Meehau Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Serwus wszystkim! Nadszedł czas by przedstawić swoje auto jak i jego historie. Zbierałem się do tego odkąd zarejestrowałem się na forum, ale jak to bywa zawsze coś stawało na przeszkodzie. Audi kupiłem we wrześniu 2013 r. Ściągnięte z Belgii miało najechane 142 tyś. Do dziś zrobiłem nim ponad 50 tyś. km. Serwisowany do końca, pełna historia, książka, bezwypadkowy. Z wyposażenia to: Silnik CAGB 2.0 TDI 136KM Skrzynia manualna 6-biegów Tempomat AHA (jest przycisk, ale nie działa :/ ) MMI 2G Bluetooth Jednostrefowa klimatyzacja Podgrzewane skórzane fotele PDC tył Bixenon + Led przód Czujnik deszczu Czujnik zmierzchu Leaving Home Elektryczne szyby Elektryczny hamulec ręczny Zawieszenie 1BA Felgi 16" Tylna klapa bez emblematu Co udało mi się zrobić przy aucie: Na początku użytkowania skupiłem się na czysto mechanicznych sprawach. Poza regularną wymianą olejów filtrów itp. Zrobiłem rozrząd, sprzęgło + dwumas, piasty przód. Po paru miesiącach podjechałem na program. Musiało coś być dłubnięte bo seria pokazała 152 KM. Program zrobiony na 189 KM. Potem wpadły felgi 19” z A5 9J ET32 z oponami 255/40/19, ale przy kilku osobach zdarzały się obcierki. W tym roku zmieniłem opony na 235/35/19 oraz założyłem sprężyny Eibach Pro -35mm/-30mm na amory 1BA. Zobaczymy jak to będzie. Ramki forum A4-Klubu Oświetlenie wewnęrzne, tablic na LED od kolegi TOMNIK Kilka funkcji które udało mi się odblokować VCDS, takich jak: Wskaźnik naładowania akumulatora Test zegarów / Lap timer Doświetlanie zakrętów za pomocą świateł przeciwmgielnych Obniżenie prawego lusterka przy cofaniu Wizualizacja PDC tył Zwiększenie jasności świateł LED przy zapalonych światłach mijania Świecące tylne światła wraz ze światłami dziennymi Wyłączenie sygnału niezapiętych pasów Itp. Itd. Plany na 2016 2017 rok: Turbina CAHA + Intercooler Lampy LED Neon tył + SEMI Dynamic Dziękuję koledze Love-AUDI za pomoc, bez niego bym sobie nie poradził Zderzak przód S-LINE PDC przód Zderzak tył S-LINE ( Gotowy do polakierowania ) Listy S-LINE Edytowane 11 Lipca 2017 przez Meehau
carrera369 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Ładny kolor - jak się nazywa ? Felgi dobrze pasują
Meehau Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Ładny kolor - jak się nazywa ? Felgi dobrze pasują LZ5A Deep Sea Blue Pearl
dymekn Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Super kolor. Oby sie dobrze i dlugo sprawowalo.
andynl Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 LZ5A deep see blue pearl (czyt. zawsze brudna) znam z własnego doświadczenia, ale w słońcu jest w pytę
kanap4 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Kolorek super...rzadko widywany na ulicach. Śliczna furka.
Meehau Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Opublikowano 16 Maja 2016 To fakt, że ciężki do utrzymania, ale gdy jest czysty robi robotę. Trochę żałuję, że nie czarny ;-) W końcu udało mi się zebrać za mycie komory silnika:
blaster99 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 extra kolor, a w słońcu to się na niego napatrzyć nie mogę.... nie żałuj, że nie czarny bo czarnych jeżdzi milion. Fura wygląda super, bezawaryjności życzę.
griga-st Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Trochę żałuję, że nie czarny ;-) Czarne ma każdy Tu masz ideał. Powieś w garażu i dąż do celu :
M@rcin Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Super autko,Wbijaj na spoty http://a4-klub.pl/index.php?/topic/76243-spociki-lubelskie-kolejny-spot-niedziela-19062016r-godz1700-arena-lublin-sektor-f/page-1 Edytowane 9 Czerwca 2016 przez Marcinx52
Meehau Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Opublikowano 3 Marca 2017 Wpadł ostatnio zderzak przód s-line pod PDC. Czeka mnie jeszcze dorobienie wiązki i wymiana sterownika.
Meehau Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Opublikowano 11 Lipca 2017 Lampy Neon to chyba najlepszy mod na jaki mogłem się zdecydować. Według mnie niesamowicie zmienia charakter auta.
Pucek Opublikowano 11 Lipca 2017 Opublikowano 11 Lipca 2017 (edytowane) Dnia 9.06.2016 o 17:52, griga-st napisał: :doh:Czarne ma każdy Tu masz ideał. Powieś w garażu i dąż do celu : Fajny ten kolor, Ty mi lepiej napisz co to za końcówki wydechu, Q7 102mm? Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Lipca 2017 przez Pucek
tomo.td Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Taaak, neony tył robią ogromną robotę. ja na swoje nie mogę się napatrzeć
Meehau Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) Będąc niedawno w zaprzyjaźnionym studio na myciu auta panowie zaproponowali mi ustrzelenie kilku fotek Oto efekt: Tak prezentuje się Audi na nowych zimowych felgach + opony zimowe Dunlop Winter Sport 4D. Co sądzicie o wzorze felg? Na lakierze leży Sonax PNS Edytowane 23 Listopada 2017 przez Meehau
jolley Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Takie felgi do swojej B7 chętnie bym wrzucił na lato Też mam taki kolor auta i pod światło jest super, ale ogólnie jest taki, nijaki :/ Chyba muszę się wybrać na korektę + jakiś wosk, żeby wydobyć trochę tego koloru
Rekomendowane odpowiedzi