karaluch8 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Mam teraz radio GAMMA. Chcę zmienić ze względu, że już mnie szlak trafia słuchając muzyki przez kasetę. Co muszę kupić? http://allegro.pl/ramka-do-radia-kostka-iso-audi-a4-b5-antena-klucze-i5517145163.htmlTo? Podłączał i wszystko działa. Dodam że to avant, tylne głośniki aktywne, z suboferem. Wystarczy to i będzie chaziać? A bez systemu BOSE.
PiotrasPoznań Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Tak, powinno banglać. U mnie był problem bo radio sie resetowało przy każdym odpaleniu samochodu, pomogło zamienić na krzyż przewody na kostce ISO? Ten czerwony z żółtym.
Romeck Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Musisz kupić adapter żeby działały Ci tylne głośniki i sub. Np. Cos takiego http://allegro.pl/tylne-glosniki-subwoofer-modul-audi-a3-a4-a6-a8-tt-i5652232041.html
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Mam gdzies taki emulator oddam za 30zl wysylka gratis)))
jospethe Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Da się to zrobić bez emulatora tylko trzeba wiedzieć jak podpiąć kable przy kostce. Dużo cudowania. Mam tak u siebie zrobione bo nie miałem pojęcia że istnieje cos takiego jak specjalny emulator.
karaluch8 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2016 To skąd taka rozbieżność w waszych wypowiedziach? Więc mam rozumieć, kupuję ten Ala emulator podlaczam i gra all? I będzie różnica w dźwięku między org radiem A nieoryginalnym? Chodzi mi o jakość.
Romeck Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Owszem da sie pocudować żeby działało bez ale najprościej jest kupić taki adapter. Co do jakości to kiedyś kupiłem taki najtańszy owinięty taśmą To było słychać lekkie szumy/zakłócenia. kupiłem drugi taki jak wysłałem ci wcześniej i jest git. Zwróć tylko uwage jaki kupujesz bo do nagłośnienia nokia jest inny adapter niż do bose
karaluch8 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Bose nie mam. Wiem ze muszę kupić ten bez bose. To zamówię ten z linku i zobaczymy. To jest p&p. Podlaczam i działa? Jedynie możliwe że kabelek od podtrzymania będzie do zmiany?
Romeck Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Tak jest Ewentualnie bedziesz potrzebował jeszcze separator do anteny jeśli masz oryginał ze wzmacniaczem Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez Romeck
karaluch8 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2016 O separatorze wiem. Ogólnie nie miałem anteny ze wzmacniaczem bo się polamala. Ostatnio kupiłem oryginał i zbiera ładnie. A jak z zaslepkami do radia? Do b5 sa tylko te boczne? Taka nie podejdzie? http://www.bartex-caraudio.pl/images/RamkiRedukcje/AudiA3-572200.jpg
Romeck Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Nigdy takiej nie widziałem. Ale jeśli chodzi o te boczne to pamiętaj że do przed i polifta sa inne...
bobersky Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Nie lepiej kupić zmieniarkę cyfrową np yatour? Niż bawić sie w jakieś moduły, emulatory i inne gówienka. Do tego jest oryginalne radio, a nie jakaś dyskoteka na konsoli
karaluch8 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Nie lepiej kupić zmieniarkę cyfrową np yatour? Niż bawić sie w jakieś moduły, emulatory i inne gówienka. Do tego jest oryginalne radio, a nie jakaś dyskoteka na konsoli Tak? To ja chcę to zobaczyć, jak podłączasz cyfrową zmieniarkę, do radia GAMMA.
bobersky Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Nie wiem, nie zagłębiałem sie w to czy można zmieniarkę do gammy podłączyć. W takim razie jeśli uważasz, iż nie można to zmieniłbym radio na oryginalne, z którym można podłączyć ów zmieniarkę
karaluch8 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie wiem, nie zagłębiałem sie w to czy można zmieniarkę do gammy podłączyć. W takim razie jeśli uważasz, iż nie można to zmieniłbym radio na oryginalne, z którym można podłączyć ów zmieniarkę Myślałem o tym. Lecz chcę unowocześnić trochę audiolkę, i celuje coś z funkcją BT. edit: Zrobiłem fotki kabli https://zapodaj.net/images/611073d81c7b9.jpg Jak widać jest jedna żółta wtyczka. Wiadomo po odlaczeniu nie działa tyl. Po za tym za radiem jest jedna wtyczka, do niczego nie podłączona. Od czego to?https://zapodaj.net/images/ff706f4fefdc0.jpg edit2; Podłączyłem radyjko do testu. I wiadomo, tył nie gra bez adaptera. Ale budzi we mnie wątpliwośc jedna rzecz. Chodzi o to że radio działa nawet bez kluczyka. Czy kable w radiu trzeba było by przepiąć czy co? Na gammie wiadomo, wszystko chazia. Edit3 xd Problem już rozwiazalem. Pamięć trzyma, gaśnie po wyciągnięciu kluczyka. Tylko ten adapter kupic. A z anteną to jak to? Wystarczy sam separator? Bo w antenie mam wzmacniacz. I 2 kabelki do tego wzmacniacza. Jeden antenowy A drugi pojawia się 12v po włączeniu radia. Będzie to działać jak separator będzie? Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez karaluch8
Rekomendowane odpowiedzi