tkamicki5 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam.mam pytanie otóż nieraz jak odpalam samochód to słychać jest takie jakby klekotanie przez chwile a później jest git wiecie od czego to może być?może olej trzeba wymienić? pozdrawiam
majkel_majki Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 stukają hydrauliczne popychacze zaworów
loco87 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 w benzynie tez cos takiego slychac.........?
adams78 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 nieraz jak odpalam samochód to słychać jest takie jakby klekotanie przez chwile a później jest git wiecie od czego to może być?może olej trzeba wymienić? Czasem trzeba. Ale jak masz dobry, to nie ma problemu. Przez chwilę stukają, dopóki olej nie skasuje luzu. Napierda...ają zarówno w dieslu jak i w benzynie o dużym przebiegu.
nike21 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 zalezy co znaczy dla Ciebie duzy przebieg... ja mam 215000 i cisza zaworki w Twoim aucie nie powinny klekotac nawet na zimnym silniku... po odpaleniu na zimnym moze je byc slychac przez chwilke ale cos jak "cykanie wtryskiwaczy"
domelq Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zawory dają znać o sobie, a to kiedy się odezwią zalezy jak był szanowany silnik. TO, że po chwili cichna to wyjaśnił kolega wyżej
adams78 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 zalezy co znaczy dla Ciebie duzy przebieg... ja mam 215000 i cisza Mam na myśli rzeczywisty przebieg, a nie cyferki na blacie... Stukają przez 2-3 sekundy, większość użytkowników nawet o tym nie wie...
nike21 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 mam w 100% ori przebieg potwierdzony przez ksiazki serwisowe a nawet jesli bylby wiekszy to chyba z motorem powinno byc gorzej :> wiem ze zaworki czasem stukaja na zimnym ale tego prawie nie slychac... jak juz pisalem-praca wtryskiwaczy w benzyniaku jest glosniejsza niz luz na hydropopychaczach a jesli komus zaczynaja klekotac jak to padlo w pierwszym poscie z pytaniem to albo konczy sie naped rozrzadu albo niedomaga uklad olejenia :gwizdanie:
endriuu Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahl_zly_olej-t56624.0.html
tkamicki5 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2008 zaczyna mnie to coraz bardziej denerwować zauważyłem też że jak silinik jest ciepły to też mi klekocze dopóki nie przygazuje do 4500obr.później już cichutko chodzi trzeba bedzie z nim do lekarza jechać
nike21 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 obstawiam na przypchany ktorys kanal olejowy lub wytarte hydropopychacze lub pompa oleju juz nie daje takiego cisnienia jak powinna... dobry warsztat z dobrym mechanikiem ktory ma dobre ucho manometr do kontroli cisnienia oleju i stetoskop powie Ci co jest nie tak
Rekomendowane odpowiedzi