Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Proszę o pomoc w wyborze opon letnich do audi a4b6.

Można z cała pewnością stwierdzić ze jestem zielony w tej sprawie - no i nie tylko tej.

Chciałbym kupić opony letnie 205/55 R16.

Nie wiem która firma ma dobry stosunek ceny do jakości opony - przyczepność na suchej i mokrej nawierzchni, czy są cichy czy nie.

Jeżeli chodzi o przedział cenowy to 200 do 300 zł.

Samochód rodzinny więc jazda spokojna.

Proszę o radę dotycząca firm które są godne uwagi i spełniają w/w cechy.

Dziękuję za pomoc, pozdrawiam

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 786,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kupiłem własnie oponki Pirelli P7 i mam takie pytanie bo tam w miejscu daty produkcji opon jest symbol L757. Jaką datę produkcji to oznacza ?

Musi być nabita czterocyfrowa liczba. Zobacz z drugiej strony opony :gwizdanie:

No własnie niema oznaczenia czterocyfrowego tylko w tym okregu gdzie powinno byc jest oznaczenie L757 - pierwszy raz sie z tym spotkalem i dlatego niewiem.

Opublikowano

Kupiłem własnie oponki Pirelli P7 i mam takie pytanie bo tam w miejscu daty produkcji opon jest symbol L757. Jaką datę produkcji to oznacza ?

Musi być nabita czterocyfrowa liczba. Zobacz z drugiej strony opony :gwizdanie:

No własnie niema oznaczenia czterocyfrowego tylko w tym okregu gdzie powinno byc jest oznaczenie L757 - pierwszy raz sie z tym spotkalem i dlatego niewiem.

:blink: To kurde nie wiem co jest grane :mysli:
Opublikowano

Witam. Polecam Bridgestone Turanza ER300 225/45 ZR17.

Opublikowano

witam. zastanawiam sie nad zalożeniem do mojej a4 opon letnich na felgach 16" o rozmiarze 205/55 r16 albo felgach 17" tylko trapi mnie to czy jesli zaloze felgi 17" i oponke o profilu 45 lub 40 czy auto starci na komforcie jazdy? bo z tego co sie orietuje to profil 55 jest malo popularny na felgi 17" i taka oponka na taka felge jest duzo drozsza od tych bardziej popularnych. prosze o rade jakie kupic 16" czy 17" ??? dodam ze zalezy mi tez na wygladzie autka. pozdrawiam

Opublikowano

kolego, rzecz pierwsza komfort na pewno (bedzie twardszy w odczuciach); rzecz druga - spalanie. Ja w swoim 2,0 tdi 170 km quattro na 205 teraz zima wyrabiam srednia 9,5 litra po miescie, latem na 235 i 17 robie srednia 10,5 :). To tyle z moich osobistych doznan. Jesli liczysz pieniadze, to 235 na peeeeewno w eksploatacji beda drozsze.

Pozdrawiam,

Opublikowano

wlasnie o to mi chodzilo czy bedzie twardszy... wiec raczej wybiore opcje 205/55 r16 bo jednak na komforcie zalezy mi ciut bardziej niz na wygladzie, a pozatym te oponki tez bardzo ladnie sie prezentuja w tym audiku. a co do marki opon to co sadzicie o oponkach Barum Bravuris 2 z tego co znalazlem w necie to posiadaja bardzo dobre komentarze i 90% uzytkownikow tych oponek jest z nich zadowolona i je poleca. cena ok 250zl/szt.

Opublikowano

własnie kupilem kpl Barumek Bravuris 225/45ZR17" wygladaja nawet nawet

na razie pracują cicho, potem zobaczymy

Opublikowano

Koledzy jaką macie opinie na temat oponki Uniroyal RainExpert ?

Opublikowano

właśnie kupiłem michelin primacy 91W, o wymiarach 205/55/16. mam nadzieje, że będą się sprawować rewelacyjnie

Opublikowano

czy ktoś jeżdził na tych oponach lub ma jakieś informacje na temat tych opon BARUM BRAVURIS 2, 225/45R17 91W 270 km/h bo forum nic nie znalazłem na ich temat a zastanawiam się nad ich kupnem.

Opublikowano

Witam koledzy.Chce do swojej b6 zalozyc takie kolka-17"x7,5J ET35 235/45.Jakie polecacie marki opon?Z gory dzieki za info.POZDRAWIAM.

Opublikowano

Witam ponownie.

Ze względu na brak podpowiedzi musiałem sam podjąć decyzję co do zakupu opon.

Po przewertowaniu netu i różnych opinii od adac i dalej zamówiłem oponki Continental Conti Premium Contact 2 ,205/55 R16.

Narka dziękuję wszystkim :hi:.

Opublikowano

Witam koledzy.Chce do swojej b6 zalozyc takie kolka-17"x7,5J ET35 235/45.Jakie polecacie marki opon?Z gory dzieki za info.POZDRAWIAM.

ja mam vikinga, pro tech asymetria, made in norway, 225/45/17, super sie trzymają na mokrym, ciche, ochronny rant, i do tego dobrze wyglądają, no i cena zakupu połowa tego co inne z wyższej półki, polecam

Opublikowano

sam juz nie wiem co wybrac... ostatnio w wiekszosci oponiarskich stacji zachwalają opony KUMHO ma ktos doswiadczenia z takimi kapciami?

Opublikowano

sam juz nie wiem co wybrac... ostatnio w wiekszosci oponiarskich stacji zachwalają opony KUMHO ma ktos doswiadczenia z takimi kapciami?

Mój tato ma u siebie zimówki tej firmy, model przeznaczony na rynek wschodnioeuropejski, gdzie teoretycznie występują ostre zimy- opona ma 13 mm bieżnika :naughty: Na śniegu nie ma na nie bata, wszędzie wjedzie i zewsząd wyjedzie ;) Ale już na asfalcie nie jest cudownie. Samochód prowadzi się "gumowato", pływa na boki i nie jest ogólnie zbyt stabilny przy większych prędkościach i w zakrętach. Przy wysokich autostradowych prędkościach trzeba uważać bo auto chodzi po całym pasie ale to pewnie przez ten bieżnik :)

Z letnimi styczności nie miałem ;) Opony koreańskie.

Opublikowano

Dolaczam sie do pytania jednego z kolegow. Czy warto Barum Bravuris 2 czy jednak dolozyc te 400 zl i sprawic sobie cos z Pirelli, Continental albo Dunlop (rozmiar 235/45/17). Moze ktos ma doswiadczenie, ze nie warto ladowac kasy w tamte bardziej reklamowane.

Opublikowano

Co do barumów, to dobre opony na mokre nawierzchnie jeżdzi się spoko ale szybko bieżnik się kończy,ponoć po trzech sezonach i zdecydowałem się na kupno Pirelli PZero Rosso.

Opublikowano

Co do barumów, to dobre opony na mokre nawierzchnie jeżdzi się spoko ale szybko bieżnik się kończy,ponoć po trzech sezonach i zdecydowałem się na kupno Pirelli PZero Rosso.

te pirelki rzeczywiscie duzo trwalsze??? Co do tych barumow tez mi sie wydawalo, ze z ich trwaloscia moze byc problem. Dzieki