Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tylne zawieszenie A4B6 FWD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Panowie możecie mi powiedziec jakich marek wahaczy używacie?oraz podać linki do nich...chce robic przod mojej B6

Lemforder = oryginał . Dzisiaj odebrałem paczke z wahaczami tej marki i jest to jota w jote to samo co mam od nowości na aucie, tylko znaczki :audi: są pościerane ze względu na to ,żę w obrocie poza siecią dealerską nie mogą sprzedawać tego ze znaczkami Audi.

Dokładnie tak jest :wink:

Żadne inne wynalazki....

Edytowane przez grzes283

• 1 rok później...
Opublikowano

No i niestety lipa z tymi tulejami - nie mogą w sklepie znaleźć:

8E0505185M

oraz 

8E0505171J

numery brałem z fotki powyżej - chodzi o tuleje aluminiowego wahacza...

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

bikZReR.jpg

Czy te tuleje 2x 1005050009/HD i 2x 10050050010/HD

to też trzeba wymieniać ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy ktoś już finalnie doszedł jakie mają numery tuleje które na tym rysunku wrzuconym już  wcześniej to ADAB-001, ADAB-002, ADAB-003:

tuleje.JPG

Najbardziej mnie zastanawia ADAB-01. Padł tutaj numer który pokazuje, że wchodzi tam taka tuleja: 
https://www.iparts.pl/czesc/tuleja-wahacza-poprzecznego-meyle-1005050007,0-144-1005050007-21207.html
Jednakże czy aby na pewno? Ta tuleja co siedzi w wahaczu wygląda bardziej tak jakby trzeba było złożyć do jednego wahacza dwie takie tuleje jak w linku...
Czy ktoś to przetestował?

Opublikowano
7 godzin temu, Emejcz napisał:

Czy ktoś już finalnie doszedł jakie mają numery tuleje które na tym rysunku wrzuconym już  wcześniej to ADAB-001, ADAB-002, ADAB-003:

tuleje.JPG

Najbardziej mnie zastanawia ADAB-01. Padł tutaj numer który pokazuje, że wchodzi tam taka tuleja: 
https://www.iparts.pl/czesc/tuleja-wahacza-poprzecznego-meyle-1005050007,0-144-1005050007-21207.html
Jednakże czy aby na pewno? Ta tuleja co siedzi w wahaczu wygląda bardziej tak jakby trzeba było złożyć do jednego wahacza dwie takie tuleje jak w linku...
Czy ktoś to przetestował?

Tak, tam siedzą dwie takie tulejki rozbierałem ten  wahacz w drobny mak?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy tuleje ADAB-005 i ADAB-004 można gdzieś dostać i są jakieś nr bo nie mogę znaleźć ? Czy jednak trzeba cały ten drążek kupować ?

Opublikowano
9 minut temu, r7adek napisał:

Czy tuleje ADAB-005 i ADAB-004 można gdzieś dostać i są jakieś nr bo nie mogę znaleźć ? Czy jednak trzeba cały ten drążek kupować ?

Post #4 wyraźnie napisane ,że tuleje niewymienne

Opublikowano
1 godzinę temu, greg2505 napisał:

Post #4 wyraźnie napisane ,że tuleje niewymienne

Jednak wymienne, numery 8E0501537M oraz 8E0501538F.

Opublikowano

Gra nie warta swieczki z tymi tulejami bo sam wahacz nie jest drogi w zamienniku i przynajmniej nie bedzie skorodowany. Ale kto co lubi. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie , wiecie może czy gdzieś można kupić cały zestaw naprawczy na tył?

Opublikowano

zestawu nie widziałem żeby ktokolwiek robił. Wszystkie poszczególne (pojedyncze) elementy owszem są dostępne.

Opublikowano
Godzinę temu, MaTeo85 napisał:

zestawu nie widziałem żeby ktokolwiek robił. Wszystkie poszczególne (pojedyncze) elementy owszem są dostępne.

Dzięki kolego za szybko odpowiedź czy szukać wszystkiego ?

Opublikowano

Zależy co masz na myśli ze wszystko ?

ja wlasnie jestem na etapie ogarniania zawiechy od a do z i przod i tył. Każda jedna srubka, nakretka czy tuleja będą nowe... można się zdziwić ile tego wszystkiego tam jest ?

