Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż parktronica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tak z tym się zgodze ale chciałem się upewnic.

W każdym razie dzięki za pomoc.

:a4fan:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Zalozylem parktronica i piszczy jak powalony na nierownsciach asfaltu nawet :angry: , zalozylem je na dokladce tak po srodku i kiszka , nie wiem co robic teraz : probowac zalatac dziury wloknem i dac otwory wyrzej tak posrodku zderzaka , czy moze oddac i kupic inne . Sytuacja jest taka ze jak auto ma stylu spadek to dziala bezproblemu ale jak stoi na rownym i jest jakas nierownosc to piszczy jak powalony i pokazuje 0.4 a jak ktos z tylu siadzie to 0.0 . Chcialem dobrze i kiszka. I jeszcze jedno pytanie czy wszystki albo wiekszosc sensorow ma ten sam wymiar 21 mm ?

Opublikowano

takie cudo http://cgi.ebay.co.uk/Nikkai-Complete-Reversing-System-W-Monitor_W0QQitemZ150179941224QQihZ005QQcategoryZ75330QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

tyle ze bez lusterka i kamery.

I zaraz ide wywalic je z auta i oddac jeszcze dzisiaj a kupie inne , no kurcza stoje na drodze nikogo za mna kraweznik z lewej jakis 100 cm a to cholerstwo piszcze na 0.0 bezsens ... :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

tak jak mówiłem. jak kupujecie taki system to nie może to być z najtańszy. i ważne tez jest żeby miał jakaś dłuższa gwarancje.

Opublikowano

Tylko wszystko co znajduje na tym ebayu ma przewarznie ta sama puszke i nic innego , nie wiem juz sam moze probowac dac je wyrzej ? tyle ze tam jest belka i to jest ten problem :confused4: , z drugiej strony nie chcem nawalic dziur jak powalony .

Opublikowano

Nie wiem moze za wysoko na tej dokladce ?

picture6ps4.th.jpg

sory za jakos kamera internetowa

Opublikowano
  • Autor

a możesz bliżej i bardziej z profilu? no właśnie wydaje mi się ze trochę za wysoko. i dlatego tak jakby "patrzą" w dol.

Opublikowano

picture7nl1.th.jpg

picture8yf5.th.jpg

picture9hu3.th.jpg

chyba faktycznie zabardzo w dol patrza , najwyrzej postaram sie je jakos wywinac do gory

Opublikowano

:disgust: ide cos tworzyc z tego jak nie to kupie farbe jakia zywice i bede kleil i zmienial pozycje czujnikow . Jak cos zrobie z tym dzisiaj to odpisze i powiem czy cos dalo . Dzieki

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wymontowalem go w p...u oddam go jutro a dziury zaslepie zywica i zamaluje powalony czujnik ! stoje na prostej nic za mna

wyswietlacz nic nie pokazuje nagle pojawiaja sie : 1.4 0.4 1.1 0.0 itd itd powalone no :bicz3: czujniki tez nie byly tanie wiec duzo kasy za nic , zrobilem nawet jak schiller mowil podlozylem podkladke pod nie i nic nie dalo a czujniki juz nie patrzaly na dol n/c . :angry:A mialo byc tak ladnie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak po za tym jak ktos by chcial montowac a nie wie gdzie w sedanie to zdejmujemy plastik co oslania tylny pas od srodka i pod nia po lewej stronie jest gumowa zaslepka , wycinamy w niej nozem lub nozyczkami krzyzyk aby nam kable przeszly i zaslepka mogla wrucic na miejsce , nastepnie kable prowadzimy np w lewa wneke tam kolo sygnalu od alarmu o ile ktos ma ori. alarm a puszke od sterownika cofania przyklejamy np do nadkola , o to fotki :

dsc00021jl4.th.jpg

dsc00026le2.th.jpg

dsc00022nw9.th.jpg

Opublikowano

Picoolo twoje problemy wynikają z tego że czujnik patrzą w dół. Do tego moze jeszce zestaw kiepski ... znim załatasz wypróbuj jakiś inny - sprawdzony.

Opublikowano

Ja chcę kupić taki czujnik parkowania, ale nie wiem jaki :)

Najlepiej żeby miał wyświetlacz, ale z tych małych a nie te wynalazki "ala telewizor" no i 4 czujniki bo więcej nie potrzeba a chcę też trochę kasy se na szyby zostawić :dance:

Możecie coś doradzić z allegro?? Moje typy to:

kandydat nr 1 - http://moto.allegro.pl/item267194292_czujnik_parkowania_maly_wysw_czarny_4_sensory.html

kandydat nr 2 - http://moto.allegro.pl/item267194280_czujnik_parkowania_czarny_wyswietlacz_4_sensory_.html

Oba mają 2 lata gwarancji.

Edit://

Znalazłem odpowiedzi, kiedyś już to czytałem ale niedokładnie :) Nie wiem tylko czy kable mogą się poprzecierać jak lampę włożę.

Opublikowano
  • Autor

A i jeszcze coś: Czy te kable z czujników to wchodzą do kabiny przed otwór na lampę tylną?? Jak założę lampę to są kable widoczne i czy one się nie poprzecierają??

A hak holowniczy będzie zakłócać ich pracę, bo mamy taki zamontowany <poprzednik zamontował i ani razu nie użył :mysli: > Ale i tak pójdzie do zdjęcia bo szpeci to raz a dwa trochę przeszkadza a potrzebny to on nie jest.

na te pytania sa juz odpowiedzi w tym watku. przeczytaj od początku.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

To może ja jako lamer zabiorę głos. Kupiłem coś takiego na Allegro http://moto.allegro.pl/item279978330_czujniki_cofania_parkownia_wskazania_co_1_cm_.html

Czujniki są dostępne w kolorze srebrnego zderzaka (nie malowane). W moim AVANT-ie :a4fan: nawet nie zdejmowałem zderzaka i wszystko udało się przeciągnąć przez uszczelkę do bagażnika (wszystko jakieś 1,5 godzinki). Działa jak złoto, podstawa to dobrze zamontować zgodnie z instrukcją jaką dołączają. Przed założeniem testowałem na sucho każdą czujkę czy działa prawidłowo. Do montażu zdejmowałem jedynie plastik na zderzaku, osłonę od strony bagażnika na skęcaną torksy i lewą tylną lampę.

Opublikowano
  • Autor

pokaz jakaś fotka gdzie zamontowałeś ten wyświetlacz.

Opublikowano

Fota niskich lotów ale coś takiego

parktronictx4.jpg

w sumie zależało mi najbardziej na buzzerku a nie displeyu bo i tak kontrolujesz parkowanie a nie wyświetlacz ja cofasz. Najchętniej to bym go schował po przykrywke od bezpieczników. Zaleta czujnika to 2-stopniowy pipkacz (ja mam na połowe)

zły link wkleiłeś, poprawiony

pre_pl

Opublikowano

Do montażu zdejmowałem jedynie plastik na zderzaku, osłonę od strony bagażnika na skęcaną torksy ...

Można prosić o dokładniejszy opis ... ? jaki plastik na zderzaku i jaką osłonkę na troksy (torksy ... nie jestem pewien jak powinno się to nazywać) ?

Myślę, że wiem o co chodzi, ale chciałbym usyskać potwierdzenie !