P.K Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Witam wszystkich użytkowników forum! Mam na imię Patryk. Przed kupnem RS5, jeździłem VW Golfem R (stage 3 - czyli 360km) po 11 miesiącach jazdym tym autem (planowo miało być 5 lat) wystawiłem aktualnie na sprzedaż. Golfa kupiłem od tego samego właściciela co RS5 (sąsiad-pedant i fanatyk motoryzacji). Sprzedał mi Golfa, a sam kupił następce czyli RS5 (już wtedy zapisałem się w kolejkę gdyby sprzedawał). I tak od słowa do słowa miałem dwa dni na podjęcie decyzji... Nie rozstawałem się z kalkulatorem przez 48h i podjąłem decyzję iż kupuję... Audi RS5, narazie od soboty zatankowałem 3 baki... i cieszę się jazdą. Każda okazja do wyjechania autem z garażu jest bardzo dobra. Jeśli chodzi o podstawowe różnice po przesiadce to różnica w prowadzeniu, wygoda, wykończenie, jakość prawie wszystko na plus. Spora przewaga Audi nad Golfem to reakcja na gaz. W RS5 przy lekkim muśnieciu leci torpeda, DSG już tak szybkie nie było chwile musiało pomyśleć. Rocznik 2014. Pozdrawiam Jędrka z forum, który zawsze w jakiś sposób zdjęciami na forum czy na portalach społecznościowych "przekonywał mnie" do zakupu w przyszłości Audi i nie raz odpowiadał mi na nurtujące pytania. Tak wyglądał poprzednik I obecny zakup: Edytowane 6 Lutego 2018 przez P.K
Kooga Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 No ladnie, dobra fura! Pokaz wiecej fotek
Mateuszek1001 Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Marzy mi sie kiedyś taka audi chociażby zwykła A5.
wrclaguna Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Autko piekne Tak zapytam NAWIGACJA była zmieniana ?
Binek1.8T Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Kolego, napisałeś ze moja S5 jest piekna, to co można powiedziec o twojej RS5? Jest prześliczna! Kolor mega, jedyna rzecz która bym zmienił to alufelgi na coś ciekawszego, rotor 20/21? Zawsze w 5tce widzi mi sie tylko rotor a od RS ma niesamowita glebie! (ET)
Bristol Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Również myślę a nawet jestem pewien że ładne, wklęsłe felgi 20" poprawią o wiele i wygląd Czy te modele ( polifty ) też miały problem z " nie trzymaniem fabrycznej mocy " ??
P.K Opublikowano 21 Września 2016 Autor Opublikowano 21 Września 2016 Jeśli chodzi o felgi to ja już wcześniejszego właściciela namawiałem na zmianę. Wpadnie dopiero pewnie w przyszłym roku ponieważ mój fundusz w tym roku został i tak już wykorzystany. Zmieniana nawigacja tzn? Pytanie do znawców tematu mechanicznych. Na 60tys co wymienić na przeglądzie, aby o niczym nie zapomnieć. Olej, filtry, olej przekladnie, olej skrzynia, płyn hamulcowy?
Norbas Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Mega auto buda a5 jest super ale w wersji Rs już niczego jej nie brakuje Gdzie najwazniejsza fota, czyli motorowni?
wrclaguna Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Zmieniana nawigacja tzn? Panel nie jest z RS5 ORI wyglada tak Pytanie do znawców tematu mechanicznych. Na 60tys co wymienić na przeglądzie, aby o niczym nie zapomnieć. Olej, filtry, olej przekladnie, olej skrzynia, płyn hamulcowy? Ja bym sprawdził jeszcze to http://www.a5oc.com/forums/s5-performance-mods/9808-s5-fsi-engined-doomed-4.html#post144201
Binek1.8T Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Jeśli chodzi o felgi to ja już wcześniejszego właściciela namawiałem na zmianę. Wpadnie dopiero pewnie w przyszłym roku ponieważ mój fundusz w tym roku został i tak już wykorzystany. Zmieniana nawigacja tzn? Pytanie do znawców tematu mechanicznych. Na 60tys co wymienić na przeglądzie, aby o niczym nie zapomnieć. Olej, filtry, olej przekladnie, olej skrzynia, płyn hamulcowy? W książce serwisowej masz wszystko uszczegolnione co powinno być wymienione przy 60tys.
Bristol Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Dopilnuj sobie przeglądu na 60kkm bo dzisiaj takie fuszerki odp....... w ASO że szok... Nawet jeśli u nich było kupione auto i u nich na bieżąco serwisowane...
P.K Opublikowano 21 Września 2016 Autor Opublikowano 21 Września 2016 Najlepsze jest to, że narazie RS5 jest bardziej ekonomiczne od Golfa. Tam był ten silnik wyżyłowany i potrzebował dużej dawki paliwa, żeby jechał. Range na pełnym baku zazwyczaj 200-250 w Golfie. W Audi 450-480, ale robię około 350km ponieważ chyba jeszcze komputer liczy spalanie po poprzednim właścicielu, który jezdził bardzo spokojnie. I jeszcze zdjęcie kilka miesięcy przed zakupem + mój biały Golf Co do navi to różni się tylko kolorem przycisków chyba że czegoś nie zauważyłem?
griga-st Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Osiem cylindrów Nie do kupienia już w tej klasie.. Ten Golfik ma silnik jeszcze na pasku rozrządu?
P.K Opublikowano 21 Września 2016 Autor Opublikowano 21 Września 2016 Golf ma pasek zgadza się. Dzisiaj miałem okazję pojeździć u byłego właściciela RSa jego nową zabawką która z 520koni została wystrojona na ponad 630 kucy. Jednym słowem miota jak szatan i gubi trakcje cały czas.
jozek726 Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 ten Twój RS5 to wersja usa , a gdzie w takim razie przód z USA ?
Rekomendowane odpowiedzi