Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana pompy paliwa w Audi A4 B6 1.8T quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.    a4 1.8t quattro 2002r

Problem tego typu

Wczoraj zobaczyłem że kapie mi paliwo z okolicy prawego tylnego koła.  Zlokalizowałem że paliwo leci spod uszczelki prawej pompy paliwa( pod kanapą, do wymiany bo jakaś porozciągana już) okazało się że jest pełna ( wskazanie poziomu 1/3)  Otworzyłem lewą komore i jest ledwo na dnie jeszcze takie bardziej mleczne to paliwo...   Gdzie szukać problemu panowie bo nie mam pomysłu?

Dodam że tydzień temu padł mi akumulator i po naładowaniu wskazywało mi całkowite zero w baku, pojeździłem chwilę i nic się nie zmieniło więc dolałem paliwa za 50zł i po kilku odpaleniach poziom się podniósł do tej 1/3

Edytowane przez majlet

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Poratuje ktoś numerem wkładu pasującego do 1.8t BFB ośka? Może być zamiennik, który podejdzie p&p. Moja pompa daje już o sobie znać, więc czas na wymianę. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

odświeżam. Jaką pompę kupić do a4 1.8t quattro?  8E0 906 087 N

SKV 02SKV272 sam wkład za 100zł padła po 2ch tygodniach...
VDO 8E0 906 087 N z koszykiem 800Zł
PIERBURG 7.02701.96.0 sam wklad 600zł
Magneti Marelli sam wkład 200zł

Ma ktos namiary na jakieś tansze lepszej jakości? moze podejdzie pompa z innym symbolem, jesli tak to jaka?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie o co chodzi z tymi dwoma pompami w 1.8t quattro? Wymieniłem prawą (tą od pasażera) narazie na SKV bo samochód po nocy nie palił, ciśnienie około 2.5 bara i nic się nie zmieniło, to samo, brak mocy, ciśnienie to samo. Brać się za tą drugą? Po co wgl dwie?

Opublikowano
11 godzin temu, dudpis napisał:

Panowie o co chodzi z tymi dwoma pompami w 1.8t quattro? Wymieniłem prawą (tą od pasażera) narazie na SKV bo samochód po nocy nie palił, ciśnienie około 2.5 bara i nic się nie zmieniło, to samo, brak mocy, ciśnienie to samo. Brać się za tą drugą? Po co wgl dwie?

Druga pompa jest przelewowa, zbiornik quattro jest 2 częściowy ze wzgledu na wał. Jeśli pompa jest tej samej wydajności co oryginał to wymień filtr paliwa bo w nim jest regulator

Opublikowano

Z własnego doświadczenia szedł bym w stronę listwy z powrotem i zwykłego filtra ;) Mniej problemów z filtrem i tym buczeniem, filtry zwykłe 20-30 zł, stałe ciśnienie, a robota stosunkowo prosta.

listwa wtryskowa PASSAT B5 FL 2.0 ALT, nr 058 133 681 z regulatorem 4 bary
filtr paliwa np. Bosch 0 450 905 318
5m przewodu paliwowego 8mm. np. Fagumit

Opublikowano

Wystarczy dbać o wymiane filtra na oryginalny i nie trzeba nic zmieniać 

Opublikowano

Filtr wymieniłem w marcu, bodajże Febi i nie było żadnych problemów, dopiero teraz takie jaja. Nic nie buczało, tylko zaczęły się problemy z odpalaniem, najpierw lekkie, teraz już tragedia jest bo mocy też nie ma. Probować filtr? Jaki tam oryginał szedł?

Opublikowano

Ja zapodałem u siebie filtr knechta który trafił się wadliwy i po 2 dniach coś w nim padło i poszło paliwo na filtr węgla aktywnego i nie paliło. Poszedł oryginał za 180 pln i jest ok.

W lewej części baku nie ma żadnej pompy . Pompa z prawej komory tłoczy paliwo do filtra i z tamtąd nadmiar przelewa się do lewej komory tak mi się wydaje.

Opublikowano
W dniu 30.07.2020 o 21:23, roger18sx napisał:

Ja zapodałem u siebie filtr knechta który trafił się wadliwy i po 2 dniach coś w nim padło i poszło paliwo na filtr węgla aktywnego i nie paliło. Poszedł oryginał za 180 pln i jest ok.

W lewej części baku nie ma żadnej pompy . Pompa z prawej komory tłoczy paliwo do filtra i z tamtąd nadmiar przelewa się do lewej komory tak mi się wydaje.

Za kierowcą jest tylko pływak

Opublikowano
W dniu 30.07.2020 o 21:23, roger18sx napisał:

W dniu 30.07.2020 o 19:38, dudpis napisał:

Filtr wymieniłem w marcu, bodajże Febi i nie było żadnych problemów, dopiero teraz takie jaja. Nic nie buczało, tylko zaczęły się problemy z odpalaniem, najpierw lekkie, teraz już tragedia jest bo mocy też nie ma. Probować filtr? Jaki tam oryginał szedł?

