Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Michelin Pilot 205/55/16' :wink: elganckie oponki ,troszke głośne ale do zniesienia :)

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 787,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam. Czy ktoś już próbował Dunlop Sport Bluresponse 205/55 R16 91W ? Bardzo chwalą te opony, niby wygrywają w tym roku w "Auto Bild" w Niemczech. Dzięki za Wasze opinie.

Na letnich Kleber, zimowych Pirelli i Goodyer UG 7 po trzy sezony jakieś 50-60 tyś km na komplet. Letnie Falkeny dwa sezony, auto pływało że geometrię sprawdzałem. Słowem porażka. Ten sezon nowe Dunlop Sport Bluresponse 20 tyś i przednie opony szrot. Geometria ok. Mój mechanik na oponach Mabor zrobił 105 tyś.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Też mogę polecić Klebery i Goodyeary. Co do Pirelli, to mam mieszane uczucia. Miałem Pirelli Cinturato P7. Mimo, że TRW było ok. 4mm, to na oponach nie dało się wyczuć autka. Kolega miał P Zero Rosso i stwierdził, że jeszcze takich porządnych gum nie miał. Może ja miałem nieszczęśliwy przypadek z tymi oponami, a może wpływ miało to, że inna to inna półka cenowa. Tak czy owak Pirelli omijam dużym łukiem.

Opublikowano

Pirelli cinturato p7 245/40 r18 - 44tys km przebiegu - nie wiem czy bezpiecznie będzie na nich jeździć w przyszłym sezonie , raczej do zmiany , poza tym wyząbkowały ...odebrałem auto z salonu na pirelkach ale sam nie kupie nigdy w życiu ...

Opublikowano

Na przyszły sezon potrzebuje letnich oponek. Wpadły mi w oko następujące:

[h=1]Falken ZE 914 225/40R18 92 W XL[/h]Słyszał ktoś o tym, bo z opinii wynika, że całkiem dają radę.

Opublikowano

A ja kupiłem flat5 i szukam do nich opon do mojej bestyji :) Jakie polecacie?

Opublikowano

Kwestia ceny :wink: Ja zawsze będę polecał RE050A, na lepszej gumie nie jeździłem.

Opublikowano
Na przyszły sezon potrzebuje letnich oponek. Wpadły mi w oko następujące:

[h=1]Falken ZE 914 225/40R18 92 W XL[/h]Słyszał ktoś o tym, bo z opinii wynika, że całkiem dają radę.

Mam falkeny 225/35/19 i na suchym jest niezle, ale na mokrym jest sajgon i huczą, ale nie wiem czy to wina opon czy stylu jazdy poprzednika...

---------- Post dopisany at 14:11 ---------- Poprzedni post napisany at 14:08 ----------

Trzeba dodać ze firma to nie wszystko, ale model jest najważniejszy. Np hankook ventus evo v12 jest za***isty, a juz inny model hankooka będzie ciulaty.

Opublikowano

[/color]Trzeba dodać ze firma to nie wszystko, ale model jest najważniejszy. Np hankook ventus evo v12 jest za***isty, a juz inny model hankooka będzie ciulaty.

Zgadza się. Miałem kiedyś Fuldy Carat Extremo, Diadem linero i Ecocontrol. Wiadomo, że wszystkie są oponami letnimi, ale ok. 7 stopni diadem linero ślizgały się masakrycznie. Także hałas był nie do zniesienia. Każdy producent może mieć lepsze lub gorsze produkty. Jedynym sposobem, aby nie wtopić jest wymiana opinii z użytkownikami.

Opublikowano
Ma ktos jakies doswiadczenia z ta opona, interesuje mnie jak sie zachowuje na mokrej nawierzchni Dunlop SP Sport Fastresponse 225/45 R17 91 W MFS. Opony Dunlop . Oponeo

ja jeżdzę na takich ale węższych, oponki jak oponki. w codziennym użytkowaniu bez różnicy jakie masz i tak nie odczujesz różnicy.... ale napewno są ciche.

jak chcesz super oponki na deszcz to kupuj Uniroyal

Opublikowano
Ma ktos jakies doswiadczenia z ta opona, interesuje mnie jak sie zachowuje na mokrej nawierzchni Dunlop SP Sport Fastresponse 225/45 R17 91 W MFS. Opony Dunlop . Oponeo

ja jeżdzę na takich ale węższych, oponki jak oponki. w codziennym użytkowaniu bez różnicy jakie masz i tak nie odczujesz różnicy.... ale napewno są ciche.

jak chcesz super oponki na deszcz to kupuj Uniroyal

Jakiś konkretny model tych Uniroyal?

Opublikowano

Uniroyal RainSport 2

Opublikowano

Wszystko dobrze ale głośne jak.... ;-)

Sony Xperia Tapatalk Pro.

Opublikowano
Wszystko dobrze ale głośne jak.... ;-)

Masz takie gumu, jak ze scieralnością?

Wysłane z Samsung

Opublikowano

Siedzą u kumpla w Toyocie. Jak na 2 sezon to wyglądają dobrze. Dla mnie jak coś się mało ściera to i zle trzyma drogi.

Opublikowano

Ale jak zbyt duż to też nie fajnie

Wysłane z Samsung

Opublikowano

No tak ale razem z nim brałem Continental Premium Contakt 5 205/55/16 V i moje szybciej wpiernicza. Ale ciut ciszej. Tylko że to nie ta sama klasa opon bo w Continentalu to by trzeba było ze Sport Contakt porównać. ;-)

Opublikowano

witam

a ktoś coś wie o Conti Eco Contact 5 lub Dunlop Blu response?

Opublikowano
witam

a ktoś coś wie o Conti Eco Contact 5 lub Dunlop Blu response?

bardzo dobre opony na deszczowe drogi, poza tym opony jak opony