konian Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 president DAKOTA jedna z najlepszych na rynku jeśli musi być magnes może droga, ale warta wydanych pieniędzy
Patrykbor Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 konian ja tez się znawca nie nazywam ty masz większy staż niż ja i na pewno lepiej wiesz co i jak. Ja to przeczytałem i myślałem ze tak ma być ale się myliłem .
konian Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 konian ja tez się znawca nie nazywam ty masz większy staż niż ja i na pewno lepiej wiesz co i jak. Ja to przeczytałem i myślałem ze tak ma być ale się myliłem . przepraszam jeśli Cię w jakiś sposób uraziłem, ale nie dziwie się że tak pomyślałeś po lekturze tego wątku. a wracając do tematu: Polecam montaż w schowku Jest z tym trochę zabawy,ale warto bo nie rzuca się w oczy no i nie trzeba żadnych dziur wiercić (u mnie wszystko jest zamontowane w oryginalnych otworach). Niestety radio trzeba przerobić, a dokładniej to mikrofon, ponieważ trzeba do niego włożyć głośnik (chyba że ktoś chce jeździć z otwartym schowkiem). U mnie wygląda to tak: niedługo postaram się stworzyć jakieś fotostory z montażu i umieszczę w dziale "Warsztat - Zrób to sam"
Patrykbor Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Montaż pierwsza klasa .Szkoda ze ja tak nie mogę bo mam trochę duże radyjko herbi II
Piechol Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 no ładnie to wygląda a jak jest poprowadzony kabel do anteny?
konian Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 no ładnie to wygląda a jak jest poprowadzony kabel do anteny? Pod prawym słupkiem, podsufitką, przez osłonę zawiasu bagażnika na zewnątrz, więc nawet żadna uszczelka nie jest przygnieciona.
Patrykbor Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 :shocked: Żebyś mieszkał bliżej to byśmy coś pomyśleli u mnie z przerobieniem radyjka :gwizdanie:
konian Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 no cóż - kawałek drogi jest[br]Dopisany: 16 Grudzień 2008, 20:30_________________________________________________z takim założeniem i przerobieniem radyjka nie ma większego problemu tylko trzeba pokombinować Postaram się zrobić dokładny opis i wtedy każdy będzie mógł założyć sam, oczywiście jak będą problemy to pomogę.
KaliN Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 no ładnie to wygląda a jak jest poprowadzony kabel do anteny? Pod prawym słupkiem, podsufitką, przez osłonę zawiasu bagażnika na zewnątrz, więc nawet żadna uszczelka nie jest przygnieciona. ŁAŁAŁAŁIŁA!!! Jutro spróbuję przyglądnąć się u siebie czy taki montażyk się uda. Jeżeli mogę jeszcze dopytać o zasilanie.. skąd podciągałeś? Chodzi mi o elementy które demontowałeś przy tej operacji.
konian Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 Na razie jest standard, czyli zapalniczka - oczywiście wpięte w kostkę. Nie długo będzie z radia, czyli po wyjęciu kluczyka ze stacyjki radio się wyłączy. W tym radyjku jest "szybka 19stka" więc nie bedzie problemu z każdorazowym przerzucaniem na kanał "drogowy" Jeśli chodzi o demontaż elementów przy ciągnięciu kabla zasilania: - schowek - osłonka wokół gałki zmiany biegów - zapalniczka - można odkręcić śrubkę osłony panelu środkowego od strony pasażera (klucz 8 sztorcowa) będzie łatwiej ułożyć kabel.[br]Dopisany: 17 Grudzień 2008, 18:32_________________________________________________Obiecałem opis i fotostory: http://www.a4-klub.pl/smf/warsztat_zrob_to_sam/all_b7_montaz_cb_w_schowku-t70205.0.html;new#new
marcin6622 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 a ma ktos moze foty z montazu radia w schowku pod kierownica lub potrafi wytlumaczyc jak tam podlaczyc zasilanie ???bo jestem zielony a nie chce od zapalniczki,mialem tak w golfiku to zle to wyglada i zajmuje miejsce nawigacji, bo z antenka to sobie poradze mysle pociagne kabel z bagaznkia pod listwa progowa
simon__75 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 jutro jutro [br]Dopisany: 11 Grudzień 2008, 19:26_________________________________________________tak to wygląda skąd kolego zasilanie brałeś do radyjka w tym miejscu pod pułeczką?? myslalem zeby ciagnac do zapalniczki ale to ladny kawalek... Jest gdzie zwiazc 12V w okolicy pulki ? Jak puściłeś kabel od anteny ??
barto-team Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 odświeżam kotleta... może mi ktoś zapoda pomysła gdzie mogę wpakować CB w B5. w pulkach pod kierownica się mi nie mieści... a niemam koncepcji gdzie go wpakować mądrze.... dzięki z góry za podpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi