Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B6] SWAP 3.0 ASN na 2.7T ARE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja jakbym zaczynał taką zabawę to silnik od s4 z b8 na kompresorze, taki silnik widziałem już za 11 tysięcy z 2014 roku są i droższe. Potem do APR Polska i lekko robią ci 400 kucy. Tylko co do skrzyni wtedy nie mam pojęcia. No koszty też były by nie małe.

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

a gadasz BB kto się nie zna na modelach ałdy to w życiu by nie pomyślał że ten mój wiekowy samochód jest taki stary każdy mówi 2007/8 hehe są w szoku jak im mówie rocznik lampy, dokładki pod kolor, łezka na klapie, fajne fele i autko dalej jest na czasie. Jeżeli chodzi o mnie takiego swapa raczej nie zrobię ładnie mi się kula ASN a nie mam Q więc troche bez sensu pakować BiT i jakieś 300kucy na ośkę he. Darox5 z 2.7 też uzyskują takie moce hehe i większe :wink:

Opublikowano
  • Autor

Będzie swap.

Opublikowano

:thumbup1:

z ciekawość na razie seria czy od razu power up?

Opublikowano

Nie warto robić serii. Najlepiej od razu iść w określoną moc.

Opublikowano
  • Autor

Będzie 2.7T AGB. Zostaje w serii, z tego co czytałem tip wytrzymuje max 420Nm.

Opublikowano

Tak z ciekawości, bo też bede robił takiego swapa, wiesz już gdzie i mniej więcej za ile ?

Edytowane przez sH3ep

Opublikowano

a gadasz BB kto się nie zna na modelach ałdy to w życiu by nie pomyślał że ten mój wiekowy samochód jest taki stary każdy mówi 2007/8 hehe są w szoku jak im mówie rocznik lampy, dokładki pod kolor, łezka na klapie, fajne fele i autko dalej jest na czasie. Jeżeli chodzi o mnie takiego swapa raczej nie zrobię ładnie mi się kula ASN a nie mam Q więc troche bez sensu pakować BiT i jakieś 300kucy na ośkę he. Darox5 z 2.7 też uzyskują takie moce hehe i większe :wink:

Chyba wszyscy w Twojej okolicy jeżdżą Golfami 2, że tak gadają :decayed::D:wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Swap zrobiony. Nie zostało w serii, jest mod na 320km i 480Nm.

Skrzynia działa elegancko, zobaczymy co wyjdzie z czasem, bo aktualnie zrobiłem mało km.

Opublikowano
Dnia 3.02.2017 o 16:04, czarko napisał:

Swap zrobiony. Nie zostało w serii, jest mod na 320km i 480Nm.

Skrzynia działa elegancko, zobaczymy co wyjdzie z czasem, bo aktualnie zrobiłem mało km.

jaki koszt ?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak by zrobił swap to by już dawno napisał co i jak a tutaj cisza ze strony Czarko  

Lekki odkop :D

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Kolejny odkop - widzę, że kilku z was Panowie zrobiło swap'y z 3.0 V6 na 2.7 BiT.

Możecie sie podzielić doświadczeniami (i jakie były ostateczne koszty?) i czy te silniki się nie rozpadają jak ten 3.0? Bo już rece mi opadają...

U mnie po 2 latach od remontu silnika pokazała się rysa na bloku, ALE mechnicy-szpece zrobili wymianę uszczelki za 4500 PLN (zamiast sparwdzić wszystko dokładnie)...oddałem im jeszcze raz do roboty na ich koszt (Oczywiście), rozłożyli cały silnik - a potem ich warsztat sie zamknał (na wieki-wieków), wiec jak chciałem odzyskać samochód musiałem jeszcze im dołożyć 2500 PLN, bo "i tak nie mieli nic do stracenia" i bałem się, że bym auta już nie zobaczył.

Teraz borykam się z tematem skladania, bo to magiczne AUDI kosztowało mnie już ponad 60000 PLN w ciągu 3 latch, a prawie nim nie jezdzilem, bo siedzialem w Azji.

