Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana gumowych nakładek w kluczykach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu strasznie mnie męczył wygląd moich kluczyków :embarrassed::confused4: . Noszenie w kieszeni z innymi kluczami, drobnymi, etc zrobiły swoje.
Efekt: powycierane i wstanie agonalnym gumowe wkładki to przycisków:

001cz4.jpg

Gdzieś na ebay.de widziałem te wkładki jako osobną część - w aso twierdzili, że nie i trzeba nowy kluczyk. :mysli:
Szybkie śledztwo dało rezultat: wkładki są wymienne i maja numer: 8z0 837 891 A (A dla 3 przyciskowej wersji, bez dla 2przyciskowca),
koszt 13.33 pln. Znów telefon do aso: "nie wiem co to jest co pan zamawia ale będzie za 3 dni" :decayed::naughty:

002xr3.jpg

Aby wymienić należy otworzyć klucz - szeroki i cienki śrubokręt wskazany. Teraz wąskim i ostrym śrubokrętem (najlepszy jakiś
zegarmistrzowski) podważamy gumę z boku - tam najłatwiej schodzi. Warto wymienić baterię przy okazji, wyczyścić wnętrze z brudu.
Nakładka dość ciasno wchodzi - trzeba ją starannie ułożyć na uszczelce.

Stara i nowa nakładka:

003hz4.jpg

Teraz składamy całość do stanu pierwotnego i napawamy oczy zrewitalizowanym kluczem:

004ft2.jpg
Dziękuję za uwagę :rolleyes:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajnie, że te gumki są dostępne ale mam jedno pytanie odnośnie wymiany. Jak dostaliście się do nich żeby wyjąć z obudowy? przecież trzeba wyjąć płytkę drukowaną a przecież ona jest niedemontowalna z tego co widziałem...

Opublikowano

oj oj, nie rozpędzaj się tak z rozbieraniem nierozbieralnego:)

Podważasz cienkim nożykiem i same schodzą z zewnątrz.

Niemcy są precyzyjni.Przykładają uwagę do szczegółów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie...czy te gumki na trzy przyciski w kluczykach z B6 i B5 są takie same, te same nr części?

Opublikowano

jeżeli chodzi o ten o nr 8z0837891a to tak :cool1:

z takim numerem jest kluczyk w B5 i B6

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

hmm tak sobie dziś przeglądałem Etke i trafiłem właśnie na stronę gdzie są piloty.

rozumiem że ten kod 8Z0 837 231 jest do całego kluczyka zgadza się??

i jeszcze na rysunku miałem coś takiego:

obudowaklucza.jpg

czy dobrze mi się wydaje że można same obudowy kupić?? (numer14 i 13 na obrazku??)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ma ktoś kod do obudowy kluczyka do b6

Opublikowano

ma ktoś kod do obudowy kluczyka do b6

4D0837246B

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

znaczek wymienisz tylko z obudową... wyżej masz napisane ile ona kosztuje :naughty:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ostatnio widziałem u kolegi Grazny ma może dwa miechy i znikają znaki :cool1:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ostatnio widziałem u kolegi Grazny ma może dwa miechy i znikają znaki :cool1:

niestety u mnie to samo :kwasny: ale i tak wygląda lepiej niż oryginalna dziesięcioletnia :wink4:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli chodzi o numeracje części to przyciski pilota są z A2 lub A4 B6 ,w A4 B5 przyciski nie występują jako część wymienna. :wallbash:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

q-wa rozłożyłem kluczyk na dwie części i tej gumy ruszyć nie mogę?!!!

help

Opublikowano

q-wa rozłożyłem kluczyk na dwie części i tej gumy ruszyć nie mogę?!!!

help

gume wyciagniesz podważając ją czymś ostrym gdzieś przy krawędzi. do wymiany gumek w zasadzie nie trzeba rozbierać całego kluczyka

Opublikowano

Wczoraj doszly - wymienilem bez rozbierania kluczyka oczywiscie - prosta sprawa .Co do jakosci to teraz trudno cos powiedziec jak są nowe , w kazdym badz razie nie roznia sie od drugiego mojego kluczyka ( ori nieuzywanego).Wszystko wyjdzie w praniu czyli po czasie zapewne - w kazdym badz razie na dzien dzisiejszy jestem zadowolony :good: .Pozdro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj doszly - wymienilem bez rozbierania kluczyka oczywiscie - prosta sprawa .Co do jakosci to teraz trudno cos powiedziec jak są nowe , w kazdym badz razie nie roznia sie od drugiego mojego kluczyka ( ori nieuzywanego).Wszystko wyjdzie w praniu czyli po czasie zapewne - w kazdym badz razie na dzien dzisiejszy jestem zadowolony :good: .Pozdro

czyli podważam jakimś cienkim narzędziem gumkę z wewnątrz i ona wyskoczy? Nie potrzebuje demontować całej obudowy kluczyka?

Może ktoś jaką fotkę wstawić jak to zrobić aby nic nie uszkodzić?

Opublikowano

czyli podważam jakimś cienkim narzędziem gumkę z wewnątrz i ona wyskoczy? Nie potrzebuje demontować całej obudowy kluczyka?

Dokładnie tak :)

00001hu.jpg

--

Pozdrawiam.

Sławek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

moje po wymianie... chyba z rok... wyglądają gorzej niż te które dostałem do autka gdy je kupowałem jak miało 4 latka... także tak gwoli zniechęcenia :wink4:

• 1 rok później...
Opublikowano

Zna ktoś numer nakładki do B7 lub A6 C6 to jest ten sam. :hi: