Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AUDI A4 B8 2.0TFSI QUATTRO 264KM/433NM granat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(edit. na sprzedaż)

Witam,

też wstawiam zdjęcia mojej śłiczności!

Silnik CAEB

raczej golas :( ale i tak Ją kocham haha :)

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

mrr

czego oczekiwałem podczas poszukiwań auta(musi być przynajmniej to!)?
podgrzewane fotele
jasna skóra
szyberdach
automat
quattro
2.0tfsi 211km

taki zestaw miał być i kropka!

Autko z USA. stuknięty był z przodu ale na tyle, że chłodnicy nawet nie trzeba było wymienić.

Po zakupie wymieniłem tarcze na ATE rozrząd i pompe wody opony.

Bałem się automatu (s-tronic 6biegów) bo przebieg jak na 2009r jest dość spory... 220ty km.. lecz jak na razie zero problemów!
Codziennie jeżdzę ze strachem na ramieniu, że coś się popsuje ( WCZEŚNIEJ MIAŁEM ALFE ROMEO !! stąd to przyzwyczajenie pewnie :facepalm: )
Autko mam od 3 miesięcy zrobiłem 8tys km jak na razie super się sprawuje!. Olej też spoko brak większych ubytków po przejechaniu 8tys km na mmi poziom spadł do połowy.

ZMIANY W NAJBLIŻSZYM CZASIE?:

mam urodziny na początku listopada i z tego tytułu moja Narzeczona zrobiła mi prezent.... CHIP :)

we wtorek strojenie. jak dostane wyniki to od razu dam znać co i jak.

POZDRAWIAM WAS!

Edytowane przez ffi

Opublikowano

Chciałbym takiego "golasa" szczególnie w tym kolorze ;) Bezawaryjności ;)

Opublikowano
  • Autor

"golas" nawet mmi nie mam tylko audi symphony :( ale tak to jest jak 1wszy raz kupuje się audi..następnym razem już będę wiedział na co zwracać uwagę ;)

btw. symphony 6cd 11głośńików i tak super dźwięk.

tak na marginesie przeszukałem całe forum i w google tak samo i muszę przyznać, że nigdzie nie widziałem co dokładnie można zmienić dla audi symphony(w większości są tematy do mmi 2g 3g)

Z tego co widzę to

*na pewno: poziom akumulatora, stan kół(czy jak to się fachowo nazywa)

*prawdopodobnie(bo nie jestem pewny w 100%): otwieranie i zamykanie szyb z kluczyka, prawe lusterko aby obniżało się podczas cofania

jeśli ktoś by się z Was orientował co jeszcze po za tymi rzeczami które wymieniłem to byłbym bardzo wdzięczny bo nie ukrywam zastanawiam się nad kupnem kabla vag.

POZDRAWIAM!

Opublikowano

Można odblokować jeszcze :

- doświetlanie zakrętów,

- lap timer,

- test zegarów,

- wizualizacja czujników parkowania na monitorze :)

Opublikowano
  • Autor

dzięki bardzo za odpowiedź.

doświetlanie zakrętów ciekawa opcja..

chyba skuszę się na kabel ;)

Opublikowano

Fajny kolorek, jestem fanem niebieskiego :) O skrzyni to niech ktoś inny, ja napisze ze granie w A4 to nieporozumienie w tej klasie. Chociaż w sedanie i tak jest lepiej jak w avancie.

Opublikowano

Nie masz S Tronica, tylko Tiptronic.

A4 w USA nie miało S Tronica.

Opublikowano
  • Autor

racja,

wlasnie sie dowiedziałem.

zmyliła mnie ta "s-ka" na skrzyni..

Opublikowano

Ładny kolorek, jeśli się nie mylę to była niedawno na sprzedaż wystawiona? :wink: Chyba jak z USA to skrzynia zf 6.

Edytowane przez zabiello

Opublikowano
  • Autor

była, była.. wystawiłem bo mam wyjazd za granice i myślałem, że może się sprzeda w czasie urlopu no i wyjazd mam za tydzień więc postanowiłem odpuścić sprzedaże.. Pobujam się autkiem w NL jakiś rok już i później coś lepszego bym ogarniał :)

Opublikowano

Kolorek spoko. Jak już dojedziesz do tego NL to daj sygnał czapką może się jakiegoś spota wymyśli

Opublikowano
  • Autor

spoko jestem za.

Z miłą chęcią zobaczyłbym b8 w Amsterdamie jak się prezentują ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Ładny kolor, środek i fajny silnik. Powodzenia i żeby nie brał oleju :)

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję :) oleju nie bierze(na szczęście)

Dzisiaj odebralem autko od strojenia.

264km i 380nm...

Lubelskie? -polecam Darka z Poniatowej :)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Możesz podać więcej szczegółów odnośnie tego Darka? Może być na pw, jaki koszt, czas oczekiwania itd.

Opublikowano
  • Autor

wysłałem już priv ;)

auto już po testach bardzo podoba mi się jazda ;)

jeszcze czeka mnie wymiana oleju i na ten czas auto perfect.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

zawsze mi sie podoba w autach z USA ze oni maja zwykle bezowe wnetrze i drewno...

Opublikowano

ja napisze ze granie w A4 to nieporozumienie w tej klasie. Chociaż w sedanie i tak jest lepiej jak w avancie.

Standartowy system naglosnienia w avancie gra najlepiej w tej klasie. Mialem Concert i bylem bardzo zadowolony. Nie do porownania n.p. z e91. Teraz mam B&O jest oczywiscie lepiej, lecz jakbym go nie mial - to nie robilbym z tego problemu))

Dziękuję :) oleju nie bierze(na szczęście)

Prawdopodobnie to juz nie jest pierwszy silnik w tym aucie, jak przy ponad 220K nie bierze oleju :) Chyba ze mial zrobiona akcje serwisowa, jak minimum Stage1

zawsze mi sie podoba w autach z USA ze oni maja zwykle bezowe wnetrze i drewno...

Jak szukalem dla siebie to tez chcialem zeby byla w takim kolorze, lecz 70% aut w PL/DE byly wlasnie w podobnej konfiguracji, czyli golasy z bezowym wnetrzem… co dla mnie jaknajbardziej nie odpowiadalo

Opublikowano
  • Autor

Witam,

jeśli chodzi o nagłośnienie to polecam(nie wiem czy da się sprawdzić czy to jest B&O ? )

Silnik albo trafił się "niewadliwy" jeśli to w ogóle możliwe albo byla przeprowadzona naprawa, ponieważ jest ten sam od nowości.

Ogólnie oczywiście polecam golasa bo pomimo braku paru "bajerów" jednak radość z jazdy jest 100%, ale wiadomo , że każdy ma różne gusta. Ja pewnie jak będę zmieniał audi w przyszłości to już bardziej będę się przyglądal na mmi itd.

Nie wiem czemu dużo osób twierdzi, że widzą różnice między środkiem USA. Może faktycznie jasna skóra i drewno :)

Pozdrawiam

Opublikowano

B&O ma inne blendy glosnikow to tak najszybciej do zweryfikowania.

Mam u siebie. Tylka nie urywa.

Dla mnie dużo gozej niż w BMW Logic7.