Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany co powiecie na temat tych opon:

Dunlop SP SportMaxx RT 225/40 R18 92 Y V1. Opony Dunlop . Oponeo

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 225/40 R18 92 Y V1. Opony Goodyear . Oponeo

Toyo Proxes C1S 225/40 R18 92 Y XL. Opony Toyo . Oponeo

Jak macie jakieś inne propozycje to pisać za każdą odpowiedź z góry dziękuje:hi:

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 786,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Z tego powodu, że ostatnio były zdjęcia pękniętych Goodyear Eagle F1 to z tych co podałeś to żadne :decayed:, lepiej kupić nowszą wersję Toyo: Toyo Proxes T1 Sport

Opublikowano

Z tego powodu, że ostatnio były zdjęcia pękniętych Goodyear Eagle F1 to z tych co podałeś to żadne :decayed:, lepiej kupić nowszą wersję Toyo: Toyo Proxes T1 Sport

Jakaś partia kiepska widocznie, ja mam je już przy drugim samochodzie i sobie chwalę (Goodyear Eagle F1) co do Dunlopa SP SportMaxx RT opona konstrukcyjnie taka sama jak Goodyear Eagle F1 różnią się tylko bieżnikiem są twardsze i wolniej się zużywają (miałem je na przedniej osi w samochodzie seat altea)

Opublikowano
Panowie jaki rozmiar lepszy: 235/45/17 czy 225/45/17. Planuje zakup Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 i się waham jeszcze.

I powtórzę pytanie... warto teraz brać letnie czy może poczekać jeszcze tak do połowy zimy?

Bardzo dobry wybór opon.Też takie będę kupował w rozmiarze oryginalnym 235/45/17 do zawieszenia s-line BV.Chciałem Continentale ale w tym rozmiarze mają wysoką ścieralność jak dla mnie.Pamiętajmy żeby czytać opinie w swoim rozmiarze bo na przykład w innych rozmiarach ta sama opona continental ma inną na przykład ścieralność i w mniejszym rozmiarze wybrałbym continental a nie goodyear.:wink:

Opublikowano

Wciąż jeszcze mam te Toyo u siebie założone na przód. Mają dwa lata i przelatane około 30kkm. Są ciche, dość dobrze trzymają się nawierzchni ale strasznie szybko się ścierają. Teraz są właściwie na minimum bieżnika. Właśnie dzisiaj zamówiłem 4 nowe opony Vredestein. Dokładnie takie:

www.oponeo.pl/model-opony/vredestein-ultrac-vorti

Mam nadzieję, że będą ok, opinie mają świetne na różnych forach internetowych.

Opublikowano

Witam co powiecie na temat tych opon

Hankook Kinergy Eco 195/65 R15 91H

Opublikowano

Witam. Jakie opony na lato polecacie w rozmiarze 235/35 R19? Szukam nowych opon max 550zł/szt. Myślę o Kumho.

Dodam, że rocznie robię ok 12 tys. km (zima+lato) po niemieckich i polskich autostradach.

Co polecacie?

Opublikowano

Ja polecę VRedestein Sport Track. Osobiście mam zimowe Snowtrack 3 i jeżdżę jak czołg. Te pierwsze ma kolega w Primerze GT 160km i na trakcję nie narzeka.sam jeździłem jego autem i naprawdę klei się to paskudztwo do asfaltu.

Opublikowano
Ja polecę VRedestein Sport Track. Osobiście mam zimowe Snowtrack 3 i jeżdżę jak czołg. Te pierwsze ma kolega w Primerze GT 160km i na trakcję nie narzeka.sam jeździłem jego autem i naprawdę klei się to paskudztwo do asfaltu.

Patrzyłem na te opony i jakoś średnio mi się widzą. Ale producent z Holandii, to na plus. Najważniejsza kwestia - cena. W rozmiarze, który mnie interesuje ponad 600zł/szt.

Znalazłem takie: Kumho Ecsta Le Sport KU39 poniżej 500zł/szt. i Hankook Ventus V12 Evo K110 - ok. 650zł/szt. (sporo ponad mój limit :/ ) ale ma oznaczenie 2x C na taj naklejce unijnej.

Opublikowano

Niebawem będę musiał zaopatrzyć się w opony na lato 245/35/19. Czy ktoś mógłby polecić coś sensownego w cenie tak powiedzmy max 800-900zł/szt ?

Opublikowano

Dzisiaj zakupiony komplet Dunlop Sport Maxx RT 225/45 ZR17 91Y z osłoną felgi za 341,83zł/sztuka... Niebawem podzielę się odczuciami z jazdy...

Opublikowano
Dzisiaj zakupiony komplet Dunlop Sport Maxx RT 225/45 ZR17 91Y z osłoną felgi za 341,83zł/sztuka... Niebawem podzielę się odczuciami z jazdy...

Yyy, jakim niebawem? Gdzie ty teraz chcesz testować letnie opony :wink:

Opublikowano

za 2 tygodnie ma być +10 :P jak zestaw będzie leżał w garażu, to przecież nie wytrzymam :polew:

Opublikowano
za 2 tygodnie ma być +10 :P jak zestaw będzie leżał w garażu, to przecież nie wytrzymam :polew:

Moim zdaniem takie testy nic ci nie dadzą. W południe może i będzie +10 a przy glebie z 5. Opona będzie twarda i będzie zachowywała się całkiem inaczej niż w normalnych jej warunkach pracy. Szkoda zakładać jak dla mnie.

Opublikowano

Jednak recenzji z opon nie będzie... zawiodłem się na oponytanio.pl... po tylu zakupach myślałem, że to poważny sklep, a Oni robią extra cenę, po czym dostaję maila o 18:05, że zamówienie jest anulowane, bo nie mają już tych opon... oczywiście mogę wziąć inne proponowane... CSC 5 za 460zł/sztuka...

No nic... trzeba nadal polować na okazję lub kupić Semperity Speed-life...

Opublikowano

Witam.

Chce zakupic nowe 18 letnie opony na lato i mam troche dylematow i chcialbym poznac wasze zdanie.

Slyszalem ze zawieszenia audi ma sklonnosci do zabkowania opon ile jest w tym prawdy???

Jaki rozmia opony kupic???

Czy kupic 2 na przod bardzo dobrej firmy i 2 na tyl tanszej

marki czy 4 takie same???

I jaki bieznik kupic ???

Opublikowano

Continental premiumcontact 5 zabkuje ale jest Ok.

Teraz gdybym cofnął czas Michelin, a z tańszych Platini lub Uniroyal.

Opublikowano

Każda opona a Avancie z pustym bagażnikiem i tylko kierowcą będzie ząbkować, i to nie tylko w Audi. Z reguły kombi mają twardszy tył od sedana, więc jeśli latacie na pusto, to opony się ząbkują... Od producenta i modelu może jedynie zależeć jak bardzo będzie opona ząbkować

Opublikowano
Każda opona a Avancie z pustym bagażnikiem i tylko kierowcą będzie ząbkować, i to nie tylko w Audi. Z reguły kombi mają twardszy tył od sedana, więc jeśli latacie na pusto, to opony się ząbkują... Od producenta i modelu może jedynie zależeć jak bardzo będzie opona ząbkować

Tak się kiedyś tłumaczył producent jak ojciec reklamował wyząbkowane opony w Vectrze B , twierdzili że to też kwestia zawieszenia wielowahaczowego

Opublikowano

To nie tłumaczenie producenta tylko obserwacja aut w firmie ;) auta kombi z dużymi przebiegami, które latają na pusto w trasy maja opony z tylu jak tarka...