Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B9 2.0 TFSI 252 KM Quattro S-tronic S LINE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Obiecane zdjęcia :)

W późniejszym terminie podrzucę również wnętrze w nocy chociaż zdjęcia raczej tego nie oddadzą.. Efekt niesamowity. Sprawdzałem opcje temperatury oleju silnikowego.. Na pierwszy rzut oka nie widzę tego w opcjach.. Ale dla mnie nie jest to jakiś znaczący minus.. Zegary klasyczne dla mnie to plus ogromny. Ale tak jak kolega wcześniej napisał, zależy od upodobań.

EDIT: Zdjęcia wnętrza w nocy już wrzucone. Kolorów można ze 30 i różne konfiguracje, jasności itd.. Ta mi się najbardziej podoba. Pzdr.

EDIT2: Zdjęcia dodane na początku tematu.

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano

Piekne auto. Gratulacje! :-)

Ps. ceny nowych aut premium sa kosmiczne swoja droga...

ps.2 wrzuc fotki wnetrza wieczorem - jak wyglada podswietlenie.

szerokosci i bezawaryjnosci :-)

Opublikowano

gratulacje auta - wielki plus za silnik i oczywiście kolor :thumbup1: Powiedz mi proszę jak wygląda kwestia miejsca bo z tego co czytałem za wiele b9 nie urosła względem b8.

Opublikowano
  • Autor

Nie porównam do B8 bo jej nie miałem. Natomiast porównując z Passatem B7 naprawdę we wnętrzu jest bardzo porównywalnie pod względem przestronności. Bagażnik Passat troszkę większy. Ale nie jakoś bardzo znacząco. Jestem zadowolony. Za sobą spokojnie usiądę i w miarę wygodnie mogę jechać, a nie w każdym samochodzie to było w moim przypadku takie oczywiste (np w Lagunie 3 był z tym problem).

Opublikowano

Piekna sekcja z fajnym napedem :) VK jest bayer, ale jestem zdania ze prawdziwe zegary sa ładniejsze. Nie rozumiem politiki z graniem. Harman w bmw 3 czy 4 to poprostu inna klasa...

Opublikowano

Zdjęcia środka/podświetlenia POWALA !!

Opublikowano

Świetna konfiguracja i jak dla mnie analogowe zegary są lepsze niż te wirtualne :wink:

Opublikowano

Niesamowity przeskok pod każdym względem w porównaniu do B8 :huh:

Wózek który napewno szybko się nie zestarzeje :)

szkoda tylko że nowe auta tak dostają po d*pie jeżeli chodzi o spadek ceny po dwóch,trzech latach :angry:

Opublikowano

Nie porównam do B8 bo jej nie miałem. Natomiast porównując z Passatem B7 naprawdę we wnętrzu jest bardzo porównywalnie pod względem przestronności. Bagażnik Passat troszkę większy. Ale nie jakoś bardzo znacząco. Jestem zadowolony. Za sobą spokojnie usiądę i w miarę wygodnie mogę jechać, a nie w każdym samochodzie to było w moim przypadku takie oczywiste (np w Lagunie 3 był z tym problem).

No właśnie tak jak myślałem - mega się tym zawiodłem po myślałem nad zmianą na b9 za rok ale u mnie teraz (dziecko) ważne jest miejsce. Woże dziecko w foteliki RWF i potrzeba do niego sporo miejsca z tyłu. w B8 lift przy odsunięciu przedniego fotela pasażera do fotelika pasażer od strony kierowcy za wiele miejsca już nie ma - na pewno nie wystarczająco na podróż rzędu 500km +.

Dziwi mnie to bardzo bo passat... ba... nawet octavia nowa ma wiecej miejsca z tyłu niż B9.

Dlatego raczej pójdę w A6 C7 jak z resztą licze grono klubowiczów :)

Opublikowano

Z zewnątrz w tym kolorze jest Piękna :) A wnętrze po prostu brak słów :kox: A w nocy to już :slina:

Opublikowano
  • Autor

No właśnie tak jak myślałem - mega się tym zawiodłem po myślałem nad zmianą na b9 za rok ale u mnie teraz (dziecko) ważne jest miejsce. Woże dziecko w foteliki RWF i potrzeba do niego sporo miejsca z tyłu. w B8 lift przy odsunięciu przedniego fotela pasażera do fotelika pasażer od strony kierowcy za wiele miejsca już nie ma - na pewno nie wystarczająco na podróż rzędu 500km +.

Dziwi mnie to bardzo bo passat... ba... nawet octavia nowa ma wiecej miejsca z tyłu niż B9.

Dlatego raczej pójdę w A6 C7 jak z resztą licze grono klubowiczów :)

Musisz zobaczyć sobie. Ja też mam jedno małe dziecko już z fotelikiem do przodu. Ale jeszcze pozwoliłem sobie na A4. Na razie z miejsca nie jestem niezadowolony ale zobaczę przy jakimś urlopiku jak to wygląda w praktyce. Za 3 lata być może też zastanowię się już nad nową A6 lub moją ukochaną A7. Ale to z takim wyposażeniem ciut inny budżet.

Opublikowano

ostatnia fota jest najlepsza :)

Opublikowano
  • Autor

ostatnia fota jest najlepsza :)

Podoba mi się ten kolor. Ale tak jak pisałem, kolorów można ze 30 i oddzielnie na kontury oddzielnie na te poświaty. Jasności też mogą być różne. Przypomnę tylko, że takie wnętrze jest tylko w tej najwyższej wersji oświetlenia wnętrza. Są jeszcze 3 poziomy niżej, wtedy nie wygląda to aż tak fajnie.

Przy okazji dzięki wszystkim za gratki.

Opublikowano

ramki klubowe zamów !

Opublikowano

ciekawe jak tam spalanie oleju w tym TFSI :wink:

Opublikowano

ciekawe jak tam spalanie oleju w tym TFSI :wink:

To już inne motory niż w b8 więc nie powinno być problemu z braniem oleju , poza tym jest wtrysk pośredni i bezpośredni tak jak w 1.8

Edytowane przez marcinch001

Opublikowano

Nie tak całkiem inne. Nie znam dokładnie szczegółów, ale to dalej III generacja.

AT150282_medium1-424x600.jpg

Jaki masz kod silnika?

Opublikowano

Brały olej bo miały wadliwe pierścienie w b8 po 2012r chyba czerwcu ten problem wyeliminowali .

Opublikowano

Świetne jest to auto :kox: . Kolor według mnie nadaję mu charakter :wink: Ostatnio miałem okazje poszperać trochę w B9 z virutal cocpit i z tradycyjnymi tarczami. VC zajeżdża trochę grami komputerowymi i nie przypadł mi do gustu fajnie, że masz tradycyjne zegary. Zdjęcia z oświetlenia widzę, że nie oddają tego efektu jak naprawdę :)

Bezawaryjności :hi:

Opublikowano

Gratuluje super fura.. kolor i felgi świetnie sie komponują. Bardzo fajny silnik, mailem okazje potestować avanta z tym motorkiem i jeździł b przyjemnie. Sam wybrałem tdi i na dniach odbieram allroada ;) podobny konfig wnętrza jednak z vk, głównie właśnie dla mapy z Google earth, co wyglada mega efektownie, za to nie brałem banga i skór.

Pozdrawiam i do zobaczenia gdzieś na trasie :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk