Andrzej Wiśniewski Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Witam po wczorajszych opadach zauważyłem mokra podsufitke w kilku miejscach. Z tylu na slupku w bagazniku oraz w polowie dachu.. Rece opadaja.. Wina anteny ??
Klawisz-84 Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Może nie samej anteny. kombi więc może po relingach z dachu przeciekać lub jak ja miałem kiedyś w starym oplu leciało z wężyka odpływu, był przy rantach dachu. Jedyne wyjście zdejmuj podsufitkę i sprawdz inaczej i tak tego nie rozwiążesz.
Andrzej Wiśniewski Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Opublikowano 13 Lipca 2016 http://www.directupload.net/file/d/4415/dpt4ino4_jpg.htm
Klawisz-84 Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Nic innego jak zdjęcie podsufitki. Zdejmujesz zobaczysz co jest grane. Nie wiem czy przypadkiem w którymś narożniku nie idzie przewód od spryskiwacza tylnej szyby JAk masz weekend to otwieraj to bo wilgoć zacznie Ci śmierdzieć i szkoda podsufitki.
jacek70 Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Albo przwwód spryskiwacze albo uszczelka relinga.
Andrzej Wiśniewski Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Opublikowano 13 Lipca 2016 Bez ściągnięcia podsufitki się nie obejdzie?
Lukasz_mk2 Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Bez ściągnięcia podsufitki się nie obejdzie? raczej nie, ale z tego co widać na zdjęciu, to ten przeciek nie jest przypadkiem zaraz pod środkowym mocowaniem relingu??
Andrzej Wiśniewski Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Opublikowano 15 Lipca 2016 Jutro zerkne i dam znac Te zacieki są przy mocowaniu relingow
doin Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Będziesz musiał najprawdopodobniej uszczelnić miejsca mocowania relingów. Dodatkowo za w czasu wyjmij podsufitkę i porządnie wysusz, bo w przeciwnym wypadku może odpaść Ci materiał z niej.
Andrzej Wiśniewski Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Opublikowano 15 Lipca 2016 Material wlasnie juz odchodzi.. Jak uszczelnic? Masz kolego jakies rady?
wujekmaciej Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 możesz chwilowo objechać silikonem uszczelnienie relinga, ale ogólnie ściągnij sufit, zdenotuje relingi i wtedy dla pewności wklej na silikon
turzol Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 możesz chwilowo objechać silikonem uszczelnienie relinga, ale ogólnie ściągnij sufit, zdenotuje relingi i wtedy dla pewności wklej na silikon Do demontażu relingów nie trzeba zrzucać podsufitki tak nawiasem mówiąc.
Andrzej Wiśniewski Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Opublikowano 16 Lipca 2016 Hmm puki co to aura nie pomaga mi bo ciagle pada..mokre plamy wyskakują po naprawde mega ulewie.. Tak to sucho jest, moze zaczne od sylikonu na ob kolo relingow http://www.directupload.net/file/d/4418/h6x8ytdy_jpg.htmtu widac po lewej stronie jak zaczyna woda sie pokazywać. :/
Rekomendowane odpowiedzi