jozek-k Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 Dziś zaglądam pod maskę a tu taki widok... Jest to lewa część silnika przy w lewie oleju. Co to, czy mogę jeszcze jakiś czas pojeździć i ile to będzie kosztować :/
Musashi Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 ja tutaj nic nie widze zrob porzadne fotografie
radzio Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 jest to wyciek spod pokrywy zaworów.nic powaznego ale musisz zmienic uszczelke pod nia
radzio Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 spokojnie mozesz jechac do warsztatu.koszt to okolo 25zl uszczelka plus wymiana.
spetsnaz Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/odp_audi_a4_afn_19tdi_96r_pokrywa_zaworow_wyciek_oleju_przez_sruby_mocujace-t53545.0.html;msg571883#msg571883
spetsnaz Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 Uffff, kamień z serca. Dzięki chłopaki Trzeba rozkręcać silnik albo coś? Czy to jakoś szybko się wymienia? Oczywiście sam nie będę próbować... No i jeszcze ostatnie pytanko Ściekając pozalewało te różne rzeczy w dole, trzeba je wyczyścić/wysuszyć czy mogą zostać brudne? Ścieknie, albo się wypali, możesz pozostawić brudne. Przy wymianie uszczelek należy zdemontować jedynie pokrywę zaworów. (góra). Z wymianą zużytych uszczelek powinieneś poradzić sobie sam. Numery zestawów naprawczych podałem w linku post wcześniej.
Gość MarcinO Opublikowano 12 Grudnia 2009 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Witam, mam pytanie czy mozna wymienic uszczelke pokrywy zaworow w AJM 115, bo koles w ASO powiedzial mi ze to jest czesc niewymienialna, trzeba wymienic cala pokrywe w co nie chce mi sie wierzyc, przeciez w kazdym aucie jest taka uszczelka i mozna ja przeciez bezproblemu wymienic.
Daimos Opublikowano 12 Grudnia 2009 Opublikowano 12 Grudnia 2009 uszczelkę można wymienić, tylko musisz ją szukać w sklepie w aso dostępna jest tylko razem z pokrywą
Baddy Opublikowano 12 Grudnia 2009 Opublikowano 12 Grudnia 2009 uszczelkę można wymienić, tylko musisz ją szukać w sklepie w aso dostępna jest tylko razem z pokrywą Niestety standrad w ASO
Rekomendowane odpowiedzi