Skoro nie ma mocy to pozostaje pompa tylko podejrzana, czas wyjąć i sprawdzić numery. Podobne pompy wystepuja w nowszych modelach np. 3.2.fsi itp.

Opublikowano

Pompa jest nowy zamiennik na próbę, pisałem wyżej, nic gorzej, nic lepiej. Takie samo ciśnienie lekko ponad 2 bary, spada po przegazowaniu na wolnych.

Opublikowano

Panowie ogarnąłem temat. Wymieniałem jeszcze raz filtr paliwa. Febi wytrzymał 3 miesiące. Pompę wymieniłem wcześniej na skv, narazie śmiga, nie buczy, myślałem, że niepotrzebnie, ale auto lepiej wstaje, także możliwe, że stara była lekko zmęczona.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

DW200 BFB Quattro

Takie FYI po montażu

Wkład można zastosować jako zamiennik, bez montowania regulatora paliwa na listwie.

Kupiłem zestaw montażowy 9-1019 od Mazda RX-8 (04-08) ponieważ sitko jest podobne do ori.

Średnica pompy jest troszkę mniejsza od ori VDO więc zastosowałem 3 kawałki paska wielorowkowego na wcisk aby pompa siedziała mocno w koszu (załączone zdjęcia). Dodatkowo trzeba było przylutować konektor 6,3mm przewodu żółtego (minus) na większy, i zastosować koszulki na konektory ponieważ są blisko siebie.

Pompa chodzi cicho, praktycznie jej nie słychać i samochód pali od strzała.

Log 002 033 po wymianie pompy: http://vaglogi.pl/log-002_033_O0627x.html

dw200-3.jpg

dw200-2.jpg

dw200-1.jpg

Opublikowano

Ile taka pompa? Kupiłeś zamiennik czy oryginał?

Opublikowano

Kupiłem ten zestaw

FMIC.PL

Pompa paliwa DW200 DeatschWerks (255lph), Mazda RX-8 (04-08) zestaw montażowy 9-1019 DW-9-201-1019 ►FMIC.PL◄ Twój tuningowy sklep internetowy!

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 2.11.2020 o 16:32, files napisał:

Kupiłem ten zestaw

FMIC.PL

Pompa paliwa DW200 DeatschWerks (255lph), Mazda RX-8 (04-08) zestaw montażowy 9-1019 DW-9-201-1019 ►FMIC.PL◄ Twój tuningowy sklep internetowy!

Tutaj jest z zestawem uniwersalnym. Czy w Twoim nie było?

https://tomson.com.pl/product-pol-1417-Pompa-paliwa-Deatschwerks-DW200-255LPH-uniwersalna-z-zestawem-montazowym.html

Co to oznacza? "Wkład można zastosować jako zamiennik, bez montowania regulatora paliwa na listwie."

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 26.03.2021 o 20:52, Jack0 napisał:

Tutaj jest z zestawem uniwersalnym. Czy w Twoim nie było?

https://tomson.com.pl/product-pol-1417-Pompa-paliwa-Deatschwerks-DW200-255LPH-uniwersalna-z-zestawem-montazowym.html

Co to oznacza? "Wkład można zastosować jako zamiennik, bez montowania regulatora paliwa na listwie."

Myśle ze chodzi o to że zostając przy seryjnym regulatorze na listwie będzie zalecane 4bar a nie tak jak w przypadku np Walbro gdzie na listwie miałem 5.5bar i potrzebę przerobienia układu paliwowego i zamontowania regulatora na listwie. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie :) czy tylko mi nie odtwarza zdjęć ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czesc

I mnie dopadła historia z pompą? u mnie nic nie buczało to w sumie ostatnie dni miałem wrażenie że wydech mi gdzieś ociera a to pewnie pompa się kończyła. Otóż dzis odpaliłem auto zapaliło od strzała jak zawsze, przejechałem 5 km zgasiłem i już auto nie zapaliło. Przełączyłem na lpg i zapaliło od strzała. W domu sprawdziłem bezpiecznik nr 28, bezpiecznik sprawny, dokopałem się do pompy paliwa odpiąłem wtyczkę i podłączyłem żarówkę żarówka podczas kręcenia świeciła. Po przekręceniu kluczyka czy też kreceniu rozrusznikiem pompa się nie odzywa nic. Widzę że to stały problem po tylu latach. I mam pytanie czy moglibyście polecić jakiś zamiennik tzn. Sam wklad beż koszyka który u was hula już jakiś czas.

Pozdrawiam

20210801_173806.jpg