Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 APT] Dziwny dzwięk przy odpaleniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.mam pytanie otóż nieraz jak odpalam samochód to słychać jest takie jakby klekotanie przez chwile a później jest git wiecie od czego to może być?może olej trzeba wymienić? pozdrawiam

Opublikowano

nieraz jak odpalam samochód to słychać jest takie jakby klekotanie przez chwile a później jest git wiecie od czego to może być?może olej trzeba wymienić?

Czasem trzeba. :decayed:

Ale jak masz dobry, to nie ma problemu. Przez chwilę stukają, dopóki olej nie skasuje luzu.

Napierda...ają zarówno w dieslu jak i w benzynie o dużym przebiegu.

Opublikowano

zalezy co znaczy dla Ciebie duzy przebieg... ja mam 215000 i cisza :cool1:

zaworki w Twoim aucie nie powinny klekotac nawet na zimnym silniku... po odpaleniu na zimnym moze je byc slychac przez chwilke ale cos jak "cykanie wtryskiwaczy"

Opublikowano

Zawory dają znać o sobie, a to kiedy się odezwią zalezy jak był szanowany silnik.

TO, że po chwili cichna to wyjaśnił kolega wyżej

Opublikowano

zalezy co znaczy dla Ciebie duzy przebieg... ja mam 215000 i cisza :cool1:

Mam na myśli rzeczywisty przebieg, a nie cyferki na blacie...

:cool1:

Stukają przez 2-3 sekundy, większość użytkowników nawet o tym nie wie...

Opublikowano

mam w 100% ori przebieg potwierdzony przez ksiazki serwisowe :cool1: a nawet jesli bylby wiekszy to chyba z motorem powinno byc gorzej :>

wiem ze zaworki czasem stukaja na zimnym ale tego prawie nie slychac... jak juz pisalem-praca wtryskiwaczy w benzyniaku jest glosniejsza niz luz na hydropopychaczach

a jesli komus zaczynaja klekotac jak to padlo w pierwszym poscie z pytaniem to albo konczy sie naped rozrzadu albo niedomaga uklad olejenia :gwizdanie:

Opublikowano

zaczyna mnie to coraz bardziej denerwować zauważyłem też że jak silinik jest ciepły to też mi klekocze dopóki nie przygazuje do 4500obr.później już cichutko chodzi trzeba bedzie z nim do lekarza jechać

Opublikowano

obstawiam na przypchany ktorys kanal olejowy lub wytarte hydropopychacze lub pompa oleju juz nie daje takiego cisnienia jak powinna... dobry warsztat z dobrym mechanikiem ktory ma dobre ucho manometr do kontroli cisnienia oleju i stetoskop powie Ci co jest nie tak :good: