Opublikowano 27 Maja 20242 l Autor Materiał i klej na podsufitke zamówiony. Na długi weekend trzeba będzie zabrać się za naprawę. Jeszcze jedno małe zdjęcie z toru Edytowane 27 Maja 20242 l przez Rob@k
Opublikowano 28 Maja 20242 l W dniu 4.05.2024 o 22:35, Rob@k napisał(a): Majówka zaliczona. Staruszek dzielnie pokonał ponad 2000 km. Przystanek na trasie i spełnione małe marzenie. Wizyta na Nurburgring i przejazd Nordschleife Też myślę tam jechać ale już raczej z lawetą ?
Opublikowano 28 Maja 20242 l Autor 3 godziny temu, przemolll napisał(a): Też myślę tam jechać ale już raczej z lawetą ? A co boisz się, że na kołach nie dojedziesz ?
Opublikowano 28 Maja 20242 l Daj znać jak wyjdzie, jakie trudności spotkasz z tą podsufitką bo na urlop też zamierzam się za to zabrać powodzenia
Opublikowano 29 Maja 20242 l @Rob@kCześć, jak dasz radę to wrzuć zdjęcia obu materiałów obok siebie. Też czeka mnie zabawa z wymianą materiału tylko sedan z szyberem ?
Opublikowano 29 Maja 20242 l Autor 9 godzin temu, monthrey12 napisał(a): @Rob@kCześć, jak dasz radę to wrzuć zdjęcia obu materiałów obok siebie. Też czeka mnie zabawa z wymianą materiału tylko sedan z szyberem ? Jasne jak tylko przyjdzie to porównam. Sam jestem ciekawy.
Opublikowano 29 Maja 20242 l Nie ma czego się bać Panowie. Szpachelką skrobanie ile się da, potem 2 litry nitro na szmacie i można kleić Ja używałem kleju Bonaterm , nanosiłem z pistoletu i wyszło elegancko. Jedyne na co trzeba uważać to aby za bardzo nie dociskać materiału palcami, bo będzie widać. Najlepiej złożyć gąbkę tapicerską albo coś podobnego w kostkę, owinąć taśmą i tym przesuwać po powierzchni materiału.
Opublikowano 31 Maja 20242 l Autor Podsufitka wytargana, materiał przyjechał pora brać się za brudną robotę. @monthrey12materiał jest prawie identyczny. Różnica bardziej z racji wieku, stara jest brudna i wypłowiała.
Opublikowano 31 Maja 20242 l Jak ocena i stopień trudności? Słupki też oklejałeś? Ile materiału poszło? ?
Opublikowano 1 Czerwca 20242 l Autor 12 godzin temu, BartoszSoldier napisał(a): Jak ocena i stopień trudności? Słupki też oklejałeś? Ile materiału poszło? ? Jeszcze nie oklejalem. Wczoraj walczyłem z czyszczeniem podsufitki, mega upierdliwa robota. Słupki zostają tam jest materiał bez gąbki. Kupiłem 3mb.
Opublikowano 2 Czerwca 20242 l Autor Prace z podsufitką zakonczone. Jak dla mnie robota na 4 z plusem. Niestety przy lampce z przodu nie do końca wyszło tak jak chciałem. Następny problem, przy lampce pasażera jest blacha w której po ponowny montażu popękała cześć blaszek która trzyma materiał. Finalnie i tak lepiej jak wiszący materiał. Na całość poszło 3 mb materiału i półtorej puszki kleju w spreju.
Opublikowano 3 Czerwca 20242 l @Rob@kHej, piękne dzięki. Pod koniec czerwca kupuję materiał i biorę się do roboty ?. Zastanawiam się tylko jak to będzie w sedanie z szybą w dachu ?.
Opublikowano 3 Czerwca 20242 l Autor Panowie czy ten element (blaszka) jest dostępny do kupienia czy występuje tylko z podsufitką. Nie mogę tego znaleść.
Opublikowano 3 Czerwca 20242 l 12 godzin temu, monthrey12 napisał(a): @Rob@kHej, piękne dzięki. Pod koniec czerwca kupuję materiał i biorę się do roboty ?. Zastanawiam się tylko jak to będzie w sedanie z szybą w dachu ?. Wyjęcie/włożenie podsufitki w sedanie to czysta ekwilibrystyka, a z dziurą w dachu to już w ogóle ? @Rob@k Dobra robota! Niestety materiał najczęściej jest problematyczny przy lampkach i/lub na końcu przy tylnej szybie ? Edytowane 3 Czerwca 20242 l przez rosati
Opublikowano 3 Czerwca 20242 l Godzinę temu, rosati napisał(a): Wyjęcie/włożenie podsufitki w sedanie to czysta ekwilibrystyka, a z dziurą w dachu to już w ogóle ? Jakieś rady?
Opublikowano 3 Czerwca 20242 l 5 minut temu, monthrey12 napisał(a): Jakieś rady? Przygotuj sobie 200ml koloru na uspokojenie ?
Opublikowano 3 Czerwca 20242 l Autor 10 minut temu, DubixPL napisał(a): Przygotuj sobie 200ml koloru na uspokojenie ? Ja tak zrobiłem składając wszystko do kupy, bo demontaż poszedł sprawnie ? Tylko @monthrey12ma sedana co komplikuje nieco sprawę. Niech przygotuje więcej ? Edytowane 3 Czerwca 20242 l przez Rob@k
Opublikowano 3 Czerwca 20242 l 12 minut temu, Rob@k napisał(a): Ja tak zrobiłem składając wszystko do kupy, bo demontaż poszedł sprawnie ? Tylko @monthrey12ma sedana co komplikuje nieco sprawę. Niech przygotuje więcej ? No to pięknie. Pocieszajcie mnie mocniej hahah ?. Bankowo fotele out, kanapa? Edytowane 3 Czerwca 20242 l przez monthrey12
Opublikowano 4 Czerwca 20242 l 18 godzin temu, rosati napisał(a): Wyjęcie/włożenie podsufitki w sedanie to czysta ekwilibrystyka, a z dziurą w dachu to już w ogóle ? Wyolbrzymiasz. Wychodzi gładko przez bagażnik. 17 godzin temu, monthrey12 napisał(a): Bankowo fotele out, kanapa? Nie, nic nie trzeba rwać. Oparcie kanapy kładziesz, żeby zrobić miejsce do bagażnika, a fotele nawet lepiej żeby zostały, bo sobie na zagłówkach oprzesz sufit. Do zrobienia w jedną osobę w godzinę.