Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 786,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Coś na lato w rozmiarze 235/35/19 bez wielkiej rewolucji w portfelu ale z odpowiednią dla takiego profilu jakością ktoś poleca z własnego użytkowania?

Opublikowano
Coś na lato w rozmiarze 235/35/19 bez wielkiej rewolucji w portfelu ale z odpowiednią dla takiego profilu jakością ktoś poleca z własnego użytkowania?

Też szukam. Natrafiłem na Hankook K107 Hankook K107 235/35 R19 91 ZR XL. Opony Hankook . Oponeo

Opublikowano
Właśnie dlatego ich nie polecam nie trzymają się drogi Nokian ma Lato jak najbardziej ale zimowe to porażka

wysłane z audi goldiego

Kocham takich ludzi jak Ty :facepalm:

Opublikowano

Moim faworytem jest Hankook K107, ale mogę mieć Uniroyal Rainsport 3 235/35 R19 po 150 euro za sztukę. Opór toczenia: E, hamowanie na mokrym: A

Opublikowano

Na ebay sprawdzasz ceny czy moze jakiś sklep co wysyla do pl ?

Opublikowano
Na ebay sprawdzasz ceny czy moze jakiś sklep co wysyla do pl ?

Akurat te RainSport3 mogę mieć w sklepie ATU (Niemcy), mieszkam w Reichu więc tu szukam. Ale porównuję z eBAY'em i chyba coś na eBAY'u kupię.

Opublikowano
Właśnie dlatego ich nie polecam nie trzymają się drogi Nokian ma Lato jak najbardziej ale zimowe to porażka

wysłane z audi goldiego

Możesz rozwinąć ?

Opublikowano

wysłane z audi goldiego

Możesz rozwinąć ?

Gość pisze totalne brednie nie mając żadnych argumentów na poparcie swojej opinii. Nokian w mojej opinii i wielu osób, które tych opon używają produkuje jedne z lepszych zimówek i dosyć dobre, lecz nie najlepsze opony letnie. Ja osobiście używam Nokianów WR A3, WR D3 i nie mam zupełnie żadnych zastrzeżeń do tych opon.

Opublikowano

Sam piszesz bredni napisałem swoją opinie opartą o doświadczeniu w użytkowaniu tej opony zimowej którą kupiłem przed sezonem zimowym i dalej nikomu tych nokianòw nie będę polecał jak tak bardzo chwalisz te opony to ci mogę je sprzedać

wysłane z audi goldiego

Opublikowano

A używasz tych opon w swojej A4 B5?? Ja mam Nokiany w Fiacie 500 i A6 C6, używam ich w warunkach górskich (ostre podjazdy, mocno zaśnieżone drogi) i dodatkowo w firmie, w której pracuję te opony jeżdżą w dużej flocie różnej wielkości samochodów osobowych (około połowa z 30 samochodów) . Nikt, ale to nikt nie powiedział złego słowa o zimówkach tej firmy, a tym bardziej o braku przyczepności. No chyba, że brakuje Ci przyczepności na lodzie, ale wówczas tylko kolce będą w stanie Ci pomóc.

Opublikowano

witam koledzy jaką macie opinię na temat takich opon letnich kleber dynaxer hp3

Opublikowano
A używasz tych opon w swojej A4 B5?? Ja mam Nokiany w Fiacie 500 i A6 C6, używam ich w warunkach górskich (ostre podjazdy, mocno zaśnieżone drogi) i dodatkowo w firmie, w której pracuję te opony jeżdżą w dużej flocie różnej wielkości samochodów osobowych (około połowa z 30 samochodów) . Nikt, ale to nikt nie powiedział złego słowa o zimówkach tej firmy, a tym bardziej o braku przyczepności. No chyba, że brakuje Ci przyczepności na lodzie, ale wówczas tylko kolce będą w stanie Ci pomóc.

Sam kupiłem sobie do A4 B8 nówki nokiany i też złego słowa nie powiem .... a co najfajniejsze, to pierwsza zimowa opona, która moim zdaniem dobrze robi radzi również w wodzie (roztopy, deszcz), nic nie ślizga, nie rzuca autem - po prostu ok :)

Ja poszukuję teraz opon letnich w rozmiarze 225/50/17 - może ktoś coś poleci, żeby za bardzo mi portfela nie uszczupliło? Celuję w coś ok 450zł/szt. Są Toyo Proxes T1, Toyo Proxes C1S, Kumho Ku31, Kumho KU39, Fulda Carat, Barum Bravuris 3....

Do tej pory jeździłem na Coni SportContact 3 ale słoweńska guma i bardzo szybko się zużyły a do tego były głośne....

Opublikowano

Ja w ubiegłym roku do A4 wrzuciłem Goodyear Eagle F1 2 Assymetric i jestem po pierwszym sezonie zadowolony

Opublikowano

Sam kupiłem sobie do A4 B8 nówki nokiany i też złego słowa nie powiem .... a co najfajniejsze, to pierwsza zimowa opona, która moim zdaniem dobrze robi radzi również w wodzie (roztopy, deszcz), nic nie ślizga, nie rzuca autem - po prostu ok :)

Ja poszukuję teraz opon letnich w rozmiarze 225/50/17 - może ktoś coś poleci, żeby za bardzo mi portfela nie uszczupliło? Celuję w coś ok 450zł/szt. Są Toyo Proxes T1, Toyo Proxes C1S, Kumho Ku31, Kumho KU39, Fulda Carat, Barum Bravuris 3....

Do tej pory jeździłem na Coni SportContact 3 ale słoweńska guma i bardzo szybko się zużyły a do tego były głośne....

Z tych co napisałeś to najlepsze opinie ma Toyo Proxes T1 bo C1S to już starszy model.

Opublikowano

Z tych co napisałeś to najlepsze opinie ma Toyo Proxes T1 bo C1S to już starszy model.

Zamówione Toyo Proxes T1 Sport - fajna promocja na allegro była 1540zł/4sztuki w rozmiarze 225/50/17 98Y XL :))

Opublikowano

Kolego za 450 zł/szt. to możesz szukać czego z wyższej półki. Ja kupiłem Pirelli P7 za 430 zł/szt. Poprzednio miałem dokładnie takie same i byłem zadowolony.

Opublikowano
Kolego za 450 zł/szt. to możesz szukać czego z wyższej półki. Ja kupiłem Pirelli P7 za 430 zł/szt. Poprzednio miałem dokładnie takie same i byłem zadowolony.

Taaaaaa a napisz jeszcze w jakim rozmiarze je miałeś :))

Opublikowano

Miałem Pirelli P7 Cinturato 235/45 R17 94Y teraz kupiłem Pirelli P7 Cinturato Blue 225/45 R17 91Y. Nie mogę złego słowa o nich powiedzieć.

Opublikowano

OPONEO:

225/45/17 - P7 Pirelli od 406zł

225/50/17 - P7 Pirelli od 587zł

A więc z moim budżecie i profilu nie mogłem celować w nic lepszego :)