Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] stalowki , alusy 16" 3.0TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ET które bedzie pasowało napewno przy feldze 16stce to 35 !! Własnie byl u mnie kumpel i mówi ze własnie takie ET ma przy feldze 16stce, ewentualnie wyjscie jest jeszcze jedno kupić z wiekszym ET ale wsadzic dystanse :gwizdanie:

oto fotka jak wygląda 16-stka w 3,0 TDI sorki za jakość :

39625574a81b4c1e.jpg

337f6c088f9f3167.jpg

Opublikowano

ori 16" wcale zle nie wygladaja :tongue4:ja najpierw kupilem stalowki16" okazalo sie ze sa z 2008r i nie wchodza wkur....m sie i kupilem alu ori :chytry:

Opublikowano

a może iść do aso i zapytać ?

ale o co zapytac ?

Opublikowano

ale o co zapytac ?

Pewnie jakie stalówki 16" podejdą do 3.0TDI

Opublikowano

ale o co zapytac ?

w ASO powiedzieli ze nie istnieją stalówki 16" do 3.0TDI ani 17" stalówki do 3.0 TDI doradził żebym kupił tylko i wylącznie alu 17" i to najlepiej u nich :polew: szukam oryginalnych 16" alu jak by ktoś widział w dobrej cenie :gwizdanie:

Opublikowano

aha czyli aso zorientowane i pomocne :good:

Jak to zwykle bywa w ASO :polew:

Opublikowano

ale o co zapytac ?

w ASO powiedzieli ze nie istnieją stalówki 16" do 3.0TDI ani 17" stalówki do 3.0 TDI doradził żebym kupił tylko i wylącznie alu 17" i to najlepiej u nich :polew: szukam oryginalnych 16" alu jak by ktoś widział w dobrej cenie :gwizdanie:

17" nie produkowano w stalówce, a najniższe ET dla stalówki w 16" to 37. Więc mieli rację
Opublikowano

Te ostatnie mają ET 50 także mogą nie psować :wink4:

Opublikowano

te chyba nie za bardzo bo ET jest za duże :gwizdanie:

ps. patrzac na ten pierwszy link to się własnie zastanawiam czy aby napewno w tym modelu felgi było ET 35 kojarze ze było ET50 i ET 42

Opublikowano

Te ostatnie mają ET 50 także mogą nie psować :wink4:

ET50 to chyba troszkę za dużo.

Opublikowano

Panowie a jak sadzicie czy ORI fela 16-stka z ET42 (jeżdżą też na takich A6 3,0 TDI ) podejdzie do A4 3,0 TDI ? bo własnie się przymierzam do takiegu felunku zimowego :decayed: i zastanawia mnie czy wejdzie czy bede musiał zakładac dystanse :wink4:

Opublikowano

Panowie a jak sadzicie czy ORI fela 16-stka z ET42 (jeżdżą też na takich A6 3,0 TDI ) podejdzie do A4 3,0 TDI ? bo własnie się przymierzam do takiegu felunku zimowego :decayed: i zastanawia mnie czy wejdzie czy bede musiał zakładac dystanse :wink4:

ori fela alu czy stalowka podobno stalowka ni hu-hu a alu to sie okaze ;)

Opublikowano

Na oko ciężko powiedzieć. Podejrzewam że mogą być potrzebne małe dystanse. Nie masz możliwości założyć takich alu żeby sprawdzić ?

Opublikowano

Na oko ciężko powiedzieć. Podejrzewam że mogą być potrzebne małe dystanse. Nie masz możliwości założyć takich alu żeby sprawdzić ?

wiesz tak czy tak je kupię i albo będa dystanse albo nie , zadałem takie pytanie bo myślałem że ktoś będzie wiedział :naughty:

Opublikowano

wiesz tak czy tak je kupię i albo będa dystanse albo nie , zadałem takie pytanie bo myślałem że ktoś będzie wiedział :naughty:

własnie jakos tak mało sprawdzony temat z tego co sie dowiedzialem to na 17" w zimie lepiej duzo sie podobno jezdzi niz na 16" ale to tylko pogłoski :wink4:

Opublikowano

Przy wiekszej mocy lepiej jezdzi sie na wiekszej feldze, wiadomo...

cuber, z dystansem napewno bedzie dobrze, ale czy bez... to mam obawy.

Opublikowano

cuber, z dystansem napewno bedzie dobrze, ale czy bez... to mam obawy.

no własnie sie zastanawiam jak bardzo rózni sie piasta i zacisk 3,0 TDI w A6od A4 :mysli: