Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty LRY - odwołane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ehhh siostra kupiła tydzień temu :disgust:

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 158,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

ehhh siostra kupiła tydzień temu :disgust:

No mi dzisiaj przyszła własnie i musze sie jej pozbyc wiec jak ktoś chetny to pisać napewno sie dogadamy :good:

Opublikowano

Nie mów, że będziesz próbował się wepchać do Kazimierza? Ja to omijam te rejony. Korek mnie przeraża._________________________________________________

Pany, a nie wiecie gdzie u nas można napompować koła azotem?

W Puławach na Składowej - Autokompleks

Klikawa na Radom po lewej chyba firma Mado

Boczna Słowackiego nie kojarze ulicy - też Tam napełniałem...

Opublikowano

Piterex, dzięki :good:

Opublikowano

Oświećcie wujka Bigosa po co Azotem ? :mysli:

Opublikowano

Za stosowaniem azotu przemawia to, że jest gazem obojętnym chemicznie. Nie wchodzi w reakcje z materiałami, z których jest zbudowana opona, ogranicza korozję, a także utlenianie obręczy kół. Opona napompowana azotem jest mniej podatna na małe ubytki ciśnienia przez mikroszczeliny w ogumieniu. Ponadto azot nie zmienia swojej objętości pod wpływem temperatury. Gwarantuje to, że ciśnienie w oponie jest cały czas stałe (właściwe), co przekłada się na wolniejsze zużycie opon i oszczędność paliwa.

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t7875.0.html;highlight=azot

Nie mogę sobie w pracy sprawdzić dolotu/turbo bo się sępy zlecą :angry: Dopiero po 15.

To wiadomość przede wszystkim dla Kowiego.

Opublikowano

Yhy to takie jabłka. A jakie są koszty?

Opublikowano

W sumie to nie wiem ile to kosztuje, brat mi to zawsze załatwiał.

Opublikowano

Od kiedy używam azotu nie musze uzupełniać powietrza w kołach stałe ciśnienie przez sezon, mniejsze ryzyko zapłonu opony podczas "wystrzału" azot nie jest palny. Azot nie wchodzi w reakcje chemiczne z metalami w wyniku czego znacznie spada ryzyko korozji i utleniania się felg w samochodzie.

Opublikowano
  • Autor

Armistead i ja tam sprawy wyglądają?? patrzyłeś na oferte z linka??

Opublikowano

Eh tam. Mechanik przyjmie mnie dopiero jutro a ja dostaję szału. Nic nie wiem, na moje oko z turbiną wszystko ok, węże posprawdzałem i nic nie znalazłem. A świst jest dalej. Nie podobają mi się te wycieki:

ml0213.jpg

ml0174.jpg

Opublikowano

armistead a sprawdzałeś czy ta guma jest cała? na moje oko to ona jest pęknięta :naughty: I na niej traci się moc itd. itd. Jedź do jakiegoś sklepu dla rolników i kup za 5 zeta taka gumę :wink4: o identycznej średnicy :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Nieźle Ci sie poci ta guma, dla spokoju moze ją wymień, moze akurat to bedzie przyczyna tych gwizdów :wink4:

Opublikowano

armistead a sprawdzałeś czy ta guma jest cała? na moje oko to ona jest pęknięta :naughty: I na niej traci się moc itd. itd. Jedź do jakiegoś sklepu dla rolników i kup za 5 zeta taka gumę :wink4: o identycznej średnicy :wink4:

A która guma jest wg Ciebie pęknięta? Mam nadzieję, że to tylko guma.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdź kawałek rurki pomiedzy kolektorem ssącym a rurą plastikową, taki najmniejszy element gumowy na dwie opaski :good: Ja zobacze u siebie czy czasem nie wcisne tam kawałka tej niebieskiej rury co Ci wczoraj pokazywałem :naughty:

Opublikowano

A która guma jest wg Ciebie pęknięta? Mam nadzieję, że to tylko guma.

Chodzi o tą, którą pokazałeś na pierwszej fotce, tak jak Kowi napisał :good: można ją zastąpić tanim zamiennikiem z ciągnika :naughty:

Opublikowano

Mechanik powiedział, że to NIE turbina :dance: Najprawdopodobniej wąż przy IC.

Opublikowano
  • Autor

To dobrze :good:

Ja dzisiaj ogarnałem temat tego tylnego wachacza, toszto masakra była od 12 do 18:30 u mechaniora, tym razem u Lesisza w Dęblinie :gwizdanie: na zbierzności miałem 13mm róznicy miedzy ustawieniem wymaganym :wallbash:

Opublikowano

Ja dzisiaj ogarnałem temat tego tylnego wachacza, toszto masakra była od 12 do 18:30 u mechaniora, tym razem u Lesisza w Dęblinie :gwizdanie: na zbierzności miałem 13mm róznicy miedzy ustawieniem wymaganym :wallbash:

Trzeba było powiedzieć to bym Ci potowarzyszył, w końcu to moje rejony :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Trzeba było powiedzieć to bym Ci potowarzyszył, w końcu to moje rejony :naughty:

hehe całkiem zapomniałem, bo robota nie szła zgodnie z planem, musieli uciać mimośród trzymajacy wachacz bo z zardzewienia nie szło go wykręcić z tulei, dorobili śrube i o 17:45 wjechałem dopiero na zbierzosć :gwizdanie: