Wisnia000 Opublikowano 27 Marca 2016 Opublikowano 27 Marca 2016 Witam. Wiem ze jest duzo tematow o tym ale po porobieniu wszystkiego o czym pisali dalej turbo urywa. Audi a4 b5 1.9 tdi afn 97r. Kupilem samochod z urywajacym turbem. Zaslepilem egr, poprzemienialem zawor n75 i ten drugi z trzema podcisnieniami, czujnik cisnienia doladowania i przeplywke z innego audika z takim samym silnikiem ktory jezdzi bez zastrzezen i dalej to samo, sprawdzilem mapsensor w sterowniku i go wyczyscilem (jest szczelny). Dalem turbine do regeneracji. Po regeneracji bylo dobrze na 2 miesiace pozniej znow to samo. Caly czas blad "czujnik cisnienia doladowania w kolektorze ssacym g71- przeladowany. Sprawdzili mi turbine kompem i powiedzieli mi ze turbina jest zasyfiona. Oddalem znowu do regeneracji i powiedzieli mi ze cos zasyfia turbine. Dlaem wtryski do regeneracji, pompe do sprawdzenia, sciaglem glowice i okazalo sie ze ma duze luzy zaworowe wiec tez ja dalem do regeneracji, przy okazji wymienilem pierscienie, tloki i blok zdrowe. Znow po 2 miesiacach to samo. Przed turbina sucho bez oleju. W ssacym sa sladowe ilosci oleju ale moim zdaniem zawsze cos tam bedzie oleju. Ktos jakies pomysly?
karaluch8 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Jaki przebieg? Może karalizator tak zapchany ze turbine zadusza.
Leopold27 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Postaraj zrobić komplet logów bo to wróżenie z fusów. -> Statyczne - 001, 003, 004, 013,-> Bassic Settings - 000, 003, 004, 011-> Dynamiczne - 001, 003, 004, 008, 010, 011 Silnik 90c na blacie. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez Leopold27
Wisnia000 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Katalizatora niema juz sprawdzalem. Jezdze raczej spokojnie bo na zimnym go nie katuje a mam tylko 6 km do pracy. W zeszlym tygodniu zrobilem nim trase ok 300 km w jedna strone. Jak jechalem tam to urwal i dalem mu wtedy popalic na urwanym turbie ale po ok 100km zjechalem, wylaczylem go i na nowo wlaczylem zeby tryb awaryjny sie wylaczyl i do dzisiaj jak reka odjal... Smiga i nic sie z nim nie dzieje... Moim zdaniem logi nic nie daja przy takiej sytuacji bo juz raz bylem... Ale jak sie to powtorzy to zrobie. Aaa i soft jest seryjny... Aaa i soft jest seryjny...
Leopold27 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) Logi nic nie dają? a wiesz po co robi się logi?po prostu PSJ jest problemem,a jazda w trybie awaryjnym przez 100km hmmmm,bez komentarza. Edytowane 16 Kwietnia 2016 przez Leopold27
Speedcam Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Witam, miałem podobny przypadek w Passacie B6 1.9tdi 105km czasami jeździł normalnie a czasami odcinało turbo, turbina poszła do regeneracji nowe czujniki i nic. Okazało się, że zaśniedział jakiś przewód i jak dostawał troszkę wilgoci to odcinało, po wyłączeniu silnika i włączeniu wszystko wracało do normy. w ciepłe dni było OK a jak tylko było troche wilgoci to sie cyrki działy - najwidoczniej jak dostał wilgoci to robił jakieś przepięcia. Od wymiany tego kabla problem nie powrócił.
Solty5 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 w ciepłe dni było OK a jak tylko było troche wilgoci to sie cyrki działy - najwidoczniej jak dostał wilgoci to robił jakieś przepięcia. Od wymiany tego kabla problem nie powrócił. możesz dokładnie napisać jaki to bł kabel ?
Speedcam Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 tego to Ci nie powiem, bo przyczynę znalazł miejscowy magik, i tylko mi przekazał że taka była usterka. Ale jakby nie było nie zaszkodzi przeglądnąć wiązki elektrycznej związanej z turbiną.
Solty5 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 ok, dzięki, zobaczę może coś się znajdzie:)
Rekomendowane odpowiedzi