Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem tą zaletę. Zostanę przy obecnym rozmiarze.

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 786,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak czytam ze opony na 30k wytrzymuja to pytam co to ma byc ? ludzie ? to niemiec w sezon by 2 pary zajezdzil cos mi sie wierzyc nie chce

Mam stara conti juz lezy bo szt zostala ale ja na niej 60k zrobilem i jest jeszcze prawie 6mm

Nie wiem jak jezdzilem ale na fuldach nowych 30k zrobilem i sprzedalem jak mialy 6-7mm i to china to nie wiem jak Wy jezdzicie

To jakie sa dobre opony ??????????????????????????????????????????????

Opublikowano
Jak czytam ze opony na 30k wytrzymuja to pytam co to ma byc ? ludzie ? to niemiec w sezon by 2 pary zajezdzil cos mi sie wierzyc nie chce

Mam stara conti juz lezy bo szt zostala ale ja na niej 60k zrobilem i jest jeszcze prawie 6mm

Nie wiem jak jezdzilem ale na fuldach nowych 30k zrobilem i sprzedalem jak mialy 6-7mm i to china to nie wiem jak Wy jezdzicie

To jakie sa dobre opony ??????????????????????????????????????????????

A wzioles pod uwagę rozmiar opony? Ja jak jeździłem na 205/55/16 to mi komplet starczył na 150 kkm, a na 235/40/18 ( tez inne auto) robię max 60 kkm jeżdżąc tak samo.

Częściowo to rozumiem , bo kiedy ta pierwsza opona sie na zakretach uginala , to ta druga była sztywna i występuje tarcie zamiast ugiecia więc logiczne ze sie szybciej ściera...

Opublikowano

Odradzam Pirelli Cinturato P7.

W zeszły sezon kupiłem nówki na tylną oś, przejechały ok 30 tys km i nie wiem czy obecny wyjeżdżą, tak szybko się scierają:facepalm:

PS. rozmiar 205/55R16

Opublikowano

W zeszły sezon kupiłem nówki na tylną oś, przejechały ok 30 tys km i nie wiem czy obecny wyjeżdżą, tak szybko się scierają:facepalm:

PS. rozmiar 205/55R16

Pirelli samo powiedziało, że tak skonstruowalo opony aby szybciej się zużywało... przynajmniej w f1. Ale co im szkodzi zrobić tak dla mass ludu

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Opublikowano

ps teraz wszystko tak robia zeby bylo na chwile np opony na rok max dwa, auta platsikowe i tak mozna wymieniac ...

Opublikowano

youtube.com - Spisek żarówkowy - nieznana historia zaplanowanej nieprzydatności

Opublikowano

Tak wziolem pod uwage rozmiar bo fuldy i ta conti to 215.45.17 wiec tam mowy nie ma o ugieciu mozna na niej siadac i sie nie ugnie wiec chyba sa opony i opony.Robilem w uk w tym i wiem jak tam sie sprzedaje a co do pirelli to mialem ciapatego na bramie siedzial i wiem duuzo o marketingowych chwytach np.do PL szly tylko opony 2 sortu jak do wiekszosci krajow UE ale np.do rpa 1 gatunek ale tylko w wybrany regjon a 1 szy gatunek od 2 roznil sie w wykonaniu opony czyli od karbonu jaki byl uzywany do jej produkcji pamietam jak z nim w swieta zwiedzalem cala fabryke pirelli w Carlisle a jezdzilismy po niej bmw M3 bo dostal na obchod to zesmy sprawdzali co to potrafi :hi: a jeszcze nawet tam tydzien robilem to sie napatrzylem

Opublikowano

ja jak szukałem gum dla siebie gadałem z gościem z wulkanizacji i sam stwierdził że dziś opony w większych rozmiarach 17" w górę (wiadomo niski profil opony) nie zrobisz dużo kilosów max 40 tys km, tak już teraz producenci kombinują żeby jak najwięcej sprzedać, a nie że german pojeździ z 2-3 sezony i potem jakiś polaczek następne 3 sezony polata na tych samych gumach

Opublikowano

ja polecam uniroyal rainsport oraz pirelli pzero

Opublikowano

PS. rozmiar 205/55R16

A w teście ADAC Pirelli P7 mają najlepszą ocenę co do ścieralności.

