Jscob Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Witam Czy montował ktoś u siebie jeden z chińskich zestawów HID-ksenonów z allegro? Czy jakość światła jest znośna, jak długo wytrzymuje ten zestaw, z tego co widzę większość kosztuje w granicach ~80zł, dlatego mam wątpliwości co do jakości sprzętu. Jakie macie doświadczenie z tym sprzętem?
robitl Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 bardzo słaba jakość zarówno produktu jak i światła montuj bixa mogę Ci pomóc przerobić lampy. 1
Zivia Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 ja mam zamontowane i nie narzekam widocznie więcej światła ja za swoje dałem 150 zł bardzo słaba jakość zarówno produktu jak i światła montuj bixa mogę Ci pomóc przerobić lampy. Przerabiasz może lampy jak tak to jaki koszt ??
Jscob Opublikowano 11 Października 2016 Autor Opublikowano 11 Października 2016 bardzo słaba jakość zarówno produktu jak i światła montuj bixa mogę Ci pomóc przerobić lampy. A na czym polega to przerobienie, jaki efekt i jaki koszt? ja mam zamontowane i nie narzekam widocznie więcej światła ja za swoje dałem 150 zł a pamiętasz może jaki producent ?
doman96b6 Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/235719-hid-xenon-do-mijania/page-1 Tu się sporo dowiesz,pamiętaj że prędzej czy później padnie Ci od hid sterownik pompy ABS,sporo osób spotkała taka przypadłość
Zivia Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 ja mam zamontowane i nie narzekam widocznie więcej światła ja za swoje dałem 150 zł a pamiętasz może jaki producent ? Na pudełku mam napisane Ariot
Jscob Opublikowano 14 Października 2016 Autor Opublikowano 14 Października 2016 Zamówiłem, zobaczymy co to przyjdzie.
Emejcz Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 Mam HID'y z allegro od ponad pół roku i przeskok zwykła żarówka/HID jest ogromny na korzyść HID'a. Wytrzymałość jak za tą cenę jest zadowalająca. Nie bierz więcej jak 4300K.
Zivia Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zamówiłem, zobaczymy co to przyjdzie. I jak przyszły ??
Fido Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Hura. Następny co będzie oślepiał innych.
Zivia Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Pewnie będzie oślepiał tak samo ja ludzie jeżdżący na źle ustawionych światłach. Ja mam założone hidy i nikt mi nie mruga tak że pisanie że na pewno będzie oślepiał jest bezcelowe
Rafal2410 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 to moze i ja sie wypowiem bo czytajac wontek przypomniałem sobie o zapomnianych hidach które zostały mi po quadzie i tak raptem 2 godzinki i załozyłem . zrobiłe 300 km po trasie i tylko raz facet mi mrugnoł swiatłami jak mijalismy sie na szczycie górki (brak samopoziomowania ). dodam ze 2 tyg temu miałem przeglad i facet podniusł mi doc znacznie swiatła mijania nawet mysle ze za wysoko. ja mijajac sie z innymi xenonami na górce tez jestem oslepiany zreszta z innymi zarówkami równierz takrze nie wiem sam co o tym myslec .widocznosc znacznie sie poprawiła ale faktycznie musiałbym zainwestowac w samopoziomowanie choc czytałem artykół na forum prawnym ze przy dokłądaniu powtarzam dokładaniu xenonu nie musi byc samopoziomowania jedynie spryskiwacze .co do spryskiwaczy mam podzielone zdanie bo mnie uczyli w szkole ze woda rozszczepia swiatło czy to deszcz czy płyn i jakos na to sposobu bez wycieraczek nie znalezli.
Jscob Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Aktualizacja: Jeżdżę już prawie 10 miesięcy na tym zestawie i powiem że jestem pozytywnie zaskoczony, faktycznie dużo lepiej świecą niż zwykłe żarówki. Co do oślepiania to jeśli jest lampa dobrze ustawiona to nie ma możliwości, nikt mi nie migał światłami. Co innego jeśli ktoś montuje taki zestaw w zwykłych lampach bez soczewek, to jest to zdecydowanie kary godne! Żywotność około 10 mscy i jak narazie nic im nie dolega. Ktoś wyżej wspomniał że padnie sterownik ABS, mi już wcześniej padł jeżdżąc na zwykłych żarówkach więc to może one są winne? A tak na poważnie to te sterowniki tak mają, elektronika jest dość delikatna i po jakimś czasie pada.
Rekomendowane odpowiedzi