasie drgawek
jacekdk Opublikowano 23 Listopada 2008 Autor Opublikowano 23 Listopada 2008 ok, jak sprawie sobie VAG COM , ale z tego co widze nie jest latwo zeby dopasowac odpowiedni kabel...
GRazny Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 no niestety jak nie kupisz VAGa to tylko serwis... a tam czekają z otwartymi ramionami... nie masz gwarancji czasem??
tklimczak Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 też czasami zauważam takie drgawki, czytałem gdzieś o tym na naszym forum (nie pamiętam niestety w którym miejscu....) piszą koledzy, że soft nowy się wgrywało i juz tego nie było - na sobie tego nie badałem....
GRazny Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 też spotkałem się z opinią że dobry wirus jest lepszy od oryginału... podobnie jak w telefonach HTC rozprowadzanych przez orange
bolsblu Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam Też to mam. prawie nie wyczuwalne ale na jałowym denerwuje (minimalne regularne drgania). Czeka mnie mały przegląd czyli filtr powietrza, paliwa, oleju i wymiana oleju jeśli to nie pomoże to trzeba będzie się z vag- maszyną zaprzyjaźnić.
Madas Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 ilu już z tym walczyło i nic mam nadzieję że w końcu padnie trafna diagnoza ..... Musashi liczymy na Ciebie :gwizdanie:
Gość Trzeniu Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam Też to mam. prawie nie wyczuwalne ale na jałowym denerwuje (minimalne regularne drgania). Czeka mnie mały przegląd czyli filtr powietrza, paliwa, oleju i wymiana oleju jeśli to nie pomoże to trzeba będzie się z vag- maszyną zaprzyjaźnić. nie pomoże[br]Dopisany: 17 Grudzień 2008, 00:07_________________________________________________ też czasami zauważam takie drgawki, czytałem gdzieś o tym na naszym forum (nie pamiętam niestety w którym miejscu....) piszą koledzy, że soft nowy się wgrywało i juz tego nie było - na sobie tego nie badałem.... raczej nie pomoże , ale do tego trzeba auto poddać całkowitej diagnozie , m.in. cały układ zasilania należy prze -świe -tlić
Madas Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam Też to mam. prawie nie wyczuwalne ale na jałowym denerwuje (minimalne regularne drgania). Czeka mnie mały przegląd czyli filtr powietrza, paliwa, oleju i wymiana oleju jeśli to nie pomoże to trzeba będzie się z vag- maszyną zaprzyjaźnić. to od razu się umów z Vag maszyną :gwizdanie:
Gość Trzeniu Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam Też to mam. prawie nie wyczuwalne ale na jałowym denerwuje (minimalne regularne drgania). Czeka mnie mały przegląd czyli filtr powietrza, paliwa, oleju i wymiana oleju jeśli to nie pomoże to trzeba będzie się z vag- maszyną zaprzyjaźnić. to od razu się umów z Vag maszyną :gwizdanie: Vag maszyna może nic nie powiedzieć , VAG nie jest na tyle mądry aby pokazać gdzie leży problem.
Aydaho Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Witam kolegow, Moja A4, jak stoji na jalowym , pracuje nie za bardzo ok, przez 3-4 sekundy silniki pracuje rowno ale potem przez 1 sekunde trzensie sie lekko jak by bylo jej zimno i tak w kolko.... czy macie jakies lekarstwo ? jakości paliwa nie podważam bo w PL nie tankujesz niestety bez VAG nic nie ustalisz a przyjrzałbym się też wtrychom, może któryś polewa za bardzo
variocustoms Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Ja mialem to od początku ale z tym żyłem, w ASO powiedzieli, że tak ma być po virusie chyba zlekka przestało telepać, nawet nie zwróciłem na to uwagi.
jacekdk Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2008 Jade po Swietach do 3miasta i zobacze co sie da zrobic
tklimczak Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 kiedyś (z 3 m-cą temu) rozmawiałem z mechanikiem z ASO AUDI z Wawy i powiedział, że na te drgawki wgrywali akcję serwisową, ale jaką......
bolsblu Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Jestem po małym przeglądzie, czyli olej oryginalny syntetyk, filtr powietrza, filtr paliwa i filtr kabiny i powiem, że drgawki są o 70% mniejsze. Wcześniej zauważalne, prawie denerwujące na jałowym, teraz myślałem, że zniknęły ale chyba czasem zadygocze ale nie jestem pewien. Hmmm... Tak są ale dużo mniejsze i ledwo wyczuwalne. Można powiedzieć, że zniknęły chociaż na pewno są... Eee... wiadomo o co kama nie
_Kuben_ Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Też mam BRE przebieg 110tys. i nie mam drgawek na biegu jałowym
tklimczak Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Też mam BRE przebieg 110tys. i nie mam drgawek na biegu jałowym mój ma przez chwilę jak się go zimnego odpali z rana, ale później nie ma
Rekomendowane odpowiedzi