Test opon letnich ADAC 2013 w rozmiarze 225/45 R17 W/Y ~ Oponeo.pl

Opublikowano

następne pytanko do Panów jeżdżę na 14'' felgach jakie mogę założyć najszersze opony ?

Opublikowano
następne pytanko do Panów jeżdżę na 14'' felgach jakie mogę założyć najszersze opony ?

Musisz podać jeszcze szerokość felgi. Tzw. "J" .

A masz tutaj poczytaj sobie tutaj: FELGI-OPONY.COM - opony letnie, opony zimowe, felgi aluminiowe, felgi stalowe

Opublikowano

mam teraz 185 /60

Opublikowano
mam teraz 185 /60

To co podałeś to opona, jeśli masz felgi 5,5J to max 205 można założyć według tej tabeli co podesłałem w poście poprzednim. Pamiętaj iż bardziej niestandardowy rozmiar opony chcesz kupić tym będą one droższe.

Opublikowano

no dobra to teraz jakiej firmy letnie bo szukam , jeździłam na kumho i nie polecam :facepalm:

Opublikowano

Witam, doradźcie jakie kapcie polecacie do normalnej jazdy (głównie dojazdy do pracy ok 25kkm rocznie). Rozmiar 205/55/16 W testach moją uwagę zwróciły Uniroyal i o dziwo Sava (świetna relacja jakość/cena). Zimą jeździłem na naszej Dębicy i całkiem dobrze sobie radziła a cena za nie była bardzo przyjemna - stąd pytanie czy sens płacić więcej za markę?

---------- Post dopisany at 19:59 ---------- Poprzedni post napisany at 19:52 ----------

A i jeszcze jedno pytanie dot. testów - nie zawsze można znaleźć test opon w konkretnym, interesującym nas rozmiarze i zastanawiam się czy ta sama opona ale w różnych rozmiarach bardzo się od siebie różni? Czy szukając dla siebie opon np 205/55/16 można sugerować się testem dla rozmiaru 195/65/15

Opublikowano
no dobra to teraz jakiej firmy letnie bo szukam , jeździłam na kumho i nie polecam :facepalm:

Przepraszam nie zauważyłem, że Ty jesteś kobietą :grin:. Popatrz sobie na opinie ale myślę, że Nankang, Barum albo Sava.

---------- Post dopisany at 20:06 ---------- Poprzedni post napisany at 20:00 ----------

Witam, doradźcie jakie kapcie polecacie do normalnej jazdy (głównie dojazdy do pracy ok 25kkm rocznie). Rozmiar 205/55/16 W testach moją uwagę zwróciły Uniroyal i o dziwo Sava (świetna relacja jakość/cena). Zimą jeździłem na naszej Dębicy i całkiem dobrze sobie radziła a cena za nie była bardzo przyjemna - stąd pytanie czy sens płacić więcej za markę?

---------- Post dopisany at 19:59 ---------- Poprzedni post napisany at 19:52 ----------

A i jeszcze jedno pytanie dot. testów - nie zawsze można znaleźć test opon w konkretnym, interesującym nas rozmiarze i zastanawiam się czy ta sama opona ale w różnych rozmiarach bardzo się od siebie różni? Czy szukając dla siebie opon np 205/55/16 można sugerować się testem dla rozmiaru 195/65/15

W Twoim rozmiarze jest sporo testów także nie powinieneś mieć problemów ze znalezieniem opinii. Dębica podobno jest dobra ale tylko zimowe. Miałem Sava intensa w Twoim rozmiarze i powiem Ci, że spoko nie narzekałem plus dla nich bo słabo się ścierały i miały kołnierz ochronny na felge, i nawet w dobrej cenie sprzedałem po dwóch sezonach.

Opublikowano

Przepraszam nie zauważyłem, że Ty jesteś kobietą :grin:. Popatrz sobie na opinie ale myślę, że Nankang, Barum albo Sava.

eee przyzwyczaiłam się już do tego że tu nas kobiet jest znaczna mniejszość :wink:

mam okazję kupić Pirelli P6 i się zastanawiam hmm

Opublikowano

Jeśli mają sporo bieżnika to bierz.