Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przełącznik świateł w chromie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
W dniu 2.07.2017 o 18:34, daniok napisał:

Z jakiego dokładnie włącznika udało się przełożyć pokrętło z chromem ?

Nabyłem włącznik od Passata B6 (3C8941431A) i niestety pokrętło okazało się o około 2mm krótsze, więc wygląda to kiepsko, a ponieważ pokrętło z chromem wychodzi poza obszar obramówki to nie da się go wcisnąć w celu demontażu (pokrętło opiera się o obramówkę). Szczęście, że do przeróbki przezornie kupiłem również drugi oryginalny przełącznik...

Ponadto okazało się, że pokrętło przełącznika jest całe plastikowe, chromowany fragment również, czy któryś przełącznik posiada ten fragment aluminiowy ?

U Ciebie pokrętło okazało się krótsze... Tzn. W sęsie głębokości? Ja jak dokupowałem chiński przełącznik dedykowany do passata to jeszcze musiałem docinac bo był za długi.sam dopasowaniem długość i u mnie dałoby się wyjąć przełącznik tylko obwódka z chromem z a8d3 jest z takiego samego gownianego materiału jak w b6 i na 100%bym ją zarysowal. Gdybym miał obwódke z b7 to pewnie nie miałbym problemu. Wyjdzie ciężko, ale wyjdzie... Pewnie trafiłem jakąś inną wersję przełącznika. A ala chrom wygląda jak z fabryki. Ale pierdzielenia jest tyle że na prawdę można się wkurzyc 

Opublikowano

Ja kupiłem chromowany ryżowy włącznik świateł z Alledrogo za jakieś 30 parę PLN. Bodajże od Golfa 5. Przełożyłem bebechy i cieszę się oryginalnym włącznikiem i elegancką obudową w chromie.

Opublikowano

Zapomniałem o temacie ale  przekladka zrobiona.

Oczywiście u mnie pokrętło też siadło niżej o jakiś 1mm.
Zjąłem je jeszcze raz i podłożyłem kawałek gumy ( kostkę grubości właśnie około 1mm) dzięki temu pokrętło jest na równo z pierścieniem.
A oto efekt⤵⤵

996294025e5b.jpg

6748cf2dda56.jpg

Edytowane przez jacek70

Opublikowano
W dniu 25.09.2017 o 17:42, jacek70 napisał:

Zapomniałem o temacie ale  przekladka zrobiona.

Oczywiście u mnie pokrętło też siadło niżej o jakiś 1mm.
Zjąłem je jeszcze raz i podłożyłem kawałek gumy ( kostkę grubości właśnie około 1mm) dzięki temu pokrętło jest na równo z pierścieniem.
A oto efekt⤵⤵

996294025e5b.jpg

6748cf2dda56.jpg

A jak jakość bo też się zastanawiam ?

A obramówkę z symbolami skąd miałeś ?

Opublikowano
4 godziny temu, arczi_a4 napisał:
W dniu 25.09.2017 o 17:42, jacek70 napisał:

A jak jakość bo też się zastanawiam ?

A obramówkę z symbolami skąd miałeś ?

Jakość całkiem dobra - farba nie ściera się , ani nie odpryskuje. 

Pierścień z ikonami miałem bo najpierw kupiłem na allegro zestaw naprawczy za jakieś 17 zł wymieniłem całość a po miesiącu zrobiłem przeszczep pokrętła. 

Opublikowano
3 godziny temu, jacek70 napisał:

Jakość całkiem dobra - farba nie ściera się , ani nie odpryskuje. 

Pierścień z ikonami miałem bo najpierw kupiłem na allegro zestaw naprawczy za jakieś 17 zł wymieniłem całość a po miesiącu zrobiłem przeszczep pokrętła. 

Ok, też tak kombinowałem ale mam wątpliwości czy kolorystycznie (odcienie czerni) ze sobą będą współgrać - jak to wygląda u Ciebie ?

Jeśli ok to mógłbyś podać linki do obu zakupów co by się z tymi odcieniami nie machnąć kupując u innych sprzedających niż Ty ?

Opublikowano

WŁĄCZNIK PRZEŁĄCZNIK ŚWIATEŁ Skoda Octavia II NOWY taki tytuł wpisz znajdziesz 34.99zł

A drugi wpis to: zestaw naprawczy wyłącznika świateł a4b6.  Znajdziesz na allegro. 