Silnik wyjety, w częściach i teraz pytanie czy składać to do kupy z kolejnym blokiem od 3.0 czy po prostu sprzedawać silnik na części a wkladać 2.7BiT z A6 C5 230-250KM jako, że nie mam quattro i wiecej KM nie ma sensu?

Poradzcie coś prosze, bo ja to niedługo wezmę siekiere i porąbie ten samochód na kawałki...

Opublikowano
9 godzin temu, KillahDeck napisał:

Kolejny odkop - widzę, że kilku z was Panowie zrobiło swap'y z 3.0 V6 na 2.7 BiT.

Możecie sie podzielić doświadczeniami (i jakie były ostateczne koszty?) i czy te silniki się nie rozpadają jak ten 3.0? Bo już rece mi opadają...

U mnie po 2 latach od remontu silnika pokazała się rysa na bloku, ALE mechnicy-szpece zrobili wymianę uszczelki za 4500 PLN (zamiast sparwdzić wszystko dokładnie)...oddałem im jeszcze raz do roboty na ich koszt (Oczywiście), rozłożyli cały silnik - a potem ich warsztat sie zamknał (na wieki-wieków), wiec jak chciałem odzyskać samochód musiałem jeszcze im dołożyć 2500 PLN, bo "i tak nie mieli nic do stracenia" i bałem się, że bym auta już nie zobaczył.

Teraz borykam się z tematem skladania, bo to magiczne AUDI kosztowało mnie już ponad 60000 PLN w ciągu 3 latch, a prawie nim nie jezdzilem, bo siedzialem w Azji.

Silnik wyjety, w częściach i teraz pytanie czy składać to do kupy z kolejnym blokiem od 3.0 czy po prostu sprzedawać silnik na części a wkladać 2.7BiT z A6 C5 230-250KM jako, że nie mam quattro i wiecej KM nie ma sensu?

Poradzcie coś prosze, bo ja to niedługo wezmę siekiere i porąbie ten samochód na kawałki...

Miałeś pecha i trafiłeś na zaniedbany ASN.Tak to potem jest.Zapuszczone 3,0 idzie kupa kasy,jak u ciebie i trzeba mieć kumatego mechanika,a nie parchów.ASN jest jaki jest,ale sporo użytkowników tu jest,którzy sobie chwalą.Naloty ponad 300 i jest git.Te wszystkie przypadłości,to wina poprzednich właścicieli i olewania,a niestety w ASN,to się potem mści.Nie wiem ile chcesz kasy władować jeszcze.Ale na swapa,to też potrzebujesz znaleźć te 2,7 pewne najpierw,a wiesz jak to z tym bywa.Na swapa najmniej 10-12 kafli musisz liczyć?.U nas jest specjalista od 3,0 i wszelkich robót mechanicznych,co by nie było ze swapem włącznie,ale masz daleko.?

Opublikowano

Mam w C5-tce 2.7BiT APB 187kW (254KM) i w porównaniu do B6 cabrio 3.0 BGN 162kW (220KM) które też (jeszcze) mam to różnica na korzyść pierwszego jest wyraźnie odczuwalna w kwestii frajdy z jazdy/przyspieszeń... oba samochody ważą podobną ilość kg
Spalanie mają też zbliżone, z korzyścią minimalną (~0,5l/100km) dla słabszego 3.0
Jedynie co mi się bardziej podoba w 3.0, że jak wkręci się na obroty (pow. 4000rpm) to bardziej rasowo brzmi, co nie znaczy, że 2.7T gada słabo :wink:
Obie jednostki na seryjnym, w pełni sprawnym wydechu. Katy sprawne. Co ciekawe to 2.7 nie bierze mi oleju a 3.0 lubi łyknąć ~0,3-0,5l/1000km
Moim zdaniem taki swap to same plusy :decayed:
Acz jeżeli znajdziesz nieuszkodzony/niespawany blok od 3.0 to składaj do kupy to co masz, bo to dobry silnik, jeśli się o niego dba :hi:
Może w wolnej chwili nagram kiedyś jak mruczą oba silniki.

3.0.jpg

2.7T.jpg

Edytowane przez BeyerBrown