yanosho Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 na samym początku współpracy z BLB trzeba było mu podziękować za współpracę zapodać z małym przebiegiem ulepszone BKD lub BSY z mitsu BLB sprzedać i prawdopodobnie prawie na zero byś wyszedł i jedynie co by Cię interesowało to paliwo i filtry:wink: cała zabawy z BLB imbusik, wałki, głowica, pompki to pudrowanie syfa:kwasny: ale Tomek rozumiem, że już poczyniłeś wcześniej jakieś kroki aby Ci służył więc żal teraz myśleć o drugiej motorowni
KERCZI Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Kurde kazdy silnik praktycznie ma swoje za uszami. Ja tam uwazam ze w BLB kwestia 3k i auto sluzy dlugo dlugo... mialem BLB, za 2k z nowa pompa oleju zrobilem imbusik, za ok. 1K turbo i auto smigalo na mocnym programie az milo, teraz Boseron drze dalej furmanke i tez nic sie nie dzieje... nie ma juz silnikow nie zniszczalnych. czy to 3.0 TDI czy 2.0 tfsi czy 3.2fsi kazdy cos ma... trzeba sie z tym pogodzic, zrobic co trzeba, dbac i jezdzic...
niestandardowy Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 KERCZI - 2k to znaczy 2 tysiace?
niestandardowy Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 chcialem sie tylko upewnic, a tak pozatym jest gdzies na forum temat z opisem silnikow? bo ja mam bpw i sam nie wiem czy to dobry silnik. odpukac w niemalowane chodzi jak tralala
yanosho Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 BPW to taki rozwiercony 1,9 sorki Tomek za spam w temacie
Pretor Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 Nie do końca to taki rozwiercony 1,9. BPW to taki BLB z główną z AVF. Wysłane z mojego MT27i
H4mm3R Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Opublikowano 14 Marca 2013 Mój BLB już jest wykastrowany (niema wałków wyrównoważających) + EGR zaślepiony... W grudniu 2011 poleciało mi 12 zębów na pasku rozrządu (pasek miał 80kkm jakiś podwójnie wzmacniany z Gates'a) na początku ja i mechanik myśleliśmy że to pompa tandem, ale po zamianie pompy na inną silnik dalej nie odpalał... potem dopiero zauważyliśmy pasek. Po wymianie rozrządu silnik odpalił i nic nie wskazywało żeby było coś nie tak, poza problemami z odpalaniem na zimnym, które latem ustąpiły. Od tamtej pory zrobiłem 60kkm, wymieniłem turbo + korekta i wtedy zaczęło się pogarszać odpalanie na zimnym, dymienie i ostatnio zauważyłem ubywanie płynu chłodniczego. No to głowica w górę i okazało się... że są uszkodzone dwa końcówki popychaczy zaworów, głowica jest popękana na pierwszym cylindrze. Po dokładniejszych oględzinach wyszło, że 6 zaworów są lekko krzywe, choć tutaj zawory są grubości patyczka do uszu i dużo nie trzeba żeby je skrzywić.. Pompki oddałem do regeneracji, bo już mają 350kkm nalatane i niema bata żeby dobrze ciśnienie trzymały.
siemian Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 Kurde kazdy silnik praktycznie ma swoje za uszami. Ja tam uwazam ze w BLB kwestia 3k i auto sluzy dlugo dlugo...mialem BLB, za 2k z nowa pompa oleju zrobilem imbusik, za ok. 1K turbo i auto smigalo na mocnym programie az milo, teraz Boseron drze dalej furmanke i tez nic sie nie dzieje... nie ma juz silnikow nie zniszczalnych. czy to 3.0 TDI czy 2.0 tfsi czy 3.2fsi kazdy cos ma... trzeba sie z tym pogodzic, zrobic co trzeba, dbac i jezdzic... dokłądnie tak. Chociaż ja tam uważam że BLB jest niezniszczalny tylko trzeba go traktować jak starą k...we :decayed: Luuuubi to :grin:
H4mm3R Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Opublikowano 22 Marca 2013 New info :Audi uruchomione To fajnie tylko ja juz w kanał leje
marcin_o23 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 ale ten tył fajnie wygląda no i dźwięk na żywo mało to już ropniaka przypomina
Rekomendowane odpowiedzi