michu93 Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Silnik seria AJM Koła 17" 8j z A8 i opony Uniroyal Rainsport 3 225/45 Wnętrze - skórzane placki, grzane + łokieć dołożony Zawieszenie wyszło -50mm 160mm w przednich drzwiach i Alpina do sterowania jeszcze z A3 W sumie tyle, jeszcze w tym roku mam w planie gwint, ale zobaczymy jak z kasą będzie, i zmiana kół. Reszta wyjdzie w praniu. Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez michu93
fazi777 Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 dokładnie foty nie działają. Jak się silnik sprawuje ?
wujekmaciej Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 jeśli ma ori przebieg to można powiedzieć, że już się dotarł i teraz zaczyna jeździć
michu93 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Foty już poprawiłem. Dwa tygodnie temu zostawiłem auto w PL, jeżdżę teraz inną a4 Została w Polsce na wymianę kompletu sprzęgła z dwumasą + płyn hamulcowy. Oznaczenia z tylnej klapy zostały ściągnięte, został tylko znaczek. Co do silnika, jest to kolejna moja a4 z tym silnikiem, ogólnie jest spoko, ale głowica z zaworami itp zrobiłem, gdy wiosną zmieniałem rozrząd, zostało źle skręcone - napinacz rozrządu nie pracował przez co po 4kkm od wymiany pękł i efekty były oczywiste Laweta do Polski i w ramach rekompensaty mechanika naprawa silnika, więc tam też już wszystko jest nowe, łącznie z płynem chłodniczym. Niestety to tylko mechanika, czasem się zdarza W najbliższych planach jest wywalenie katalizatora oraz nowa plecionka - ale chciałbym zrobić to bez cięcia, dać tam kompletny zamiennik (plecionka z rurą). Wleciały również głośniki JBL na tył 160mm, ramka dookoła biegów jest wyczyszczona z kauczuku (docelowo będzie malowane). Wleciał cały komplet nowego sprzęgła + płyn hamulcowy oraz wyleciał katalizator, narazie pucha została Nie wiem jeszcze jak to teraz się zachowuje, bo dopiero za tydzień wracam do domu. Ponadto szukam sprężyn jakieś -40, do przelatania tego roku i zimy, żeby taka koza nie była, ktoś może doradzi czy pasują do benzyny itp? Edytowane 22 Lipca 2016 przez michu93
michu93 Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Opublikowano 31 Marca 2017 (edytowane) Mała aktualizacja: głośniki JBL wyleciały z półki i poszły w drzwi przednie, ramka grila się maluje na czarno, w zasadzie jest już do założenia, jakiś czas temu pykło 300kkm 17" są naszykowane do malowania,w przyszłym tygodniu powinny być gotowe, myślę jeszcze nad kolorem ale chyba zdecyduję się na grafit. Ostatnio też przyszła paczka od dzika z kilkoma elementami eksploatacyjnymi i na nowo geometria - którą szczerze mówiąc skopali... i będzie poprawka. Dodatkowo w planach na najbliższy termin są listwy dolne na drzwi, no i coś z zawieszeniem by trzeba zrobić, ale ciężko mam się za to zabrać... W pierwszym poście wrzucam nowe zdjęcia Edytowane 31 Marca 2017 przez michu93
karol24 Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 215/45 lepiej by leżały na tych felgach :-) te koła w polerce fajnie wygadają
michu93 Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Opublikowano 31 Marca 2017 1 minutę temu, karol24 napisał: 215/45 lepiej by leżały na tych felgach :-) te koła w polerce fajnie wygadają zastanawiałem się nad tym, chyba nawet u Ciebie w temacie pytałem jakie masz opony, żeby porównać. Ale padło na te Polerka odpada
karol24 Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 ja też po moich polerowanych A8 powiedziałem, że nigdy więcej
michu93 Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Opublikowano 31 Marca 2017 (edytowane) za dużo roboty przy tym heh dzisiaj jeszcze zrzucałem pokrywę zaworów i doginałem konektorki, bo ostatnio zaczyna poszarpywać w okolicach 1500rpm, i odłączyłem egr. nie wydaje mi się żeby to coś pomogło... muszę logi zrobić żeby w końcu było wiadomo co i jak... Edytowane 31 Marca 2017 przez michu93
michu93 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Temat felg dogadany, w przyszłym tygodniu będą gotowe. Kolor - jasny grafit Gril na swoim miejscu:
michu93 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Zaciski pomalowane, felgi pomalowane, lakiernik poleciał w wuja z terminem i sam je ogarniałem, ale ewentualne poprawki się później zrobi Jutro trochę opadnie na ziemię, ale docelowo myślę, że do lata wleci jakiś gwint Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez michu93
michu93 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2017 41 minut temu, karol24 napisał: popraw foty bo nic nie widać teraz jest ok? ciągle ten sam problem mam ze zdjęciami...
karol24 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 łoooo matko... ale terenówka myślałem, że foteczki na 17" wkleisz.
michu93 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2017 7 godzin temu, karol24 napisał: łoooo matko... ale terenówka myślałem, że foteczki na 17" wkleisz. tył był na podnośniku całość wrzucę jak się złoży, więc pewnie jutro
michu93 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Nowe zdjęcia w pierwszym poście A tu jak wyszło: Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez michu93
szczuraz Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Wrzuć przez jakiś hosting jak człowiek
michu93 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2017 wrzuciłem jeszcze raz, zawsze zdjęcia tak wrzucałem i śmigało, ale od kiedy picassa zmieniła się w aplikację zdjęcia to wiecznie problem, raz działają foty raz nie...
Rekomendowane odpowiedzi