Nadmienię że pokrętło ze skody ma inne ząbki zwalniające blokadę i teraz jak chcę wyjąć wyłącznik to wyciągam chromowane pokrętło a zakładam to z zestawu. Tym z zestawu da się wyjąć. Potem odwrotnie.

W zasadzie mnie to nie przeszkadza bo przecież nie wyjmuje wyłącznika codziennie. 

Co do odcieni koloru to była minimalna różnica ale plak i polerka wyrównany odcienie i teraz jest jednakowo.

Opublikowano
W dniu 3.10.2017 o 06:57, jacek70 napisał:

WŁĄCZNIK PRZEŁĄCZNIK ŚWIATEŁ Skoda Octavia II NOWY taki tytuł wpisz znajdziesz 34.99zł

A drugi wpis to: zestaw naprawczy wyłącznika świateł a4b6.  Znajdziesz na allegro. 

Nadmienię że pokrętło ze skody ma inne ząbki zwalniające blokadę i teraz jak chcę wyjąć wyłącznik to wyciągam chromowane pokrętło a zakładam to z zestawu. Tym z zestawu da się wyjąć. Potem odwrotnie.

W zasadzie mnie to nie przeszkadza bo przecież nie wyjmuje wyłącznika codziennie. 

Co do odcieni koloru to była minimalna różnica ale plak i polerka wyrównany odcienie i teraz jest jednakowo.

A powiedz jeszcze jak chodzi, jak ori ? Nie ma jakiegoś oporu nadmiernego czy tarcia ?

pytam dlatego że zakupiłem raz takie pokrętło od A6 i niby wyglądało że było tej samej średnicy ale musiało się chyba niezauważalnie różnić bo w czasie przełączania ocierało o pierścień z ikonami

Opublikowano

U mnie nic nie ociera- jest dobrze.

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie ma ktoś wiedzę czy podejdzie pokrętło ze Skody Superb do naszych od B6/B7 ma piękny chrom.

Opublikowano
W dniu 24.02.2017 o 07:00, sandmann napisał:

Panowie ktory waszym zdaniem powinienem kupic, z a4 b8 czy z jetty 2015?

20190107_214328.jpg

20190107_214359.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Piotrek81 napisał:

Panowie ktory waszym zdaniem powinienem kupic, z a4 b8 czy z jetty 2015?

Polecam A3 8P, pokrętło będzie pasowało idealnie, od VW będzie wymagało dystansu 2mm i klejenia, A4 B8 pewności już nie mam, ale chyba w ogóle nie podejdzie.

Opublikowano
W dniu 8.01.2019 o 00:55, daniok napisał:

Polecam A3 8P, pokrętło będzie pasowało idealnie, od VW będzie wymagało dystansu 2mm i klejenia, A4 B8 pewności już nie mam, ale chyba w ogóle nie podejdzie.

Dostalem dzis przelacznik z a3,rozebralem go i cos mi tu nie pasuje,

pokretlo z a3 ma zaokraglony trzpien,a z a4 bardziej kanciasty,..

jeszcze nie rozebralem przelacznika z a4 ale teraz sie waham?bo jak cos pojdzie nie tak to zostane bez przelacznika...

20190111_202847.jpg

20190111_202857.jpg

Edytowane przez Piotrek81

Opublikowano

Na razie wszystko dobrze, tylko wystarczy zmienić samo pokrętło, a na zdjęciu masz jeszcze połączone z osią - odepnij oś od pokrętła, trzyma się na dwa zatrzaski.

Opublikowano
10 godzin temu, daniok napisał:

Na razie wszystko dobrze, tylko wystarczy zmienić samo pokrętło, a na zdjęciu masz jeszcze połączone z osią - odepnij oś od pokrętła, trzyma się na dwa zatrzaski.

Dzieki ci kolego?miales racje,nie zauwazylem tych dwoch zaczepow,wygladalo to jakby bylo zgrzane z pokretlem.

Opublikowano

U mnie już siedzi pokrętło z A3 8P :)

50234307_592131681239332_4351806828770754560_n.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

,

Edytowane przez dziadekM

Opublikowano
W dniu 19.01.2019 o 16:55, Materac napisał:

U mnie już siedzi pokrętło z A3 8P :)

50234307_592131681239332_4351806828770754560_n.jpg

A jak wyjmujesz teraz włącznik?

Opublikowano
3 godziny temu, dziadekM napisał:

A jak wyjmujesz teraz włącznik?

Nie jest łatwo..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pokrętło z A3 8P polift wersja angielska jest dość tanie. 49zł z wysyłką cały włącznik angielski praktycznie idealny, 5 minut roboty i gotowe