marquentes Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Witam otóż 3 tyg temu zmieniłem rozrząd w 1.9 afn i wczoraj z ciekawości zaglądnałem pod pokrywę i zauwazylem iż delikatnie zaczęło mi drzeć pasek rozrządu na zewnętrznej stronie. Pasek również chodzi krzywo na kołach. Co teraz? mam reklamować rozrząd w sklepie którym kupiłem,uznają to w ogóle ?? a może tak jezdzic i to co ma się wytrzec to się wytrze ? Na starym rozrządzie nie było tego zjawiska https://www.youtube.com/watch?v=afAm0jRiBZY&feature=youtu.be Edytowane 14 Lipca 2016 przez marquentes
Tobike Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Pasek chodzi nierówno po kolach, jest ślad na osłonie rozrządu że coś o nią tarło?
marquentes Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Opublikowano 14 Lipca 2016 na osłonie rozrządu są tylko strzępki paska takie małe włókienka
Lechux33 Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Mialem u siebie taki przypadek u mnie winna byla rolka napinajca rozrzad mialem zestaw firmy INA Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Lipca 2016 przez Lechux33
marquentes Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Opublikowano 15 Lipca 2016 Mialem u siebie taki przypadek u mnie winna byla rolka napinajca rozrzad mialem zestaw firmy INA Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Zauwazylem wlasnie to samo ze napinacz giba się na boki podczas pracy silnika rolka w nim chodzi tak jakby koło było zósemkowane w rowerze. pojezdze tak jeszcze kilka tygodni i będę obserwował ,jak bardziej będzie ciąć pasek to zwalam rozrząd. a ty w swoim przypadku reklamowales go czy kupiles drugi komplet?
iwadrian Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Na filmiku widać ewidentnie, że rolka napinacza giba się na boki. Wada fabryczna. Ja bym reklamował całość.
Lechux33 Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Kupilem inny tylko u mnie po 5 tys juz dosc mocno pasek byl starty Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
marquentes Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Opublikowano 16 Lipca 2016 Rozrząd rozrządem, tylko ten pierdzielony przód znowu zwalać ;/
Zimny Chirurg 2 Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Na filmiku widać ewidentnie, że rolka napinacza giba się na boki. Wada fabryczna. Ja bym reklamował całość. Mozesz powiedziec w ktorym sie momencie cos giba bo jakos nie wykukalem nic co by bylo dziwnego wpracy tego paska i rolek??? Ogladalem tem filmik ze 20 razy i jak dla mnie wsio jest ok. Pasek idzie prosto i lekko. Cos sie na nim lekko pojawia ale chodzi ladnie na srodku kół a wiec moze tylko oslona plastikowa byla za mocno sciagnieta i go gdzies lekko podtarlo. Jak by go scieralo to by nie byl rowno na kolach o an jest. Lepiej zrob fote jak nie pracuje wtedy sie lepiej kuknie. Teraz nic nie widac.
marquentes Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Opublikowano 20 Lipca 2016 Na filmiku widać ewidentnie, że rolka napinacza giba się na boki. Wada fabryczna. Ja bym reklamował całość. Mozesz powiedziec w ktorym sie momencie cos giba bo jakos nie wykukalem nic co by bylo dziwnego wpracy tego paska i rolek??? Ogladalem tem filmik ze 20 razy i jak dla mnie wsio jest ok. Pasek idzie prosto i lekko. Cos sie na nim lekko pojawia ale chodzi ladnie na srodku kół a wiec moze tylko oslona plastikowa byla za mocno sciagnieta i go gdzies lekko podtarlo. Jak by go scieralo to by nie byl rowno na kolach o an jest. Lepiej zrob fote jak nie pracuje wtedy sie lepiej kuknie. Teraz nic nie widac.
Krzych Opublikowano 24 Lipca 2016 Opublikowano 24 Lipca 2016 Witam. Miałem ten sam problem po wymianie kpl rozrzadu Luk/ina. Wadliwy okazal sie pasek, wymieniłem pasek na contitecha i problem zniknął.
