Jacek31 Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 (edytowane) czy na tak założonych z przodu oponkach mogę śmiało jeździć ? szkoda żeby leżały https://imageshack.com/i/pmOerezWj Edytowane 27 Października 2016 przez Jacek31
Axel1 Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 A jaki głęboki mają bieżnik ??? Z tyłu letnie zostają ???
ADeK Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Opony to podstawa bezpieczeństwa, więc lepiej nie zakładać na zimę opon poniżej 4mm. Zmierz wysokość bieżnika i chociaż zobacz na datę produkcji.
Jacek31 Opublikowano 27 Października 2016 Autor Opublikowano 27 Października 2016 Opony to podstawa bezpieczeństwa, więc lepiej nie zakładać na zimę opon poniżej 4mm. Zmierz wysokość bieżnika i chociaż zobacz na datę produkcji. panowie to są nowe opony bieżnikowane przejechały może 100 km ,z tego roku chodzi mi o tą choinkę na bieżniku ,,jedna jest w inną stronę
Fido Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Jak kierunkowe to zakładaj według kierunku toczenia. Jak asymetryczne to napisem OUTSIDE na zewnątrz.
ADeK Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Bieżnikowane czyli tzw. nalewki. Raz w życiu miałem styczność z nalewkami i dziękuję bardzo.
jospethe Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Wbrew pozorom dzisiejsze technnologie produkcji nalewek znacząco się poprawiły od tych co kiedyś były więc przeważnie nalewka niczym nie odbiega od nowej opony.
Jacek31 Opublikowano 27 Października 2016 Autor Opublikowano 27 Października 2016 no właśnie jedna oponka założona na przednie lewe koło jest ok ; gorzej z tą prawą bo choinka na bieżniku odwrotnie ,,,, czy można tak jeździć ? autko robi dziennie 40 km , szkoda żeby leżały bezużyteczne
Bruuuum Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 A to taki problem podjechać do wulkanizatora żeby przełożył oponę dobrze za parenaście zł, zamiast pytać czy dobrze jeździć ze źle założoną oponą? O.o
ADeK Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Kolega kupił "nowe" nalewki jakiś rok temu, jazda samochodem tragedia. Wrażenie jakby auto zaraz miało opony zgubić na zakrętach, wyważyć te opony masakra i tak biły i tak. Każdy ma swoje zdanie, ale ja nigdy w życiu tej tandety nie kupię. Edytowane 27 Października 2016 przez @DeK
Fido Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 gorzej z tą prawą bo choinka na bieżniku odwrotnie ,,,, Pokaż fotę jak to założyli.
Jacek31 Opublikowano 27 Października 2016 Autor Opublikowano 27 Października 2016 A to taki problem podjechać do wulkanizatora żeby przełożył oponę dobrze za parenaście zł, zamiast pytać czy dobrze jeździć ze źle założoną oponą? O.o nie chodzi o to .........,spójrz na zdjęcie opon jeśli jedną obrócę na feldze to będą się różniły bieżnikiem ,,,,zwróć uwagę na ten pasek z jednej strony będzie od zewnątrz a z drugiej strony od wewnątrz Kolega kupił "nowe" nalewki jakiś rok temu. Jazda samochodem tragedia, było wrażenie jakby były auto zaraz miało opony zgubić na zakrętach, wyważyć te opony masakra i tak biły i tak. Każdy ma swoje zdanie, ale ja nigdy w życiu tej tandety nie kupię. Ja te oponki mam za dosłownie piwko, jak będzie się źle jeździło to zdejmę a przy wyważaniu nie było żadnych problemów
Fido Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Poczytaj to, rozwieje twoje wątpliwości, a dokładniej bieżnik asymetryczny i dobrze przyjrzyj się zdjęciom. http://blog.netcar.pl/2013/02/18/rodzaje-bieznikow-opon-i-sposob-ich-montazu/ Edytowane 27 Października 2016 przez Fido
Jacek31 Opublikowano 27 Października 2016 Autor Opublikowano 27 Października 2016 gorzej z tą prawą bo choinka na bieżniku odwrotnie ,,,, Pokaż fotę jak to założyli. założyli tak jak na zdjęciu górna opona -prawy przód dolna opona lewy przód (ta akurat jest ok )
Fido Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 No to czytaj link z mojego postu numer 14
Jacek31 Opublikowano 27 Października 2016 Autor Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Poczytaj to, rozwieje twoje wątpliwości, a dokładniej bieżnik asymetryczni i dobrze przyjrzyj się zdjęciom. http://blog.netcar.pl/2013/02/18/rodzaje-bieznikow-opon-i-sposob-ich-montazu/ czytałem już to wcześniej ,,,, powinna być lewa i prawa bo są kierunkowe czy dużo ryzykuję zakładając w ten sposób jak u mnie ? tylko ta choinka wąska jest odwrotnie Edytowane 27 Października 2016 przez Jacek31
Fido Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Pokaż bok opon i udowodnij że są kierunkowe. I źle czytałeś bo opony kierunkowe to Bieżnik o budowie kierunkowej, charakteryzuje się ułożeniem bloków w literę ‘V’ lub jak kto woli – w choinkę. Zarówno lewa strona bieżnika jak i prawa ma wspólną oś symetrii (środek bieżnika) i tworzą lustrzane odbicie. A Twoje tych cech nie wykazują Edytowane 27 Października 2016 przez Fido
Bruuuum Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Poczytaj to, rozwieje twoje wątpliwości, a dokładniej bieżnik asymetryczni i dobrze przyjrzyj się zdjęciom. http://blog.netcar.pl/2013/02/18/rodzaje-bieznikow-opon-i-sposob-ich-montazu/ czytałem już to wcześniej ,,,, powinna być lewa i prawa bo są kierunkowe czy dużo ryzykuję zakładając w ten sposób jak u mnie ? tylko ta choinka wąska jest odwrotnie Opony kierunkowe są symetryczne, to są opony asymetryczne, czyli napis outside ma iść na zewnętrzną stronę felgi. Jak tak jest to jest dobrze, jak nie to musisz założyć dobrze.
Jacek31 Opublikowano 27 Października 2016 Autor Opublikowano 27 Października 2016 Poczytaj to, rozwieje twoje wątpliwości, a dokładniej bieżnik asymetryczni i dobrze przyjrzyj się zdjęciom. http://blog.netcar.pl/2013/02/18/rodzaje-bieznikow-opon-i-sposob-ich-montazu/ czytałem już to wcześniej ,,,, powinna być lewa i prawa bo są kierunkowe czy dużo ryzykuję zakładając w ten sposób jak u mnie ? tylko ta choinka wąska jest odwrotnie Opony kierunkowe są symetryczne, to są opony asymetryczne, czyli napis outside ma iść na zewnętrzną stronę felgi. Jak tak jest to jest dobrze, jak nie to musisz założyć dobrze. na tych oponach nie ma kierunku oznaczonego , jest tylko outside i inside czyli nie zwracać uwagi na to że z jednej strony samochodu bieżnik na zewnętrznej stronie opony jest inny a po drugiej inny ?
Rekomendowane odpowiedzi