djjary Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Witam koledzy wiem ze ten temat rozrządu był już wałkowany tyle razy ale interesuje mnie precyzyjna procedura wymiany co i jak po kolei ponieważ mam zamiar wymienić rozrząd i kolejne pytanko jakie świece wrzucić jeśli jest gaz irydowe czy zwykłe
darox5 Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Byle kto tego silnika nie ogarnia a Ty sam chcesz wymieniać? Świece Bosch Platinum iridium - 43 zł sztuka ja mam takie lub inne. Każdy będzie doradzał co innego. Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Robero321 Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Jak chcesz mieć rozrząd dobrze zrobiony oddaj do Sulejówka
BeyerBrown Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Popraw model i kod silnika w profilówce bo te V6 pod maską nie czyni z niego eSy... Co do rozrządu to wiadomo mi tylko tyle, że procedura serwisowa VAG-a to za mało, a szpece od tych motorów nie chcą się podzielić wiedzą ze zwykłymi ludźmi.
Robero321 Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 i popraw dane pod awatarem bo aż włos się jeży Dołączył:26 maj 2016Imię:XXXXXXLokalizacja:MyszkówModel:S4 B6Nadwozie:AvantRocznik:2003Silnik:3.0 V6Kod silnika:ATLNapęd:quattroSkrzynia:TiptronicPaliwo:PB ach BeyerBrown kilka sekund mnie wyprzedziłeś
BeyerBrown Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Heh... i tak lepsze V6 pod maską z błędem w profilówce niż 1.9TDI z S4 na klapie
Pawelkiwi Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Rozrząd jest bezproblemowy w wymianie jak tylko warsztat wie co robi i stosuje się do zaleceń producenta. Oczywiście wariatory sprawne, bez wycieków itd. Przy gazie jak masz więcej kasy daj irydowe ale na zwykłych ale zalecanych do gazu nie odczujesz żadnej zmiany.
sH3ep Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 Jeśli warsztat wie co robi, a nie ma za wiele takich warsztatów niestety ;/
Rekomendowane odpowiedzi