Dydki Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Witam . Gdy auto jest zimne i go odpalam to niema ssania, obroty silnika mają wartość 900 gdy wciskam gaz auto się przydusza i gaśnie, gdy mocniej wcine pedal gazu to wskakuje na większe obroty no i automatycznie nie gaśnie. Proszę o poradę czym to jest spowodowane .
Dydki Opublikowano 10 Września 2016 Autor Opublikowano 10 Września 2016 O który dokładnie czujnik chodzi? Jaki jest mniej więcej koszt tego czujnika?
Mateuszek1001 Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Czujnik G62, znajduje sie od miedzy silnikiem a ścianą grodziową. dokładnie w króćcu który jest przykręcony do głowicy. dochodzą do niego 4 kable
pawulons Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 To nie jest wina czujnika miałem ostatnio podobnie tylko że 1.8 bez turbo po odpaleniu też nie było ssania i się przyduszał. Wymieniłem czujnik sugerując się tematami na forum bez rezultatu potem podłączyłem pod kompa i zrobiłem adaptację przepustnicy no i teraz mam ssanie i się nie dławi już. Jeśli po przekręceniu kluczyka przepustnica piszczy chwilę i robi potem cyk to nie ma adaptacji sugerowałem się też tematami na forum że właśnie robi się tak adaptację bez komputera ale to są bzdury powtarzane z tematu na temat i na kolejne fora. Przepustnica po adaptacji komputerem nie robi cyk tylko po krótkim czasie powoli wraca do punktu zero i to właśnie jest ssanie że silnik powoli będzie schodził z wyższych obrotów
Dydki Opublikowano 10 Września 2016 Autor Opublikowano 10 Września 2016 W poniedziałek podepne pod komputer i bedzie wtedy jasne, dam znać o wynikach.
Robozz Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 Też kiedyś nie miałem ssania po odpaleniu na zimnym dodatkowo włączał się wentylator na maksymalny bieg. Po wymianie czujnika temperatury płynu problem znikł
kaman5151 Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 (edytowane) Ten problem przypada na wiele rzeczy. Miałem identyczny objaw. W moim przypadku okazał się odkręcony zaworek na listwie wtryskowej.Jest tam taki czarny gwincik na końcu jak do pompowania kół. Odkręć go na wyłączonym silniku(najlepiej jakby wcześniej chodził) i zobacz czy po wykręceniu wycieknie Ci stamtąd paliwo. Jeżeli tak to tu masz problem. Ponieważ nie trzyma ciśnienia. Zorientowałem się gdy po czasie zaczął mi moknąć kolektor. Była jedna długa plama w tej okolicy. Później wystarczy go dokręcić do środka śrubokrętem. Edytowane 16 Września 2016 przez kaman5151
bobasxx Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 To nie jest wina czujnika miałem ostatnio podobnie tylko że 1.8 bez turbo po odpaleniu też nie było ssania i się przyduszał. Wymieniłem czujnik sugerując się tematami na forum bez rezultatu potem podłączyłem pod kompa i zrobiłem adaptację przepustnicy no i teraz mam ssanie i się nie dławi już. Jeśli po przekręceniu kluczyka przepustnica piszczy chwilę i robi potem cyk to nie ma adaptacji sugerowałem się też tematami na forum że właśnie robi się tak adaptację bez komputera ale to są bzdury powtarzane z tematu na temat i na kolejne fora. Przepustnica po adaptacji komputerem nie robi cyk tylko po krótkim czasie powoli wraca do punktu zero i to właśnie jest ssanie że silnik powoli będzie schodził z wyższych obrotów Kolego możesz opisać dokładnie jak robiłeś adaptację? U mnie pomimo adaptacji na kompie i wyświetlaniu na końcu Adapt OK, za każdym razem jak przekręcę zapłon, przpustnica piszczy dłuższy czas a potem cyka.
pawulons Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Ja akurat robiłem polki VAG 4.9 kliknąłem tam przycisk ust początkowe czy jakoś tak i pokazało napis adp ok
bobasxx Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 Poczytaj tu: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/2184-adaptacja-przepustnicy/
pawulons Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Problem swój rozwiązałem koszt naprawy to 100 zł i w dodatku to 100 zł mam nadal tzn zalałem paliwa za taką kwotę i problem zniknął. Po dwóch dniach postoju od tankowania samochód odpalił i można normalnie dodać gazu bez dławienia się
KoWaL_89 Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Gdzieś ktoś coś mówił, że adaptacja sama się zrobi tylko trzeba dużo pojeździć autkiem. Czy to prawda nie wiem, nie sprawdzałem.
Rekomendowane odpowiedzi