Jump to content
IGNORED

[A4 B5] Co myślicie o Osram Night Braker Unlimited H4?

Recommended Posts

Posted

Witam. Przymierzam się do wymiany żarówek w swoim aucie. Ostatnio wstawiłem Philips White Vision, ale zdecydowanie za szybko straciły swoją moc. Nie chciał bym kolejny raz wydać fortuny na żarówki o wątpliwej jakości. Co myślicie o Osram Night Braker Unlimited H4? Ma ktoś jakieś doświadczenie z nimi?

Posted

bierz tungsramy mehalight 120% są o połowę tańsze a świecą tak samo

Posted

O połowe tańsze, ale czy wytrzymają tak długo?

Posted

No właśnie, żywotność też jest tu dosyć istotna. Znalazłem Osram za 63 zł i Tungsram za 49 zł. Różnica niby 14 zł, ale jeśli Osram wytrzyma dłużej, to nie ma co oszczędzać.

Posted

Osram w ojca b5 jeździ od lipca tamtego roku :) Różnica jest ogromna. Wiadomo nie jest to bix ale świeci o wiele lepiej niż zwykła żarówka. Płaciłem chyba 85zł

Posted

Osram w ojca b5 jeździ od lipca tamtego roku :) Różnica jest ogromna. Wiadomo nie jest to bix ale świeci o wiele lepiej niż zwykła żarówka. Płaciłem chyba 85zł

No i to do mnie przemawia :)

Posted (edited)

mam juz 3 komplet takich zarówek, genialne

wierzy tylko Night Braker Unlimited pl

us one sa poprawione i swieca o wiele dłuzej

Edited by mortek1986
Posted (edited)

Miałem kiedyś osram, nie pamiętam nazwy, były niebieskie a u góry były pomalowane na srebrno, w życiu bym ich drugi raz nie kupił. Poszliśmy ze znajomym w taki układ, że kupimy dwa różne komplety żeby sprawdzić które lepsze. Osram vs Philips, oczywiście wygrał philips bo na osram w deszczu nie było widać nic

Oba zestawy świeciły niebieskim światłem

Edited by ganjaq
Posted

to chyba miałeś inny model osrama. bo te fajnie świecą e deszczu

Posted (edited)

2 lata na nich jezdze a wszedzie pisza ze osramy szybko padaja. poczytajcie sobie w necie i testy

Edited by wyzyk83
Posted

Chyba skuszę się na Osram. Obecnie mam Philipsy i jestem bardzo niezadowolony, ale może trafiłem akurat na trefną sztukę.

Dzięki wszystkim za opinie :)

Posted

Żarówki godne polecenia. W temacie żywotności nie powalają, ale jeśli ktoś ma osobne światła to jazdy dziennej, to Osram Night Braker Unlimited posłużą znacznie dłużej.

Posted (edited)

tungsram megalight 120% świeci porównywalnie z osramem night braker a jest dużo trwalszy

Edited by wyzyk83
Posted

Po raz kolejny zakupiłem Philipsy, tym razem X-treme vision +130%. Jak na razie jestem z nich zadowolony, ale przy następnej wymianie (prawdopodobnie na wiosnę ;) ) zainwestuję w Osramy lub Tungsramy, aby mieć porównanie, które żaróweczki świecą najlepiej i zdecydować, których będę się wówczas trzymał.

Posted

mam już 3 komplet tych tungsramów.

w dwóch poprzednich kompletach jedna z żarówek padła jakoś po 6 mcach natomiast na 3cim komplecie jeżdżę już prawiek rok i nic się nie dzieje.

polecam te tungsramy. na pewno mogą konkurować z droższymi żarówkami.

p.s. jak odbłyśnik i soczewka jest w złym stanie to i osram shitbreaker nie zrobi różnicy

Posted

na filmiku wyżej widać że tungsram philipsa bije na głowe

Posted

Po raz kolejny zakupiłem Philipsy, tym razem X-treme vision +130%.

Pamiętam H4 Philipsa +80% świetnie ustawione żarniki potem +100% równie nie najgorzej lecz sporo użytkowników +130% skarży się na problemy ze strumieniem światła.

Uważam, że aktualnie cena/jakość należy do GE/Tungsram +90% lub +120%.

Posted

tungsram właśnie ma idealnie ustawione żarniki i skupienie światła idealnie na wprost

Posted

To teraz dla mnie ciut za póżno ;) ale zobaczę jak u mnie spiszą się kolejne philipsy, a na następną wymianę wstawiam tungsramy.

Posted

w drugim poście ci napisałem ze bierz tungsramy a najgorsze jest to ze wiele osob je zjechalo a nie miało z nimi do czynienia a jak sie okazuje co raz wiecej osob ma o nich dobre zdanie