Mandal Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Witam! zakończyłem moją passe z dieslami i przerzuciłem się w końcu na benzyne 1.8T AVJ 150km z mapą na 190km z poprzedniego małysza 1.9TDI AVF. Zamierzam się do założenia instalacji gazowej, a że jestem w tym całkowicie zielony chciałem się was zapytać o zdanie. Zrobiłem rozeznanie i złapałem kontakt z gazownikiem którego najbardziej chwalili. Powiedziałem mu jaki silnik chodzi i przysłał mi propozycje części jakie mogą zastosować. Chciałem poznać wasze opinie, i czy jest sens dokładać poprostu pieniądze i jakie są różnice? Wiadomo, że chce wydać możliwie jak najmniej, ale może opłaca się dorzucić troche do czegoś wyższego. Gazownik mówił mi, że wytłumaczy mi na mijescu jeszcze jakie są różnice pomiędzy tymi zestawami, ale chce się posilić jeszcze informacjami od kogoś innego. Dzięki i Pozdrawiam! Sterownik / Reduktor - dopasowany do mocy auta / Wtryskiwacze - dopasowane do mocy auta STAG 200 GOFAST / AC R01 RED 250KM / AC W01 --- 2700 złotych STAG 200 GOFAST / AC R01 RED 250KM / AC W02 --- 2800 złotych STAG 200 GOFAST / AC R01 RED 250KM / AC W03 --- 2900 złotych STAG 200 GOFAST / AC R01 RED 250KM / BARRACUDA 130nl/min --- 3000 złotych TECH 224/ AC R01 RED 250KM / BARRACUDA 130nl/min --- 3000 złotych STAG 4 QBOX BASIC / AC R01 RED 250KM / BARRACUDA 130nl/min --- 3100 złotych STAG 4 QBOX PLUS / AC R01 RED 250KM / BARRACUDA 130nl/min --- 3300 złotych LANDI RENZO OMEGAS / LI02 lub LI10 / MED --- 3500 złotych PRINS VSI-2.0/ REDUKTOR VSI / KEIHIN KN9 --- 4500 złotych Zbiornik TOROIDALNY w miejsce koła zapasowego (ceny obowiązują do pojemności zbiornika 55L przy większym litrażu dopłata uzależniona od wielkości zbiornika) Zawór tankowania pod klapkę Wielozawór TOMASETTO EXTRA Węże gazowe PARKER Przewód elastyczny FARO fi 8 Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Mandal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur100g Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opcja nr 6.Pozostałe graty tez zgodnie ze sztuka.Jaki zaklad proponowal Ci takie zestawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandal Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Auto-Flesz koło Torunia. Wtryski barracudy mają b.dobre opinie z tego co czytałem i również tak myślałem, żeby właśnie te zamontować. Czym różnią się te sterowniki STAG 4 QBOX BASIC od STAG 200 GOFAST? Będzie jakaś różnica dla mnie odczuwalna? Jest dość dużo wersji tych sterowników a w zasadzie nie wiem w czym różnice. pozdrawiam i dzięki za odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilm12345 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Ja przed wczoraj tez dostałem od nich taką propozycję do mojej BFB i wlasnie zmierzam ku opcji nr 6, tylko termin dopiero ma połowę lipca, a i jeszcze jedna wazna rzecz, do avanta wchodzi podobno 72L zbiornik warto dopłacić ale nie wiem ile bo czekam na odpowiedź. Edytowane 4 Czerwca 2016 przez kamilm12345 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norad Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Ja płaciłem 100 więcej za większą butle (72) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandal Opublikowano 5 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Butla większa jak najbardziej na +, bo nie lubię często tankować, ale zobaczę jak to wyjdzie finansowo. Terminy długie, ale mam nadzieje, że warto jest poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur100g Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autoflesz wie co robi.Ustaw się w kolejkę i czekaj,bo dobry zaklad ma terminy na 2 m-ce do przodu.O sterownikach poczytaj tu: http://www.ac.com.pl/pl/doc/313/charakterysta-techniczna-sterownikow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilm12345 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Wszystko super tylko czy przy tym silniku warto dopłacać do qbox Plus? Czy roznica bedzie odczuwalna? Czy da cos podłączenie do obd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandal Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Ja już po montażu. Narazie jestem zadowolony. Wszystko ładnie pozakładane, schludnie, silnik nie stracił na mocy, wszystko chodzi cicho jak na benzynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilm12345 Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 I jak qbox plus czy zwykły, butla jaka weszła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gab73 Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Witam dostałem taką propozycję od gazownika proszę o ocenę Stag4 Qbox, Reduktor acr01 do 250km Wtryski Hana lub Baracuda Cena 2600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul87 Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Wporządku, wtryski lepiej Barracuda upewnij się że w tej cenie uwzględniony jest demontaż kolektora ssącego! najlepiej niech dadza Ci starą uszczelke a Ty kup im nową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klawisz-84 Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 A co powiecie o BRC seq 32 + żółte wtryski + b14 reduktor brc genius mb 1500 + przewody 8mm+butla 72l cena około 3100-3200zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erchi Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Wporządku, wtryski lepiej Barracuda upewnij się że w tej cenie uwzględniony jest demontaż kolektora ssącego! najlepiej niech dadza Ci starą uszczelke a Ty kup im nową. Zgadza się, Barracuda lepsze. Do tego butla 72l - nie mniejsza! Prócz starej uszczelki koniecznie fotki z montażu, a raczej demontażu kolektora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandal Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 I jak qbox plus czy zwykły, butla jaka weszła? Basic, butla tylko 55l, chcieli dużo dopłaty za większą i zrezygnowałem, bo ciężko z kasą akurat stałem i strasznie żałuje. W trasie co chwile myśleć o tankowaniu. Także nie powtarzajcie błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orionek65 Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 A co powiecie o BRC seq 32 + żółte wtryski + b14 reduktor brc genius mb 1500 + przewody 8mm+butla 72l cena około 3100-3200zł Zestaw ok, tylko spytaj czy nie mogą zamontować ci 24.11 bo do 32 trzeba mieć licencjonowany program co może być utrudnieniem po gwarancji. Ja mam u siebie SQ24.11 na pomarańczach + mb1500 butla 61l i śmiga bardzo dobrze, brak spadków mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klawisz-84 Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Czyli po gwarancji mógłbym odwiedzić niewielu gazowników gdyby coś się działo. A 24 da radę z 200km? Od przyszłego tygodnia będę wystawiał FMIC ka i dp może wtryski gdzieś znajdę w dobrej cenie to też bym jej dodał. Bo program gdzieś na październik -listopad będę robił. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orionek65 Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Tak da rade to tylko jeśli chcesz podnieść moc na 200~ ps to reduktor musi być Genius MAX (cegła) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul87 Opublikowano 24 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 zolte wtryski brc ogarna 200km ? ... homologowane są do 180 z 4 garów .... nie pchajcie się w brc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siegrzek Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Witam, Przymierzam się do wrzucenia instalacji do swojego Avanta B7. Chciałbym ustalić (bo krążą różne wersje jak widzę) jaki zbiornik o maksymalnej pojemności może zmieścić się w kole zapasowym? Była tu mowa nawet o 72l. może ktoś potwierdzić? Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi