hubi. Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Zakup dobrej budy i zabawa Po wielu konsultacjach z kolegami którzy już maja za sobą poważne swapy i przeróbki różnych aut doszedłem do wniosku że motory 2.5tdi są i wadliwe i mało rozwojowe, więc padła decyzja by wsadzić porządne 1.9 tdi 130km Jedyne słuszne rozwiązanie do koksowania na 200+, które sporo zniesie, jest sprawdzone i trwałe. Jak również jest do tego sporo części w dobrej cenie Auto poszukiwane z zamiarem przerobienia na mocne quattro, które będzie już coś jechać Wykorzystywane jako drugie auto w rodzinie na dłuższe trasy oraz awaryjnie Bo pierwszym autem jest a3 1.9 tdi asz 130km podciągnięty na takiej samej turbinie do ok. 220km i 495Nm, ale ośka ;/ http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?127300-A3-8L-5D-1-9-TDI-ASZ-130-gt-GTB-20-gt-220Hp-495Nm-(koccuurro)&p=1514750#post1514750 Plan bardzo podobny 04.2016 Zakup za kwotę w granicach 1000 EURO Historia auta Auto kupione koło Poznania na niemieckich dokumentach Wszystkie książki i dokumenty kluczyki (2 razy scyzoryk i klucze serwisowe) Stan i przebieg realny Wałki grały auto odpalało nie kopciło A4 Quattro 2.5 V6 Rok 2000 polift Przebieg 350 000 kmSprowadzone z NiemiecZawieszenie nie wybiteWnętrze zadbane ale do prania które zostało zrobioneOryginalna nawigacja na wyświetlaczu licznika Fis pełny do wymiany, ale to standard po tylu latach- do zrobienia System głośnomówiący10 poduszek powietrznychTelefon- nokia (prawdziwa cegła )KomputerKlimatyzacja ori nagłośnienie kod i książka do radia jest Napęd 4x4Hak Skrzynia 6 biegowa Koła 16" opony 205/65/16 Vredestein Qutrac Z uwagi na to że silnik był sprawny i auto jeździło - zostało serce wystawione na sprzedaż będąc jeszcze w aucie i od pierwszego kupca zostało sprzedane i wyjęte Zostało jeszcze trochę osprzętu na sprzedanie jak coś (alternator, klimatyzacja, chłodnica wody, chłodnica klimatyzacji, sprzęgło czyli koło zamachowe docisk tarcza, turbina, pompa vacum, katalizatory i coś tam jeszcze ) 1. Pierwszą modyfikacją było dokopanie się do pompki w zbiorniku paliwa (przy okazji jego wyczyszczenie) i jej przerobienie tak aby nie pompowała paliwa do kubła tylko bezpośrednio w układ i do filtra przy silniku. 2. W tzw międzyczasie auto stało i czekało na serce więc był moment żeby auto opłacić akcyzę ;/ niestety tą wyższą czyli około 1000 zł oraz zarejestrować w wydziale komunikacji. Przy okazji dowiedziałem się że nie trzeba mieć już tablic wyjazdowych żeby zrobić pierwszy przegląd auta z zagranicy w PL. Jeszcze dwa lata temu było trzeba mieć próbne deski żeby zrobić przegląd lub ważne tablice niemieckie. 3. Przy tej okazji zostało zrobione odpowiednie badanie techniczne tak, aby na docelowych dokumentach było 1.9 tdi, a nie 2.5 tdi jak również pojemność. 4. Faktura za wymianę silnika i cacy malina Autko zarejestrowane i porządek w dokumentach tak jak zakładano na wstępie. [sWAP ] Zakup silnika opcje jakie wchodziły w grę to tylko i wyłącznie motory 1.9 tdi seryjne 130 km PD czyli AVF AWX ASZ ARL BTB BLT - chyba tyle ich jest Trwałe sprawdzone motory które gwarantują przekroczenie granicy 200+ Okazyjnie udało się kupić motor od kolegi który sprowadził anglika a4 b6 s-lina kod silnika AVF z przebiegiem około 160.000km- a że się znaliśmy to i cena za cały motor była dobra I mała uwaga są różne wersje tych motorów chodzi o rozwiązanie napędu klimy i wiskozy (i są albo jeden pasek, albo dwa), jak również ze trzy typy rozruszników w zależności od skrzyni Ja trafiłem akurat na układ z jednym paskiem i postanowiłem zrezygnować z wiskozy. W miejsce tego wpadł elektryczny wentylator od B7 i dołożony kawałek instalacji Co jeszcze ważne, a to wtryski najlepiej jakby trafiły się AL, u mnie niestety podobno nowsze BA także troszkę ograniczyły wynik, ale może będzie za to oszczędniej. Zobaczymy może w przyszłości zmienimy ... wiatru jest .., potencjał na + - Poduszki od silnika zostają od 2.5 tdi- są troszkę twardsze - Wiązka silnika z 2.5 tdi do przerobienia albo kupno z pasata b5 1.9 - Przekładka pomiędzy silnikiem, a skrzynią biegów - Odpowiedni rozrusznik - Chłodnica wody od 1.9 (2.5 ma po drugiej stronie wejście) - Komputer 019KD Oczywiście wpadło przy okazji nowe: - sprzęgło komplet + kevlar - uszczelniacz wału korbowego - rozrząd z napinaczem hydraulicznym - nowe filtry i olej - uszczelniacz na tylnym moście (pociło się) - olej na nowy w tylnym moście Pozostałe prace wykonane przez profesjonalistów, których polecam i u których sam robię przeróbki (jak i inne drobne rzeczy typu wymiana silnika rozrządu, czyszczenie turbiny czy jej wymiana na inną Większą ). Naprawdę solidni i skuteczni Panowie 'to moje prywatne zdanie w moim temacie 09.2016 Turbina GTB20 downpipe instalacji IC wykonana przez Krzysiek1606 (https://www.facebook.com/turbospaw/?hc_ref=PAGES_TIMELINE) 09.2016 Strojenie by spanky (https://www.facebook.com/edctuning) Na koniec wykres po programie Na tyle pozwoliły pompki BA ;/ Dalej będę coś modził: Hamulce tył od s4 b5- zrobione- kupione od kolegi fatboyA4 (zalecam ostrożność przy zakupie czegokolwiek u tego Gościa. Jeden niesprawny przy reklamacji powiedział że ma to w d****. Super zachowanie jak na kogoś z forum.) malowanie przymiarka tarczy 03.2017 Przyciemnianie tylnych szyb. Padło na B-12 480 zł radość bezcenna 1000 zł droższa Co dalej będziemy działać 03.2017 Nowe wahacze z gwarancją 4 lat bez limitu kilometrów [/URL Następnie montowanie katalizatora 04.2017 Przymiarka lotki 22.04.2017r.- przebieg 360 000 km Testujemy nowe oleje + do oleju dodany ceramizer 08.2018 Działamy z zawieszeniem z przodu 09.2018 Bixenon Co dalej w planie: 1. lotka 'al RS4 klapa tył 2. bixy - soczewki już kupione czekają- zakupione do rezania od kolegi booolek 3. może body od S4 4. Wymiana kierki na skórzaną bo jest plastikowa- już jest czeka na założenie będzie od a3 a do a3 wpadnie z s3 5. Tempomat- kupiony czeka na montowanie Edytowane 7 Września 2018 przez hubi. aktualizacja wątku
chudy30 Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 nic tu niem żeby nawet na to spojrzeć i coś napisać
hubi. Opublikowano 13 Października 2016 Autor Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) To po kiego grzyba chudy30 robisz ot mi w temacie ? jednak miałeś co napisać Edytowane 13 Października 2016 przez hubi.
fanthomas18 Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 Ooo, WWL? Muszę obadać na żywca
hubi. Opublikowano 13 Października 2016 Autor Opublikowano 13 Października 2016 Troszkę inne tablice, ale autko kręci się po okolicy WWL
fanthomas18 Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 Radzymin? Pracuje w Radzyminie jeździsz czasami na myjnie bezdotykowe?
hubi. Opublikowano 13 Października 2016 Autor Opublikowano 13 Października 2016 Zazwyczaj vis a vis Garbolewskich, albo vis a vis Nowego Cmentarza
fanthomas18 Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 To u mnie myjesz auto 1
hubi. Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Opublikowano 15 Marca 2017 Jak się Wam widzi New Look ze ściemnionymi szybami ?
SwogONE Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Szybki git, tym bardziej do ciemnego koloru Tylko teraz ta listwa na klapie w kolor, lotka od RS i klapa bez zamka - według mnie oczywiście A no i jakieś ładne końcówki/końcowy
hubi. Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Wydech zostaje do dołu dzięki za poradę SwogONE będę działał dalej z modami Edytowane 15 Marca 2017 przez hubi. kropka nad i ;)
hubi. Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Opublikowano 22 Marca 2017 (edytowane) Elementy zawieszenia Czy to dobry wybór ? To pierwsza moja przygoda z MEYLE linia HD do tej pory LEM był grany. Podobno dają 4 lata gwarancji bez limitu kilometrów Edytowane 23 Marca 2017 przez hubi.
chudy30 Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 nie kolego wcześniej jak wchodziłem do ciebie na stronkę to fot nie widziałem a teraz już są,pomysł niezły z tą zamianką silnika
hubi. Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) Dzięki chudy30 Lecimy dalej z modami trafi niebawem lotka na tyłek Tutaj zamówiłem i czekam http://www.tuningkingzshop.pl/pl/p/Spojlerdaszek-tylnej-klapy-AUDI-A4-B5-AVANT/8658 Później relacja z montowania Edytowane 23 Marca 2017 przez hubi.
OficeR Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Troche dluga sie wydaje, u mnie siedzi cos takiego z allegro:
hubi. Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Opublikowano 23 Marca 2017 Tylko widzisz masz od spodu to puste ? tak ? a tutaj jest cały laminacik na około i od spodu, a w środku pusto Mam od nich taki w a3 i jest spoko
hubi. Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Przymiarka i daszek do malowania Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez hubi.
hubi. Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Myślałem o czarnym z palety forda Panther Black Metalik z nowego Mustanga.
Rekomendowane odpowiedzi