Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Założyłem felgi 17"x8,5" ET 30 do mojej a4 i mam pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie...

Dzis znajomy podrzucil mi sfoje fele od a6.

Felgi 17"x8,5" ET30 i felga lekko wystaje za zarys auta..

Moje pyt co z tym zrobic, nie ukrywam ze chcialbym zotawic te fele bo mi sie podobaja, co byscie mi poradzili w tej kwesti ??????? I wlasnie jak myslicie auto bedzie w miare sie zbierac na takich felch...mam 1.6

a to foto...

221349112e71a1f6.jpg

Opublikowano

Nic nie zrobisz.. :mysli:

Blotnik od RS4 :naughty:

Opublikowano

Z wystającą felgą nic nie zrobisz. Co do dynamiki, to da się przżyć, jaką masz szerokość opony?

Opublikowano

Na wystającą fele nic sie nie poradzi :wink4:

..a i w świetle prawa taki zabieg jest ...z lekka niedozwolony :decayed:

Opublikowano

opony sa tam 225/45.....

ale przed chwilka koles wpadl i podrzucil mi swoje stare opony 205/50 ktore na sezon stykna.....

i wymyslelismy ze zaloze te 205 i zobaczymy jak sie opona rozejdzie na feldze....

Wogole jezeli chodzi o tyl to felga jest na rowno z nadkolem praktycznie przod tylko lekko wystaje....

hmmm...... kurcze musze cos kombinowac bo te fele co dostalem to z zamiany na 15 :D....

Opublikowano

Jak opona równa z nadkolem to problem jeszcze do zdławienia ..jak wystaje to już mniej :wink4:

Jak obniżysz troszkę zawieszkę to będziesz musiał uważać ..bo opony powypychają Ci ranty w nadkolach :thumbdown:

Opublikowano

panowie tak wyglada :

(sorki za jakosc zdjec ale robilem to tel....)

tył :

404738cd4f3c2315.jpg

a tak przod :

a9328d66a43aba70.jpg

Opublikowano

Tak czy siak ..jak planujesz obniżyć auto to napewno nie na tych felgach .. jak juz pisałem ..będą tarły Ci po błotnikach , nadkolach :thumbdown:

Tył zjadliwy ...ale na przód to bym nie ryzykował :wink4:

Opublikowano

no tył na moje oko jest ok ale z przodu trochę wystaje :confused4: po prostu jest za małe et jak by było et35 było by lux :notworthy:

Opublikowano

no obnizyc chce ale tez niewiem o ile by bylo najlepiej.. myslelem -30/-30 .....

chwilowo mam opony za free to popraktykuje z tymi felemi i oponami..;)

jutro moze bede dzialal... jak cos to dam znaka co i jak..;)

Opublikowano

Jak obniżysz to będzie problem z nadkolami. Jedyne wyjście to poszukać takich samych alu tylko z większym ET.

Opublikowano

Jak obniżysz to będzie problem z nadkolami. Jedyne wyjście to poszukać takich samych alu tylko z większym ET.

Czy ja wiem ...wzór strasznie stary , oklepany i mało atrakcyjny ..no ale o gustach sie nie dyskutuje :decayed:

Na glebie będzie tragedia ..wiem z autopsji , że wszelkie tego typu kombinacje z kołami nie przechodzą :wink4:

Opublikowano

Koło może wystawać max chyba 1cm (albo 2) poza obrys auta. Należałoby sprawdzić, bo chyba zgodnie z przpisami się mieści

Opublikowano

Czy ja wiem ...wzór strasznie stary , oklepany i mało atrakcyjny ..no ale o gustach sie nie dyskutuje :decayed:

Na glebie będzie tragedia ..wiem z autopsji , że wszelkie tego typu kombinacje z kołami nie przechodzą :wink4:

Mi też ten wzór się nie podoba i poszukałbym czegos innego. Ale zaba84 napisał że mu się podoba i chciałby przy nim zostać, stąd moja propozycja.

Opublikowano

mi tez ten wzor sie napoczatku nie widzial jak mialem fele jeszcze nie zalozone..ale jak wrzucilem je na auto to sie pasie... ;)

Opublikowano

Z tego co się orientuję to felgi/opony nie mogą w ogóle wystawać poza zarys auta, kiedyś kolega miał tak w Tigrze i pan policjant zabrał mu dowód :confused4: pojechał na przegląd a diagnosta go nie przepuścił.

Felgi mniej więcej wystawały mu jak twoje, podejrzewam że wszystko zależy od policjanta.

Opublikowano

mi tez ten wzor sie napoczatku nie widzial jak mialem fele jeszcze nie zalozone..ale jak wrzucilem je na auto to sie pasie... ;)

Ale jak wrzucisz ładniejszy wzór, to będzie jeszcze lepiej :tongue4: Zamieniłeś z 15" na 17" stąd Ci się podoba i masz wrażenie że wzór jest fajny. Za jakiś czas będziesz chciał zmienić :wink4:

Opublikowano

wiesz Dibo.. moze cos w tym jest ....;)

tak chyba mysle ze moje opierdziele te fele i zakupie jakies inne z et35..;)

moze 16, albo 17.... hmmm.. kurcze juz sam niewiem..mam metlik w glowie..:(

aaaaa...najleprze pytanie jak cos to ile bym za nie dostal....łot to jest pyt... :(

Opublikowano

aaaaa...najleprze pytanie jak cos to ile bym za nie dostal....łot to jest pyt... :(

Krytycznie mało :wink4:

Opublikowano

Krytycznie mało :wink4:

raggaman ma rację, za ten wzór dużo nie dostaniesz, w końcu do najpiękniejszych nie należy. Ale dołożysz i kupisz ładniejsze alu :wink4: