sadek Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 kupiłem niedawno moje wymarzone cztery kółka i od początku nie paliła się kontrolka od świec żarowych, wymieniłem żaróweczkę i niestety nadal ta kontrolka się nie świeci czym to może być spowodowane?? świece chyba działają bo po nocy spędzonej pod chmurką odpala bez problemu (co prawda jeszcze mrozów nie ma) jeśli ktoś mógł by mi pomóc był bym bardzo wdzięczny
grippen Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 a jak wymieniałeś tą żarówkę ? wkręcałeś ją w licznik czy ona była w takiej oprawce i z tej oprawki wychodzą kabelki, nie wiem jak jest w twoim roczniku bo w moim jest w oprawce i idą osobne kable do niej
sadek Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2008 wkręciłem w licznik a dokładniej w płytkę ze ścieżkami, nie było tam żadnych kabelków...
grippen Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 nie wiem jak jest w roczniku 97 ale u mnie osobno kabelki wychodzą i pewnie tak było ori nie wiem czy ty też tak nie powinieneś mieć moiże siękabelki urwały albo coś
grippen Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 a sprawdzałeś przekaźniki świec i bezpieczniki
zen64 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 mam ten sam rocznik i są przewody do oprawki od świec
grzes1150 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 A może żarówke wkręcałeś w płytke bezpośrednio a na płytce ścieżek z zasilaniem dla żarówki nie ma? a oprawka z zasilaniem gdzieś tam dynda za zegarami. Ja mam AFNa 97r. i tak właśnie jest: żaróweczka w oprawce na kabelku i ścireżek brak. A napoczątku miałem tak że świeciło bardzo słabo i okazało się że żarówka nie była wkręcona i świeciła tam za zegarami
Sztomel Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Może wogóle nie masz świec żarowych. pewnie tak, a w ich miejsce powbijane są kołki osinowe żeby kompresja nie uciekała założę się, że rację w tym temacie ma grzes1150.
sadek Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2008 no właśnie tam nie ma żadnych kabelków:/ ale może powinienem lepiej ich poszukać jak będę miał trochę czasu to zrobię zdjęcie i zamieszczę je na forum(może ono coś pomoże). Jak na razie zauważyłem tylko 3 wtyczki: 1 od strony obrotomierza, 2 od prędkościomierza i 3 od termometru żaróweczka jest zintegrowana z oprawką którą się wkręca w płytkę, taka sama jak np. od kontrolki abs-u czy od air-bag... chyba ze poprzedni właściciel przy tym coś kombinował i już mu się "zgubiły" kabelki
Rekomendowane odpowiedzi