honkisz Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam. Zastanawiam się czy miał ktoś podobną sytuację w swojej a4, mianowicie zaobserwowałem wyciek płynu chłodniczego, zlokalizowałem go i okazało się że płyn wycieka pod kolektorami na rozrusznik z bloku silnika. Myślałem że głowica jest pęknięta, uszczelka lub blok jednak na szczęście wyciek ma miejsce przy korku bezpieczeństwa (takie metalowe kapsle w bloku). Mam pytanko czy ktoś już miał taki przypadek i jak to zrobić? Pozdrawiam
tympy_rykin Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Możliwe że przerdzewiał ci ten koreczek. To jest najczęstsza usterka. Te koreczki są wymienialne, a kosztują parę groszy. Koszt naprawy zależy od dostępu i mechanika.
endriuu Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 z tym ze trzeba to wymienic umiejetnie. przy fuszerce kapsel moze nie wyskoczyc w pozadanym momencie
Musashi Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 z tym ze trzeba to wymienic umiejetnie. przy fuszerce kapsel moze nie wyskoczyc w pozadanym momencie ???????????????
vianco Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Moj kolega tez mial kiedys taka sytuacje i jemu jak pisza koledzy tez zardzewiał ten koreczek wiec raczej to powinno byc przyczyna.
xavier Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 ??????????????? :cool1 te kapsle maja wyskoczyć w przypadku uszkodzenia/zatkania termostatu, aby ciśnienie nie uszkodziło uszczelki i głowicy
kalik Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Jak się nie mylę to ten "koreczek - kapselek" nazywa się brok.
endriuu Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 ??????????????? :cool1 te kapsle maja wyskoczyć w przypadku uszkodzenia/zatkania termostatu, aby ciśnienie nie uszkodziło uszczelki i głowicy iksakli
iwadrian Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 kapselki są też na wypadek, gdyby jakiś zdolniacha jeździł na wodzie w układzie chłodzenia to żeby po zamarznięciu wody lód bloku lub głowicy nie rozsadził.
kalik Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Ale i tak zawsze jak zamarznie to rozsadza blok i głowice....
pawel64 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 witam. miałem właśnie się zapytać o ubytek płynu, lecz co gorsza nie zorientowałem się poprzez wyciek ale poprzez ubytek płynu w zbiorniczku. a tu czytam, że to może być jakiś korek(brok) i zastanawiam się, gdzie mniej więcej może się on znajdować. mam nadzieję, że to w jakiś sposób pomoże...
Rekomendowane odpowiedzi