Radek321 Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 No ktos juz pisal ze to maja byc kulowe czyli takie jak pokazales czyli mają być takie jak na tej aukcji którą pokazałem
BEKACZU Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 czyli mają być takie jak na tej aukcji którą pokazałem wez wykrec śrube z Twoich alumow i zobacz czy masz kulowe czy stozkowe. A co do srub zabezpieczających to kupilem na allegro http://moto.allegro.pl/item173131575_sruby_zabezpieczajace_do_felg_alu_i_stalowych.html naprawde jest tak jak piszą ze są rozne wzory kluczy, kumpel kupil 2 tygodnie temu, ja odebralem przesylke dzis, i w sklepie motoryzacyjnym ogladalem sruby z tej firmy i kazdy z w.w kompletow mial inny ksztalt klucza. A co do parametrow srub do B5 to są to napewno takie: 14x1,5x27 - średnica gwintu 14 mm - skok gwintu 1,5 - długość śruby mierzona od końca "kuli" do końca gwintu to 27 mm - do orginalnych felg audi, śruba z łebkiem sferycznym (kula) - śruba dokręcana kluczem nr 17
Gość spedyt Opublikowano 17 Marca 2007 Opublikowano 17 Marca 2007 śruba z łebkiem sferycznym (kula) Dodam jeszcze że jeżeli nie ma się takich śrub nie nie trzeba się martwić Felga alu jest miękka i zawsze się ułoży do stożka
MARTiiii Opublikowano 17 Marca 2007 Opublikowano 17 Marca 2007 Czy stożek czy kkula zależy od modelu felg.
Gość spedyt Opublikowano 17 Marca 2007 Opublikowano 17 Marca 2007 Czy stożek czy kkula zależy od modelu felg. Nie zauważyłem żeby jakikolwiek producent podawał informację że na feldze jest stożek albo kula, ale mogę się mylić
fierywolf Opublikowano 17 Marca 2007 Opublikowano 17 Marca 2007 hehe ztymi zabezpieczeniami to sa numery jak widziałem jak sie kiedyś złodziej dobierał do felg to zestaw rózno rakich kluczy chyba miał bo taka skrzyneczke miał i kręcił róznymi narmalnei kabaret
Gość Michał Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 hehe ztymi zabezpieczeniami to sa numery jak widziałem jak sie kiedyś złodziej dobierał do felg to zestaw rózno rakich kluczy chyba miał bo taka skrzyneczke miał i kręcił róznymi narmalnei kabaret Jak to widziałes :eek: Stałeś obok niego i się przyglądałeś
MARTiiii Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Było pomóc Jak stwierdzili u góry co felga Audi to stożek lub kula. Pewnie od producenta - dostawcy danego modelu felgi to zależy.
sk baton Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Na stożku , Ja nie kupowałem srub bo jestem tego zdanie że klucze też mozna dokupić gośc tylko zerknie na śrubę i wie jaki klucz! Ja sobie dorobiłem śruby 5 ramienne i do nich klucze 2 szt. jeden w garażu drugi w aucie i mam wkręcone po jednej śrubie w kołach
schiller Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Na stożku , Ja nie kupowałem srub bo jestem tego zdanie że klucze też mozna dokupić gośc tylko zerknie na śrubę i wie jaki klucz! Ja sobie dorobiłem śruby 5 ramienne i do nich klucze 2 szt. jeden w garażu drugi w aucie i mam wkręcone po jednej śrubie w kołach to moze wypuscisz jakas mala serie? bo mi by sie tez takie przydaly
schiller Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 no to do dziela. na gg mozemy ustalic szczegoly
andi_a4 Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 to jest ciekawe coś takiego mam zamontowane i są nawet dobrej jakości z tą różnicą że ja mam wkompl. 2 końcówki nasadowe. :biggrin:
sk baton Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 OK . Pójde do garazu i zrobie zdjecia .
Music Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 Koledzy chce kupic McGarda ale jest tylko rozmiar M14x1,5x26]czy może być,??? [ Dodano: 07-05-2007, 17:15 ] kolejny rozmiar to M14x1,5x[glow=blue]30 lepiej dłuższe?
Trezor Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Opublikowano 7 Maja 2007 Ja kupiłem dokładnie takie: http://www.allegro.pl/item175835590_sruby_zabezpieczajace_mcgard_28018_nowe_oryg_.html Pasują idealnie do oryginalnych alusów audi. Ale nie wiem jaka jest ich długość. Sprawdź, czy te, o tych których mówisz, mają ten sam symbol.
Music Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 Dokladnie takie chce kupic dlugośc ich jest 26,7mm . Jesli pasuja idealnie to biore .dzieki . Pozdro
Gość spedyt Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 Jesli pasuja idealnie to biore .dzieki Pasują na pewno
mark4 Opublikowano 10 Maja 2007 Opublikowano 10 Maja 2007 W tamtym roku zmieniałem śruby zabezpieczające i wygląda to tak kulowe końcówki śrób są do większości alu stożek to stal . Ciekawe śruby produkują w Markach , gdzieś miałem opakowanie jak będą chętni może znajdę , chodzi o to że wzór jest bardzo unikalny i skomplikowany niż w zagranicznych wyrobach , tam wystarczy że jakaś śruba jest u nas wiadomo .Inna sprawa z tymi zabezpieczeniami jest taka , że w komplecie jest kartka z kodem i tylko na jej podstawie można otrzymać duplikat , rodzajów wzoru jest około 80 więc przy cenie 150 zł nikt nie kupi wszystkich wzorów , żeby odkręcać wszystkie koła jakie trafi ( sprawdźcie inne zabezpieczenia - przeważnie ten sam wzorek :confused: )Sama śruba wygląda w ten sposób: [ Komentarz dodany przez: zdeniu: 10-05-2007, 18:54 ] myślę że nie pokazałeś śruby którą masz zabezpieczone własne koła bo byłoby to bardzo nierozsądne :twisted:
petrus Opublikowano 10 Maja 2007 Opublikowano 10 Maja 2007 pytam z czystej ciekawości, czy każde audi ma inne śruby zabezpieczające, tzn. używając mojego klucza do innej audi a4, będzie pasował? mam nadzieje że nie [ Dodano: 10-05-2007, 23:42 ] chyba zadałem głupie pytanie bo nikt ani mru mru :redface:
Rekomendowane odpowiedzi