marcinwhite Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Moim pierwszym autem był Opel Signum, którego miałbym dalej gdyby nie wyprowadzka na Wyspy, bo był niezawodny i zdążyłem wszystkie bolączki w nim naprawic. W międzyczasie przewinęło mi się przez ręce kilka przypadkowych samochodów jak Focus MK1, Accord VI, Astra H. Po wyprawie do PL tym ostatnim zapadła decyzja o kupnie czegoś porządnego na dłużej i na dalekie wyjazdy. Mój przyszły teść od ~2008 roku posiada A4 B7 z niesławnym 143 konnym TDI PD, z którym notabene nie ma żadnych problemów i nigdy go nie zawiódł (jakby co to jest ono na sprzedaż - 2007, ~80k przebiegu, po wymianie rozrządu - cały rok po Mielcu i raz w roku wakacje, temu taki przebieg bo każdy o to pyta i nie wierzy ), więc postanowiliśmy spróbować. Zależało mi na 3 rzeczach - unikanie TFSI, które piją olej bo auto nie będzie na gwarancji; wygodne stołki (bo te co miał Sig czy Astra wołały o pomstwę do nieba przy 15-20h jazdy; ksenony. Najprościej było szukać Sline bo inaczej ciężko znaleźć ksenony. I tak po jakimś miesiącu wpadł mi w ręce on: CJCB (136km), 80000 mil, sline, wyposażenie raczej podstawowe, ale mi wystarczy na ten moment - są moje must have: ksenony, fotele, tempomat, czujniki z tyłu. Z lenistwa nie chce mi się tłumaczyć E0W = Special edition7A3 = CD player4UF = Drivers and front passenger air bag with front passenger air bag deactivation6XD = Exterior mirrors: electrically adjustable/heated5SJ = Left exterior mirror: convex6TS = Right exterior mirror: aspherical, large viewing field1KW = Disc brakes, rearJ0B = 520 A (92 Ah) battery1LY = Disc brakes, front1AS = Electronic stabilization program (ESP)1BE = Sports suspension/shock absorption3FA = Without roof insert (standard roof)5TG = Decorative aluminum inserts, dulling7X1 = Park distance controlF0A = No special purpose vehicle, standard equipment8GU = Alternator 140 A0G1 = Gearshift lever0YF = Weight range 6 installation control only, no requirement forecast0JE = Weight category front axle weight range 5TM4 = 4-cylinder diesel engine 2.0 l unit 03L.M3NZ = Rear seat bench unsplit, backrest split folding8BP = Bi-functional headlight with gas discharge lampU1B = Instrument insert with mph speedometer, clock, tachometer and trip odometerX2B = National sales program Great Britain1N3 = Speed-related variable steering assist (Servotronic)1XW = Leather trimmed multi-function sports steering wheel8Q3 = Automatic headlight-range adjustment dynamic (self-adjusting while driving)9Q8 = Multi-function display/on-board computer8Z5 = Not hot countryD94 = 4-cyl. turbo diesel engine 2.0 l/100 kW (4V) TDI common rail, base engine: TG3/TJ3/TH3/TU3/TL4/TM4/TP4/TP5/TM3/TW37Q0 = Without navigation deviceC8S = Alloy wheels 8J x 187K0 = Without tire pressure warning light4X3 = Side air bag front with curtain air bag2K7 = Reinforced bumpers3L3 = Manual height adjustment for front seats4KC = Side and rear windows in heat-insulatingglass3Y0 = Without roll-up sun screen4K4 = Radio remote controlled central lockingSD7 = Presentation vehicles for special subsequent marketing activities1SA = Without additional front underbody guard7MG = Emission standard EU5Q1D = Sports front seats4GQ = Windshield in heat-insulating glass Mody: wymieniony G450 bo umarł po 2 tygodniach kupiona jedna opona bo poprzedni właściciel zmieniał po jednej a chyba tylko tu jest dozwolone mieć różne opony na jednej osi. powłączane cuda VCDSem może ledy w kabinie może przyciemnienie szybek ważniejsze mam teraz wydatki na głowie Zdjęcia zaraz po kupnie, więcej pewnie po powrocie z PL, muszę doprawadzić lakier do ładu, a teraz nie będę miał na to czasu.
Zemis Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Bardzo ładne B8, ta czerwień robi robotę. Tylko pozostaje modzić
ChiPis Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Ładna ;D Zdjęcia środka zarzuć Szerokości i powodzenia w modach
andynl Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Ładnie tylko kierę źle Ci zamontowali Powodzenia i bezawaryjności
dymekn Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 Ladny S-line tylko wlasnie pokaz srodek Oby sie sprawowal jak najdluzej.
liquid8p Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 Wygląda świetnie, tylko pochwal się wnętrzem
marcinwhite Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Opublikowano 21 Marca 2016 Wnętrze standardowe zrobię jutro zdjęcia, bo dziś już za ciemno. Może w PL uda się jakąś sesyjkę plenerową zrobić bo tutaj trafić z pogodą ciężko. A co do kiery - można przywyknąć
marcinwhite Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Obiecane fotki wnetrza: I na deser selfie za starszą siostrą (B7 teścia) via Nexus6@Tapatalk Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez marcinwhite
carrera369 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Lubicie czerwone samochody czy to tylko przypadek ?
dudek6 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Czy kolega jest z peterborough? Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
marcinwhite Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Tak, mieszkam na Flettonie. via Nexus6@Tapatalk No, auto zawoskowane wczoraj, a dziś deszcz z całego procesu czyli mycie, glinka, cleaner, wosk najtrudniejsze jest mycie zwłaszcza jak nie mam możliwości podejścia z myjka ciśnieniowa. Zobaczymy jak długo się utrzyma. Dla zainteresowanych: Myjnia Shell, ONR no rinse and shine, glinka ProValet, cleaner Dodo Juice Prime Lite, wosk Collinite #476. I efekt: Do następnego muszę się zaopatrzyć w jakąś powłokę na szyby i cos na smołe, a nie miałem jak podjechac do sklepu. via Nexus6@Tapatalk Jak ktoś w UK szuka takiego samochodu to ta jest na sprzedaż niestety.
Rekomendowane odpowiedzi