Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, także i mnie czeka kupno nowych opon. Wybór padł na opony marki Continental, tylko które:

1. Continental ContiPremiumContact 5 205/55 R16 91 V

2. Continental ContiEcoContact 5 205/55 R16 91 V

3. Continental Sport Contact 2 205/55 R16 91 V

Czym one się różnią? Chodzi mi o długą żywotność, ale wiadomo i o dobrą dynamikę jazdy ;-). Przebieg ok 15 tys rocznie, prędkość ok 130 km/h

Czy lepiej wybrać inną markę, ale w grę wchodzi tylko Michelin, Goodyear lub Bridgestone.

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 787,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Miałem P Zero w Mercedesie 4matic i odradzam. Co prawda trzymają się drogi ale bardzo szybko się kończą. Zrobiłem na nich koło 30k i były łyse. Kolega kupił ostatnio Toyo Proxes czy jakoś tak i jest bardzo zadowolony, cea w miare a trzyma się drogi jak na kleju nawet przy opadach.

Opublikowano
Witam, także i mnie czeka kupno nowych opon. Wybór padł na opony marki Continental, tylko które:

1. Continental ContiPremiumContact 5 205/55 R16 91 V

2. Continental ContiEcoContact 5 205/55 R16 91 V

3. Continental Sport Contact 2 205/55 R16 91 V

Czym one się różnią? Chodzi mi o długą żywotność, ale wiadomo i o dobrą dynamikę jazdy ;-). Przebieg ok 15 tys rocznie, prędkość ok 130 km/h

Czy lepiej wybrać inną markę, ale w grę wchodzi tylko Michelin, Goodyear lub Bridgestone.

Jeśli chodzi o długą żywotność i zarazem świetne trzymanie, to zastanowiłbym się nad Michelin Energy Saver +.

Opublikowano

Panowie zrobiłem już 3 tyś na vredestein ultrac sessanta. Dla mnie opona miazga i w wyglądzie i w prowadzeniu . Bardzo cicha. Za takie pieniądze jest kox :banan:

Opublikowano
Panowie zrobiłem już 3 tyś na vredestein ultrac sessanta. Dla mnie opona miazga i w wyglądzie i w prowadzeniu . Bardzo cicha. Za takie pieniądze jest kox :banan:

Ja niestety nie mam tak pochlebnej opinii. Wygląd owszem git ale na gładkich typach asfaltu daje o sobie znać i to mocno.

Opublikowano

Że co się z nią niby dzieje na gładkim ? Głośna ? :co:

Opublikowano
Że co się z nią niby dzieje na gładkim ? Głośna ? :co:

Jest głośniejsza i to nie da się ukryć.

Opublikowano

Ja też mogę polecić vredestein ultrac sessanta. Wg mnie oponka super. Cicha, przyczepność na mokrym i suchym bardzo dobra.

Komfort prowadzenia na wysokim poziomie. Na mokrej drodze wydaje dziwny dźwięk ale i tak poziom głośności jak na kapeć 225 nie jest drażniący.

Opublikowano

witam. co możecie powiedziec o oponach pirelli p7 205/55/16 Cinturato

Opublikowano

Większość odpowie ze dobre ja natomiast mam zastrzeżenia do trwalosci.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

i tak myślę ze długo nie przetrwają bo trochę dynamicznie jeżdżę:kwasny:

Opublikowano

To jak dynamicznie to czemu pytasz akurat o te?

A inne? Np toyo? Dużo dobrych opinii. Miałem i chwale. Kumpel ma i też chwali. Teraz kupiłem trochę inne opony-hankook ale narazie dopiero początek więc jeszcze się nie wychylam.

Opublikowano

Panowie, a co sadzicie o oponkach Toyo ?? Jezdze bardziej dynamicznie, chodzi mi głównie o głosnosc, zuzycie,trzymanie na zakretach i na mokrej nawierzchni. Mysle o zakupie takich NOWE Letnie TOYO PROXES T1 SPORT XL 215/45R17-4szt (3234050280) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Ja takie sobie właśnie sprawilem i na razie jest ok, jak potestuje dłużej to zdam relację

Opublikowano

Skoro już kupiłeś i je uzytkujesz to może raczej Ty podziel się spostrzeżeniami.

Bo kolejność trochę dziwna z Twojej strony. Najpierw kupiłeś a później pytasz innych o opinie...

Czekamy na Twoje uwagi...

Opublikowano

no narazie jeszcze ich nie uzywalem dopiero mam zamiar tak pytalem czy ogniel sie oplacalo ; ) jak juz zmienie to dam znac :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy w niedlugim czsie planuje zakupic fele i do nich opony o rozmiarze 245/40/18 co polecicie w dobrych pieniadzach i w miare dobrej klasy poczatkowa cena to mysle ze 400-500 za sztuke

Opublikowano

ja polecam Chiskie Zeetex hp102 testuje od 3 miesiecy nówki w 18` :)

zastrzezen brak,moze inaczej nie widze zadnej roznicy przy mojej jezdzie miedzy nimi a np nowyymi dunlopami :)

jest jedna roznica kpl zetexów kosztuje co jeden dunlop :)

pozdr

Opublikowano

Wcześniej polecałem vredesteiny sessanta, teraz muszę powiedzieć że jestem zawiedziony. Zrobiłem na nich niespełna 3 tys. km i na jednej oponie jest pęknięcie w poprzek bieżnika. Sklep w którym je kupowałem każe odesłać na reklamacje....Także teraz ino czekać na decyzję :kwasny:

Tu widać jak to wygląda.....

DSC_0081.jpg DSC_0082.jpg