Opublikowano

Dokładnie, ja jestem po wymianie tulei w tylnym zawieszeniu, przed założeniem quattro. Koszt też jest nie mały jednak jak mam wszystko wyciągnięte to lepiej to zrobić i mieć spokój na kilkanaście lat mam nadzieję.

Opublikowano
W dniu 19.03.2019 o 23:00, MaTeo85 napisał:

Zależy co masz na myśli ze wszystko ?

ja wlasnie jestem na etapie ogarniania zawiechy od a do z i przod i tył. Każda jedna srubka, nakretka czy tuleja będą nowe... można się zdziwić ile tego wszystkiego tam jest ?

I kolego jak ci idzie? ? wszystko z tej strony bierzesz?

Opublikowano
2 godziny temu, Dragon7820 napisał:

I kolego jak ci idzie? ? wszystko z tej strony bierzesz?

Nie wiem o jaką stronę Ci chodzi? 

A cześci brałem z 2ch źródeł które polecam. To co z aso czyli sruby podkładki i nakrętki brałem od kolegi @m1chal a resztę czyli tuleje, wahacze, amory itp. Od kolegi @dzik.

W moim przypadku stare zostają sprężyny zawieszenia przód i tył.

Co do postępu prac to mam już wymienione tuleje w wahaczach poprzecznych. Jutro w pracy ogarnę zwrotnice zebym mógł je dać do piaskowania i malowania. Tuleje z sanek niestety dałem na warsztat do wyciśnięcia bo sam nie mam czym tego zrobić. W miarę postępów prac będę wrzucał jakieś foty i krótki opis w wątku o moim aucie. 

Opublikowano
Godzinę temu, MaTeo85 napisał:

Nie wiem o jaką stronę Ci chodzi? 

A cześci brałem z 2ch źródeł które polecam. To co z aso czyli sruby podkładki i nakrętki brałem od kolegi @m1chal a resztę czyli tuleje, wahacze, amory itp. Od kolegi @dzik.

W moim przypadku stare zostają sprężyny zawieszenia przód i tył.

Co do postępu prac to mam już wymienione tuleje w wahaczach poprzecznych. Jutro w pracy ogarnę zwrotnice zebym mógł je dać do piaskowania i malowania. Tuleje z sanek niestety dałem na warsztat do wyciśnięcia bo sam nie mam czym tego zrobić. W miarę postępów prac będę wrzucał jakieś foty i krótki opis w wątku o moim aucie. 

A chodziło czy brałeś numery z tego wątku ? to zaraz napiszę do chłopaków:-P  na pewno sprawdzę jak prace u ciebie idą ?

Opublikowano
4 minuty temu, Dragon7820 napisał:

A chodziło czy brałeś numery z tego wątku ? to zaraz napiszę do chłopaków:-P  na pewno sprawdzę jak prace u ciebie idą ?

aaa hehe

nie numery części brałem z etki, a to co z zamienników to sprawdzałem katalog Lemfordera, do tego trochę czytałem wątków na forum bo nie wszystkie tuleje z Lema są dostępne i trzeba do wahacza trapezowego brać z Meyle (jak dobrze pamiętam to numery 100 505 0005, 100 505 0006 i 100 505 007). reszta tulejek i gratów z lema, amory monroe oespectrum, drążki kierownicze na tył z febiego , śruby i do tego masę innych drobiazgów i nie tylko drobiazgów  z aso

Opublikowano
2 minuty temu, MaTeo85 napisał:

aaa hehe

nie numery części brałem z etki, a to co z zamienników to sprawdzałem katalog Lemfordera, do tego trochę czytałem wątków na forum bo nie wszystkie tuleje z Lema są dostępne i trzeba do wahacza trapezowego brać z Meyle (jak dobrze pamiętam to numery 100 505 0005, 100 505 0006 i 100 505 007). reszta tulejek i gratów z lema, amory monroe oespectrum, drążki kierownicze na tył z febiego , śruby i do tego masę innych drobiazgów i nie tylko drobiazgów  z aso

Dzięki właśnie zaczynam szukać rzeczy ?