Zimny Chirurg 2 Opublikowano 24 Lipca 2016 Opublikowano 24 Lipca 2016 Witam Z tego co widze to nie schodzi z kół a i miesci sie na kołach tak ze moze z 1 strony wystaje bardziej(koło) ale jest ok. U mnie jest podobnie. I 2 pytanie kiedy to robiles bo z tego co widze to chyba masz za bardzo napiety ten pasek . Sam robiles czy ktoś Ci robił?. A to ze z 1 strony troche tam tego (płótna) sobie wystaje to bez paniki. Moze go gdzies obudowa podtarla. Jak dla mnie jest ok i bym juz wiecej tam nie zaglądał pozdro
marquentes Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Witam Z tego co widze to nie schodzi z kół a i miesci sie na kołach tak ze moze z 1 strony wystaje bardziej(koło) ale jest ok. U mnie jest podobnie. I 2 pytanie kiedy to robiles bo z tego co widze to chyba masz za bardzo napiety ten pasek . Sam robiles czy ktoś Ci robił?. A to ze z 1 strony troche tam tego (płótna) sobie wystaje to bez paniki. Moze go gdzies obudowa podtarla. Jak dla mnie jest ok i bym juz wiecej tam nie zaglądał pozdro sam robiłem. delikatnie mi go podtarlo wlasnie ,ale juz chyba sie uspokoilo.robilem to miesiąc temu i przejechalem juz 4 tyś km od wymiany, nie ma opcji by go jakaś obudowa przytarla to widac odrazu ze zewnętrzna scianka napinacza go przytarła Edytowane 25 Lipca 2016 przez marquentes
Zimny Chirurg 2 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam Z tego co widze to nie schodzi z kół a i miesci sie na kołach tak ze moze z 1 strony wystaje bardziej(koło) ale jest ok. U mnie jest podobnie. I 2 pytanie kiedy to robiles bo z tego co widze to chyba masz za bardzo napiety ten pasek . Sam robiles czy ktoś Ci robił?. A to ze z 1 strony troche tam tego (płótna) sobie wystaje to bez paniki. Moze go gdzies obudowa podtarla. Jak dla mnie jest ok i bym juz wiecej tam nie zaglądał pozdro sam robiłem. delikatnie mi go podtarlo wlasnie ,ale juz chyba sie uspokoilo.robilem to miesiąc temu i przejechalem juz 4 tyś km od wymiany, nie ma opcji by go jakaś obudowa przytarla to widac odrazu ze zewnętrzna scianka napinacza go przytarła Sprawdz jeszcze napinacz bo pasek mimo malego przebiegu wyglada na 60 tys. Przyczyna moze byc zbyt mocne napiecie. Kuknij czy jest dobrze napiety na napinaczu. Pozdro Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez Zimny Chirurg 2
marquentes Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam wymienilem rozrząd na nowo ,powodem tego koszenia paska było chyba zbyt mocne dokręcenie napinacza, bo jak rozebralem rozrząd to napinacz był pęknięty. Jak na razie przejechalem 500 km i nie widać by szarpało pasek, zobaczymy jak będzie dalej. teraz napinacz dokręcilem siłą 20 nm kluczem dynamometrycznym ,a nie na pałe jak wtedy ... Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez marquentes
car_diag_cork Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Witam, jak już jesteście przy temacie rozrządu to zapytam... Wymieniać szpilkę napinacza i rolki czy zostawić stare? Rozrząd firmy INA.
marquentes Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 koniecznie nowe muszą byc.
car_diag_cork Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Orientujesz się z jakim momentem dokręcić te szpilki do bloku silnika?
marquentes Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 szpilkę dokręcasz do konca na klej do śrób ,tam nie trzeba momentu. zaś nakrętke napinacza siłą 20nm
Rekomendowane odpowiedzi